Inlägg från: Lyckobebisen |Visa alla inlägg
  • Lyckobebisen

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Daysis skrev 2011-08-13 18:35:27 följande:
    Är det när hon anstränger sig eller kommer det bara ändå utan anledning? Har inte haft håll själv men konditionen har ju försämrats ganska markant, vilket tydligen är ganska normalt. Så kanske får man även lättare håll då, bara en tanke..
    Nej, det kan vara när vi bara är hemma.. så tror inte det är som vanligt håll fast hon får det lättare. Sen kan hon ha både på ena sidan, och på båda samtidigt. Hon får det inte när vi rör på oss eller är fysiska så.
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Vi har garanterad plats på Danderyd eftersom vi går på MamaMia Söder. De har ju ett regnbågsprojekt ihop och ska vara extra hbt vänliga. Vi funderade länge över BB Stockholm, men läst rätt mycket delade meningar där. När jag pluggade undersköterska var vi där och hälsade på och vi fick träffa en manlig barnmorska, så när jag kom hem till mamma och berättade (är själv född på DS) så sa hon att det var han som var med och förlöste mig, det var rätt ballt. Synd att jag inte visste det innan jag träffade honom


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Hej!
    Vet inte om det är en känsligt fråga, men tänkte fråga om ni sparar till bebisinköp eller om ni tar det som det kommer? Vi har ju inte sådär jättemycket pengar in, jag pluggar och sambon jobbar 60% men vi har startat ett barnkonto där vi sparat lite typ till vagn och sånt. Men målet är att vi inte ska behöva ta av det helst, eftersom vi måste spara ihop till syskonförsök också.
    Men liksom, hur mycket kostar allt i början? Det finns ju listor på grejer man ska ha och jösses, då skulle man ju bli ruinerade. :-P Men tänker typ basic innan bebben kommer..


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Tack för alla svar! Känns skönt att höra av er som haft barn innan, och givetvis er som också är rookies!
    Vi sparar ju ganska hårt eftersom vi bor billigt, men lever fortfarande bra, så det går absolut ingen nöd på oss här hemma. Vi har lyckats spara lite mer än 50 000 sen årsskiftet men "bara" 11 av dem på barnkontot.
    Vi bor ju som jag skrivit tidigare på 42kvm med två medelstora hundar så vi har inte plats att köpa hem så mycket, hehe.

    Vi har tänkt att försöka hitta en vagn begagnat, har redan bestämt oss för en Emmaljunga City Cross creme letherette, iaf till liggvagnen, sen får vi se om vi väljer en annan färg till sittdelen. Vi kan absolut tänka oss köpa begagnat, vi handlar redan nu mycket på loppis och tradera. Det är där jag tycker man hittar de finaste grejerna . Önskar så att vi hade ett barnrum att inreda, men det får bli när vi flyttar större, men det är inte så lätt i stockholm när man inte bor i hyres.

    Kommer nog återkomma till er ang att ha och inte ha sen, tycker det är så svårt att sålla, men det ger sig väl eftersom egentligen. Spjälsäng, vagn och skydd till bilen är prio 1, resten tror jag vi får se vad vi behöver.

    För att planera föräldraledighet, bokar man nåt möte med FK då? eller räknar man på det själv, vi har varit inne och kollat men tycker det är jättesvårt attt veta hur vi ska planera. Tjejen kommer få ta hur mycket ledighet hon vill eftersom jag ändå pluggar på distans kommer jag antingen spara mina måste dagar eller så kommer jag ta ut typ en dag i veckan för att fylla ut bara. Men tycker det är knepigt med hur många dagar som räcker till hur länge och så vidare. Som vi känner nu vill vi iaf ha valmöjligheten att ha barnet hemma till 2år, även om vi kanske ändrar oss under tiden.

    Oj, det blev ett långt inlägg det här, men har så mycket funderingar och i min familj var det så länge sen alla var gravida eller föräldralediga att mycket har ändrats..


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    LadyA01 skrev 2011-08-15 12:04:02 följande:
    Wiiii, vulet gick bra och jag har en dansandes, välmående inneboende på 27mm (v 9+3)!! :):) Lycka!!
    Underbart! Grattis, va skönt
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    Coriander skrev 2011-08-15 11:59:03 följande:
    Jag kan inte så mycket om dessa "nya" vagnar. Har koncentrerat mig helt på vintage modeller, eftersom jag tycker att de är jättevackra, jag älskar stoooora hjul och så har man ju testat dessa vagnar år in och år ut i olika tester och de alltid fått mycket bra betyg. Vagn som jag tänkt köpa är Silver Cross Kensington eller Inglesina Classica. Exempelvis Silver Cross vintage modeller är ju handgjorda och är typ eviga pga rostfritt stål i chassit osv. 

    Det som avskräckt mig från att ens kolla på nya modeller är alla de barnvagnstesterna där så många nya vagnar fått dåliga betyg för säkerheten. Det har ju skrivits rätt mycket om vagnar som barn har klämt sig i eller som rasat ihop mitt i en utflykt. 

    Mitt tips är väl att ta reda på så mycket fakta som möjligt om dessa vagnar... finns tester att hämta på nätet och på tillverkarens hemsida kan man läsa var vagnen är tillverkad också...det ger ju en liten inblick i varför vagnen ofta ligger i nypris under 5000:-
    Vilka vackra vagnar! Men oj så dyra. Tycker det är så fint med retromodeller och Inglesina Classica var verkligen fin.
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Tjejen min har ju fått uvi, eller de upptäckte det av en slump när hon åkte in på gynakuten i 7+0. Hon har haft lite problem med det som yngre och sa att hon inte alls hade det, men symtomen var helt annorlunda. Då fick hon selexid i 5 dagar som de ringde och sa sen inte hjälper mot den bakterien hon hade så hon fick äta en ny kur på 5 dagar av en annan medicin. BM tog sedan ett till urinprov för en vecka sen och hon har sagt att C är välkommen att lämna in ett urinprov så ofta hon vill, så jag tror hon kommer göra det iaf varannan månad.. känns tryggast..


    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen
    Wielkip skrev 2011-08-16 10:48:39 följande:
    Har iaf fått tid för UL nu (eller om det var vul, haha, sak samma, vill bara se!) nästa onsdag, den 24.
    Symptomen har avtagit rejält, mådde illa varje dag v.7-10, nu kommer det varannan, var tredje dag, dock starkare än tidigare, men ändå inte varje dag. Knappt någon molvärk, bara sporadiskt som med illamåendet, INGET ont i tuttarna, bara astrött och lättirriterad fortfarande.
    Även om alla säger att spökveckorna är nu v.12-16 så gör det mig inte lugnare.
    Det är så svårt att förstå hur det skulle kunna växa en BEBIS i min MAGE?! Första graviditeten någonsin, aldrig haft mf eller så ens, som jag vet om. Så det är svårt att greppa.
    MF och MA verkar ju vara regel ett par gånger innan man väl lyckas "behålla" barnet Rynkar på näsan
    Och det verkar ju vara jättemånga som fått tråkiga besked på UL?
    Vi ska också dit den 24/8 och även jag är väldigt orolig. Har en vän som hade MA i v 12 och i v 14. Trodde det liksom skulle hjälpas av att vi såg hjärtat i 7+0, men det gör det inte, för hade hon gått hade hon sett hjärtat också. Känns sjukt jobbigt. Men tjejen är cool som vanligt och tänker att antingen går det bra, eller så gör det inte det. Försöker lyssna på henne.

    Lite om C: Hon har kvar lite symtom, hon är sjuuuuukt luktkänslig. Det är nästan löjligt. Vi kan knappt närma oss en soptunna innan hon håller för näsan. Sen mår hon illa på kvällarna, vet inte varför, för på dagarna går det bra. Hon är fortfarande extremt trött och jag tror att brösten ömmar lite. Sen har hon väldiga hållsmärtor som kan sitta i allt från en liten stund till hela dagen, på ena eller båda sidorna. v 10+4 idag
    BF 8 Mars 2012
  • Lyckobebisen

    Tycker inte du behöver be om ursäkt alls! Vi är ju alla olika som regerar på olika saker, peppeas av olika saker och tycker vidsa saker är onödiga. Vi kan ju aldrig göra alla glada. Jag tar det som att allt som sägs är i välmening eller ventilering


    BF 8 Mars 2012
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)