• Chetti

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    juli 09 skrev 2011-07-31 09:18:42 följande:
    Fick MF i fredags i v8  7+2 : ( så om jag forf står med på listan kan ni ta bort mig ..
    Försöker ta nya tag vid nästa tillfälle!
     
    lycka till till alla ni som är kvar! 
    Nej, så tråkigt att höra! Nya tag låter bra!

    Lycka till
    blääääääääääää
  • Chetti

    Grattis till alla nyplussade pch välkomna in!

    Vad mycket ni skrivit på två dygn, kul att läsa igenom.

    Igår hade jag inga symtom alls och visst blev jag orolig men tänkte samtidigt att jag är ju gravid och har varken ont eller blödit så bebisen måste må bra.
    Idag vaknade jag med lite illamående och nu känner jag av lite lite molvärk. Bebisen hade visst en vilodag igår =)

    Jag har inte gått upp i vikt än men så har jag ca 5kg i övervikt så jag står gärna still i vikt hela graviditeten om det går =)

    Ni som är yra prova att äta Niferex vilket är receptfritt på Apoteket. Järntabletter. Man blir lätt låg på järn och i sin följd yr av detta.


    blääääääääääää
  • Chetti

    Med tanke på att man "bör" vara lycklig som gravid är denna lycka så individuell.

    Vissa är olyckliga hela gravidteten oftast för att de mår dåligt fysiskt och ser inget positivt med att vara gravid.
    De som mår bra älskar att vara gravida!

    Sedan så när väl bebisen är ute så förväntas man att vara överlycklig också men det är inte säkert. Ingen sömn, onda och såriga bröstvårtor (ja det gör ont att amma förste veckorna!) och annat som följer med första tiden. Vissa får förlossningedepression, får svårt att knyta an till sitt barn m.m.

    Det viktiga är att man vågar erkänna att man inte mår bra, att man ber om hjälp både som gravid och ny förälder.

    Sedan med tanke på oron vi pratar om här i tråden. Så slutar aldrig oron precis som någon skrev så började oron den dagen du fick ditt pluss och slutar aldrig. Man är alltid orolig över sina barn trots att de är vuxna. Mår dina barn dåligt eller har problem så är du orolig.


    blääääääääääää
  • Chetti

    Har ni börjat drömma?

    Med mina förra graviditeter så drömde jag ofta att jag var en mördare...

    Inatt drömde jag att hela toaletten var full av blod = missfall. Hemsk dröm men det är ju ens tankar och oro som speglar in där.


    blääääääääääää
  • Chetti
    aikidoaasa skrev 2011-07-31 19:27:34 följande:
    Nu lämnar jag den här tråden.

    Natten mellan fredag och lördag fick jag ett missfall. Vi åkte in till akuten och fick det bekräftat. Inte ett smack syntes på något ultraljud förutom att det fanns en rest av en slemhinna (eller vad det nu var hon sa)
    Det som gjorde det mer helvetiskt var att vi var ute på landet hos min makes morföräldrar för att fira en av hans släktingars 50-års dag. Det betydde att jag inte kunde vara hemma och gömma mig i min sorg. Enligt beräkningar var jag i vecka 6+2.

    Nu när vi kom hem var det första jag såg symaskinen och de söta babyplagg som jag hade börjat sy. Jag fick panik och städade undan allt för att inte behöva se det... inte just nu.

    Vårt tolfte försök som äntligen ledde till ett plus var inte vårt turnummer som vi trodde. Jag som trodde att jag inte kunde få något plus på de där stickorna...

    Jag ska ringa mvc imorgon och avboka min inskrivningstid och boka in en återkontroll för att se att allt försvinner som det ska. 
    Förhoppningsvis så meddelande min brorsa vidare mitt meddelande så att jag ska slippa dra upp det med mina föräldrar och berätta att "Allt är bra..." (För det känns inte bra, inte när en liten bebis är något som man längtat efter att få i en halv evighet. Visst, missfallet var inte en av de värsta utan att jag mår bra i kroppen...) 

    Så lycka till ni andra. Genom mitt MF så har nu era chanser ökat rent statistiskt sett för att era småttingar ska klara er. Den tanken ger mig lite glädje mitt i den här hemska sorgen.
    För detta är inget jag ens skulle vilja önska min värsta fiende. 

    Någon gång blir det kanske vår tur...
    Så fruktansvärt tråkigt att läsa! Jag beklagar verkligen er sorg!

    En dag är det er tur! Lycka till i framtiden
    blääääääääääää
  • Chetti

    Fler som har liksom kramper i magen. Jag har haft lite kramper till vänster om magen, precis under revbenen av och till idag.

    Det gör inte jätteont men krampar till... Jag antar att det är tarmar som rör sig och allt händer i magen just nu men det är otäckt för man tror ju alltid det värsta...


    blääääääääääää
  • Chetti
    Coriander skrev 2011-08-01 13:44:16 följande:
    Nyss hemkommen från kliniken. Notan gick slutligen på 1650 kronor!! Ja, den Finländska motsvarigheten till försäkringskassan har nyligen tagit beslut om att de inte ger någon som helst ersättning för undesökningar eller ultraljud som görs innan ultraljudet påvisar att man är i graviditetsvecka 10+0. Vad ska man säga... DÅLIG STIL! Till och med läkaren ansåg det vara en dålig förändring, då dessa undersökningar faktiskt är nödvändiga. 

    Överläkaren som jag träffade var säkert 70 år, men jättekunnig! Lärde mig många nya saker av honom idag. Han berättade att det inte alls var vanligt att grav.symtom kommer och går under graviditeten. Han sa sig vara mer orolig för att mina symtom försvunnit än det faktum att jag fått lite blod och haft ont i magen. 

    Sen gjorde vi VUL. Först var det helt mörkt på skärmen, men sen! Sen dök det upp en liiiiite skrutt som klängde sig fast på livmoderväggen. Gulesäcken såg normal ut och efter en stund såg man ett litet hjärta som pumpade för fullt. Mätte inte pulsen, men läkaren sa att den skrutten såg helt frisk ut. Att han skulle hoppats på att skrutten hade rört sig, så man skulle ha kunna mätt henne bättre. Nu sa han att måttet var på ungefär, då man inte helt tydligt kunde se var livmoderväggen och var huvudet separerade sig... men som mest fick vi till 0.84cm och veckor 6+5. 

    Jag är så lättad över besöket. Nu vet jag att det för det första är någon där inne som studsar omkring och för det andra, att blödningen inte hade något med skruttet att göra. Läkaren tippade på, att det bruna kan ha varit blod från en nidationsblödning, som inte tidigare kommit ut av någon anledning. 

    Som råd gav han mig att röra på mig ordentligt och leva som vanligt, då man inte skulle kunna hindra ett mf även om man var sängliggande. 

    Även om jag tänker, att jag kunde ha tagit en weekendresa någonstans för pengarna eller lagt mig på något härligt spa, så är det värt att ha svart på vitt (två bilder) på vårt lilla underverk..och inte behöva oroa sig något mer. Nu har jag beslutat mig för att inte en endaste gång - oavsett vad som kommer ut därifrån bli lika darrig och rädd som igår. Från och med nu ska jag vara supercool. 

    Tack tjejer för stöttningen! 
    HjärtaKramar allihoppHjärta
     
    Härligt slut på historian!!

    Jag förstår att det var värt pengarna för atts tilla din oro.

    Jag försöker vara cool jag med. Får jag MF så får jag, då var det inte meningen att detta barn skulle födas.
    blääääääääääää
  • Chetti

    Min mage är också som en riktig gravidmage och jag är bara i vecka 5+5. Jag har arbetskläder på jobbet och jag har fått klippa byxorna i sömmarna för de stramar åt så. Försöker täcka med tröjan men hur ska jag kunna dölja min mage till vecka 12-14 då jag tänkt berätta det!

    I helgen var jag på fest och då sade den ena att vad konstigt att allt ditt fett lagt sig endast runt magen =) Vi pratade först om hur jag inte kommit i form i sommar så som jag brukar, brukar ha magrutor hehe

    Illamående känner jag av innan jag äter och efter jag ätit men det är inte så farligt alls. Ömma bröst om jag rör dem. Ingen aptit alls utan mår illa när jag tänker på mat.

    Väger ca 10 kr mer än jag gjorde vid inskrivningen för mina första barn. Har ca 5-6 kg övervikt enligt BMI. Ska försöka att inte gå upp så mycket alls denna graviditet och försöka ta tag i vikten snarast efter förlossningen.

    Mina kramper i sidan av magen är borta men har känt en mensvärk hela dagen precis vid blygdbenet och strax ovanför. Hur mycket kan denna livmoder växa så här tidigt i graviditeten?

    Sedan så läser jag att så många av er gör tidiga VUL/UL. Jag har aldrig gjort det och kommer troligen inte göra det nu heller. OM jag hade haft tidigare missfall eller problem med blödningar hade jag nog velat göra det annars inte. Fler som inte kommer göra VUL tidigt?


    blääääääääääää
  • Chetti
    Stinis83 skrev 2011-08-01 20:06:33 följande:
    Är det förresten någon mer som blivit väldigt känslig? Jag började gråta på jobbet när jag läste högsta chefens mail om Norge, och hur de jobbade för att få tag på våra kollegor där. Usch. Sen var det nåt nån av er skrev som gjorde att jag började gråta, men nu minns jag inte vad :)
    Känslig??

    Jag var känslig innan men nu gråter jag för allt, precis allt jag ser på tv, läser om, när jag tittar på barnen =)
    blääääääääääää
  • Chetti

    Lokesmami: Jag bor i Norsborg söder om söder om söder om Stockholm =)


    blääääääääääää
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)