• Astarte

    Deprimerad av att jobba!

    Hej TS!

    Det låter väldigt jobbigt att ha det som du har det. Du skrev att du är bipolär, och inte för att jag är någon expert på det, men är det inte vanligt med lite paranoida symtom i någon av faserna (man har dem uppe eller nere)? Jag har för mig det. Kanske svaret är att du får de här tankarna när du är nere + tiggar med stress? Jag vet att en del äter neuroleptika i de perioderna, kanske skulle du tala med din läkare om det.

    För många kan det ju vara så i nere-perioderna att man får för sig att alla tittar, att de pratar om en eller så. Det är ju i så fall inte på grund av att du tror att folk talar om dig som du blir deprimerad, utan tvärtom. Det är för att du är nere som du får de här tankarna.

  • Astarte
    Anonym skrev 2011-07-03 13:22:20 följande:
    Ja depressionen kommer ju först och sedan dessa tankar. Har inte tänkt på det som paranoida symptom utan bara dålig självkänsla, fast när jag tänker på det så är det ju en viss typ av paranoia.
    Jag kände igen det lite grand. För mig är det så att när jag är uppe + utsätts för stress så kommer flera psykotiska symptom. Nu är inte jag bipolär, men om jag förstått det rätt kan även bipolära ha samma problem.
  • Astarte
    Gulletroll skrev 2011-07-04 09:39:23 följande:
    Men suck... varför sätta namn på allt?? Varför sätta stämpel på folkl??? Shit, kalla det vad fan du vill men orka sätta diagnoser på folk. VAD hjälper det liksom???
    Därför att man vet med ganska stor säkerhet vilka mediciner och behandlingar som är bäst för olika diagnoser, så klart. Som bipolaritet som TS skrev om. Många bipolära får SSRI först, men i och med att det blir kartlagt att det är just bipolaritet vet man att litium är långt mer effektivt och många gånger kan personen få ett helt nytt liv.

    Därför är det bra att känna till sin diagnos.
Svar på tråden Deprimerad av att jobba!