• Daysis

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Monkin skrev 2011-09-08 16:01:29 följande:
    Hejhej tjejer!

    Jag undrar om det har börjat synas på er att ni är gravida?
    Jag är i vecka 14 ( eller 15 beroende på hur man räknar, har aldrig förstått mig på det riktigt!)

    Folk i min omgivning har börjat påpeka att min mage blivit rund o stor
    och det gör mig jätte glad :D Men jag är rädd att det kommer försvinna för det
    är väl alldeles för tidigt egentligen? Kanske bara är uppblåsthet. :(

    Åh jag önskar att jag kunde gå på UL redan nu!
    Jag är oxå i vecka 14 och det börjar synas lite, men är fortfarande inte svårt att dölja. Men det är nog ganska normalt. Det där är ju jätteindividuellt och beror på hur livmodern sitter, men absolut inget konstigt med mage i v 14.

    Jag har aldrig fått nån mage förrän v 20 tidigare graviditeter, men nu är det ju tredje  för mig så det kanske inte är konstigt att magen kommer tidigare..
  • Daysis
    Nikis skrev 2011-09-08 16:30:21 följande:
    men jag har hört att havandeskapsdagarna inte tas från föräldradagarna?
    Jo, jag vet.. Men alla kan ju inte få havandeskapspenning, och för mig är det inte ens någon idé att söka eftersom jag har ett lugnt (fysiskt iaf) och stillasittande jobb. Men som sagt det är inte så jobbigt att jobba för mig heller, bara jag är frisk i övrigt.. Och blir jag sjuk eller får väldigt ont så kan jag ju så klart bli sjukskriven som alla andra, fast det hoppas jag ju förstås att jag slipper..
  • Daysis
    faceprimer skrev 2011-09-09 16:57:55 följande:
    fortsättning på unisex namn...
     Marion/Marlon, Eliiott, Love, TinTin, Alex, Sam, Lee/Li, Ollie, Niki, Elis, Lovin, Mattis, Bo/Boo, Eli, Nico, Vide, Levi... 
    Jag älskar Tintin, men det är tyvärr helt nedröstat här hemma :(
  • Daysis

    Har försökt läsa ikapp igen, känns som det är hundra nya sidor varje gång jag kommer in här

    Jag har varit supertrött senaste veckan, känns som min grav.trötthet kommer lite sent är ju redan i v15 och det borde väl egentligen börja bli bättre nu, eller?!  Men antar att det inte bara är graviditet utan även mycket jobb samt att vi håller på att renovera hemma, och att leva i byggstök tär både på krafterna och psyket. Fantiserar mest av allt om ett rent och städat hem just nu, vilket känns väldigt avlägset..

    Har kännt bebis tydligare denna vecka oxå, vilket verkligen är så mysigt. Trots trötthet o illamående så är det allt bra mysigt med ett litet liv som växer i magen. Försöker verkligen njuta så mycket som möjligt

  • Daysis
    Jojjanna skrev 2011-09-15 17:12:08 följande:
    Är det någon mer än mig som börjat känna fosterrörelser? Jag började känna dem i vecka 14 och är nu i vecka 16.

    För några dagar sedan försvann rörelserna och jag blev väldigt orolig. Jag försökte "väcka" bebisen men inget hände. Nu har jag läst följande artikel och har blivit mycket lugnare. Det är tydligen helt normalt att inte känna något på flera dagar i den här perioden:

    www.babyornot.se/menupage.php/uid/210

    Det var väldigt skönt att läsa måste jag säga... och just som jag skriver det här så känns det små "fjärilsfladder" på insidan av magen igen
    Tycker oxå att det där var trevlig läsning.. Jag kände bebis nästan varje kväll i över en vecka och nu har jag inte kännt något sen i lördags, så jag började nästan bli lite orolig.. Men förmodligen har väl bebis bara hittat en ny favoritställning då

    Förstår verkligen varför detta kallas för spökveckor, det varken syns eller ens känns något längre.. Illamåendet har försvunnit,  trött är jag iofs men det är jag ju ofta i vanliga fall oxå så det känns inte så mycket som ett grav.tecken.. Nu börjar jag faktiskt längta efter att få mage o börja känna bebisen mer..
  • Daysis
    Wielkip skrev 2011-09-16 12:03:30 följande:
    Men om man jämför två tjejer, en har bautamage i v.13 och den andra får först i v.20,
    det måste ju betyda att den sistnämndas växer mer mot ryggen, och därför blir den magen mindre, om än bara några 5-8 cm i omkrets?

    Eller växer ALLAS livmodrar (mödrar?) på samma ställen, bara att den ena växer mot ryggen först och utåt sen, och den andres tvärtom, mot ryggen i slutet....?
    Hur stor magen blir beror ju även på hur stor bebis är och hur mycket fostervatten man har, men håller nog ändå med om att har man inåtlutande livmoder blir magen inte lika stor.

    Dagen innan min förlossning med dottern var jag hos bm och mätte magen och hon sa då att bebisen borde väga max 3300-3500 gram eftersom min mage var så liten. Och så dagen efter kommer dottern ut på 4370 gram. Så jag drar naturligtivs slutsatsen att min mage hade varit betydligt större om min livmoder skyulle ha lutat utåt.

    Kan även tillägga att jag nästan inte fått några bristningar under några av mina graviditeter och jag har aldrig smort in mig med något, mest för att jag ändå inte tror att det funkar..
  • Daysis
    Carla82 skrev 2011-09-16 12:16:38 följande:
    Nej jag tror inte det...för de som får stor mage tidigt tenderar att sakta ner och brukar någonstans på vägen nås ifatt av de som får den sent. Hur tidigt/sent man får mage har enligt min erfarenhet inget med att göra med hur stor den är i slutet. Känner folk som haft jätteliten mage först och sen i slutet exploderat på bara några veckor och känner folk som haft stor mage först och som det sen inte har hänt så jättemycket med. 
    Fast ja, det är nog väldigt individuellt. Bara för att jag inte fick så stor mage och har inåtlutande livmoder så behöver det ju inte vara så för alla..
  • Daysis
    Wielkip skrev 2011-09-16 12:28:00 följande:
    En annan teori jag har är att dom som inte får mage fören sent får fler bristningar för att magen växer snabbare (antar jag) så det är nog 50/50 på hur det är och blir.
    Fast det stämmder ju inte heller på mig, fick mage sent och inga bristningar
  • Daysis

    Har haft världens hemskaste helg med magsjuka som började lite smått natten mellan fredag/lördag och sen har blivit värre och värre. Är lite bättre nu men väldigt matt. Nu önskar jag att jag hade gått upp något för hade gått ner ett kg imorse och gissar på ett till tills imorgon. Förmodligen mest vätska men blir ändå orolig för bebis när man bara spyr o sitter på toa hela tiden och inte får i sig nästan nåt. Har verkligen försökt att dricka vatten o knapra på knäckemackor, men det är inte så lätt.. Känns som magsjuka blir tio gånger värre när man dessutom är gravid.

    Har även haft mycket kramper i magen idag, vilket oxå känns oroväckande.. men tror o hoppas att det beror mer på magsjukan än graviditeten.

    Jaja, nu kan det väl inte bli värre iaf.. ska gå o sova strax igen o hoppas o ber att jag mår bättre imorgon..

  • Daysis
    Evelinas skrev 2011-09-19 08:03:59 följande:
    Jag har fortfarande inte gått upp något sen inskrivningen, men magen putar liiiite grann i alla fall Flört

    Har RUL 13/10, är då 18+0 enlingt BM och 17+6 enligt FL. LÄNGTAR!!!! Men har ju ett bröllop att planera så får tiden att gå lite fortare.

    Lägger in länkar på ev brudklänningar, kan ni inte kolla och säga vad ni tycker?? Det är "vanliga" brudklänningar, men tänker att dom kanske funkar ändå? Kommer vara i v. 30-33. Gravidbrudklännigarna är såååå fula!!!

    www.millybridal.com/a-line-v-neck-beading-emp...

    www.millybridal.com/a-line-wedding-gown-halte...

    www.millybridal.com/tulle-v-neck-strap-sleeve...

    www.millybridal.com/a-line-sexy-deep-v-neckli...
    Dom var fina allihopa, men tycker nog att den sista var finast!

    Jag gifte mig i v 28 när jag var gravid med första barnet och jag valde en tvådelad klänning. Provade massor men tyckte att det såg bäst ut på mig. Svårigheten när man är gravid är ju att prova klänningar i förväg för man vet ju inte exakt hur man kommer se ut på bröllopsdagen. Kommer ihåg att jag sydde om min klänning kvällen innan bröllopet, men blev iaf nöjd när det väl var dags
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)