• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • faceprimer
    Daysis skrev 2011-07-15 19:18:05 följande:
    Här skrivs det för fullt ser jag..

    Habanita - Beklagar verkligen Blir så ledsen när jag läser vad du varit med om! En stor kram till dig!

    Faceprimer - Skönt att du mår bättre nu men det låter precis som foglossning. Jag har haft jääätteont i ryggen senaste veckan, i nedre delen av ryggen mellan svanken och svanskotan. Har inte kunnat gå upprätt utan måste gå lite framåtlutad (som en gammal tant som min man så snällt säger..). Har även haft ganska ont i nedre delen av magen. Jag har aldrig haft foglossning när jag varit gravid tidigare och nu kommer det så här tidigt, det känns lite jobbigt.. Men jag vet ju även att det inte behöver vara lika illa som denna vecka under hela graviditeten så jag intalar mig själv att jag kommer att vara bättre snart. För man blir ju verkligen helt handikappad av att ha så här ont!

    Sen måste jag ju säga GRATTIS till alla nya och välkommen till tråden!
    Tack för ditt svar. jag misstänker också att det är foglossning, det gör så riktigt ont så man inte orkar annat än att bara ligga ner. Man ville nästan krypa i fosterställning och ligga där, och man ville typ trycka eller massera svanken eller ha värmedyna på, men sen gick det över bara sådär. Jag får fråga BM när jag träffar henne.
  • Ckm

    Halsbränna, huvudvärk, trötthet, sömnig... Kissbesök stup i kvarten!! Nu får det vara nog.. Ska jag verklige få uppleva alla symptom? :(((

  • Coriander

    Fredagar är de bästa dagarna på veckan - då går jag nämligen in i en ny spännande vecka som gravid. Idag börjar så den 6:e veckan! 

    Min mage är så svullen, så jag inte kan ha på mig några andra byxor än två storlekar för stora mjukisar =) Vilken tur att man är på semester och inte behöver visa sig bland folk...haha... känner mig jättetjock faktiskt! Vill helst sova eller bara ligga helt still i sängen. Och matlagning har blivit något av en hobby den senaste veckan. Jag som aldrig innan tyckt om att laga mat... nu är man ju hungrig typ hela tiden, så när man inte sover håller man på att trixa i köket.

    Jag får sådana enorma smärtattacker i magen. Typ som menssmärta, men det betyder väl att lilla frön växer? Får spriga på toa titt som tätt... och det mest irriterande är, att jag varje natt måste gå upp 3-4 gånger för att kissa. På morgonen sedan när jag vaknar känner jag först inga som helst symtom - nästan läskigt. Men när jag väl går upp känner jag mig yr, tuttarna spänner, blåsan håller på att spricka, magen kurrar på högsta volym....

    Nämen, det är faktiskt härligt att vara gravid! Är så lycklig!! {#emotions_dlg.flower}

    Välkomna alla ni nya in i tråden! Grattis till Plus!!!!

      

  • Daysis
    faceprimer skrev 2011-07-15 19:32:02 följande:
    Tack för ditt svar. jag misstänker också att det är foglossning, det gör så riktigt ont så man inte orkar annat än att bara ligga ner. Man ville nästan krypa i fosterställning och ligga där, och man ville typ trycka eller massera svanken eller ha värmedyna på, men sen gick det över bara sådär. Jag får fråga BM när jag träffar henne.
    Värme funkar bäst för mig i alla former! Bastu, varmt bad eller mikrad vetekudde på ryggen gör det mycket bättre, för en stund iaf. Så det kan jag rekommendera om du får mer ont igen
  • supertrouper

    Hur är det med varma bad egentligen?

    Iom att vi gjort IVF så har vi fått en del förhållningsregler redan innan graviditeten bekräftats och en av dem var att undvika varma bad. Dock inget sagt om hur länge. Och jag som älskar varma (heta) bad.

  • alvaereva

    Jag har yrsel och får blodtrycksfall massor av gånger varje dag, tuttarna är sååå spända och jag mår redigt illa. Men jag tycker det är så skönt att jag känner vad jag känner, symptomen betyder ju att allt är bra med lilla skatten Hjärta

  • Coriander

    Ja just det, hade en fråga också:

    Är det okej att bada bastu nu?  

  • Daysis

    Babybluey - ja visst är det härligt att vara gravid, trots alla krämpor Min mage har oxå börjat svullna upp o jag tänker precis som dig att det är skönt att det är semester o man kan gå i mjukisbyxor, bävar dock lite för när jag ska börja jobba i augusti o misstänker att jag kanske redan då måste köpa lite gravidkläder..

  • Daysis

    Jag både badar bastu och tar varma bad och har gjort under båda mina tidigare graviditeter utan problem, tycker att det lindrade förvärkar och sammandragningar i slutet av graviditeten oxå.
    Det har gått bra för mig men jag vågar ändå inte uttala mig om hur det påverkar så bäst är nog att dubbelkolla med barnmorska om amn är osäker.
    Vet ju dock att man ska undvika offentliga bubbelpooler p g a ökad infektionsrisk.

  • Coriander

    Okay... tack för svaren! Min man vill så gärna värma bastu ikväll och jag är sugen på att bada jag också... var länge sedan sist. Man kanske ska bada med måtta och ta det försiktigt i värmen. Bara man själv mår bra, dricker en massa vätska, så borde det väl inte vara någon fara.... haha.... man är så bra på att förklara allt för sig själv, så det låter som man vill att det ska låta =D Jag rapporterar sedan hur det gick!

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)