• faceprimer

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Här är tråden för oss som väntar tillökning runt/i mars 2012.
    Här kan vi följas åt och peppa, stötta, prata, och diskutera med varandra om allt vad det innebär att vara gravid och vänta barn.

    Själv plussade jag idag, 4/7-2011

    Häng på!

    Kram {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-10 23:53

    Då listan har blivit så pass lång (vilket betyder att det är många som plussat! ) Så har det kommit in tips att vi har en tråd för listan, och en för diskussion. Vilket jag nu har skapat:
    Här är tråden för listan: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59919507.html
    Och denna tråd fortsätter som diskussionstråd Kram

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-07-12 18:05
    Fick tips om att ha en bildtråd och självklart håller jag med! Här har ni bildtråden: www.familjeliv.se/Forum-2-113/m59946875.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-12 10:20
    Fortsättningstråd för när bebisarna har kommit ut till världen:
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m62965812.html

  • Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)
  • annagbg
    Stronza simpatica skrev 2011-10-04 20:27:59 följande:
    Idag har jag haft huvudvärk och mått super illa sen jag vakna. Är i ve 17 (16+2) och orkar inte må så här mer:((!!
    Jag har mått illa 2ggr under mina 3,5 månader, det var i 8+1 samt 16+1, min teori är att det är något fysiologiskt som gör att man mår mer illa då man skulle fått sin mens...stämmer det på dig också?
    **väntar första barnet 12 mars
  • Carla82
    Stronza simpatica skrev 2011-10-04 20:27:59 följande:
    Idag har jag haft huvudvärk och mått super illa sen jag vakna. Är i ve 17 (16+2) och orkar inte må så här mer:((!!
    Förresten...krya på dig. Vet hur det känns. Hade migrän hela dagen igår...sov jättedåligt och idag har jag mått illa hela dagen. Hoppas det blir bättre snart. 
  • kolapapper

    Jag har gått och fått en galen arbetsgivare, så lägligt i v.16, som om man kan hitta ett nytt jobb nu?! Toppen verkligen.

  • Stinis83

    Kolapapper, jag har samma dilemma... Arbetsgivaren har kanske inte blivit galen, men jag har ledsnat så hårt på situationen och söker andra tillfälliga jobb. Men som sagt, man är ju inte så eftertraktad på arbetsmarknaden... Får man fråga vad som hänt?

  • Stronza simpatica

    Annagbg: nej tyvärr, har bara haft en illamåendefri dag sen ve 7 och det var för några dgr sen vilket gav mig hopp men nu spydde jag nyss:(.

    Carla: ja då förstår jag:)!

  • jempalainen
    faceprimer skrev 2011-10-04 19:29:59 följande:
    Vad tråkigt att du kommit i en "svacka" tror de drabbar de flesta. Jag är också väldigt orkelös, känner att oj vad skönt det skullevara att bara ligga kvar i sängen och strunta i jobbet, men pengarna behöver man ju. Även att jag tycker om mitt jobb så är de påfrestande ibland. Jag blir också deppig, trött och orkar ingenting än bara vara hemma efter jobbet. Så de är nog inte alls ovanligt - du är inte ensam.
    Hoppas det blir bättre för dig {#emotions_dlg.flower}
     
    Det kan vara svårt att htita det ibland, glöm inte att bebisen flyttas ju uppåt och dessutom rör ju den lilla på sig. Jag hade jätteproblem med att hitta hjärtljudet för ett tag sen, men jag blev inte orolig utan bara tänkte att den har ju flyttats lite uppåt och den rör ju på sig, vilket gör det svårt att hitta det, efter mycket om och men hittade jag det. Sen igår lyssnade jag, och jag hittade det direkt, bara satt den på en punkt och där var det - men lillen gillade visste inte det för den sparkade på det hela tiden haha  Men stressa inte upp dig för du inte hittar det, det kan vara så och det behöver absolut inte betyda något. Försök igen någon annan gång, det kan ta tid och det är inte säkert du hittar det då heller, men oroa dig inte för det. Några gånger har jag inte heller hittat det. Men som igår, när jag hade hittat hjärtljudet, den lilla rörde sig så mycket så jag fick leta omkring hela tiden för att hitta det igen, fick dra dopplern några centimeter dit och några centimeter hit hela tiden, så det kan ju vara så att du råkade missa det hela tiden.
    Det är ju mycket därför man avråder dopplers också, för att man lätt blir så stressad om man inte hittar hjärtljudet och man går och oroar sig att något är fel.  

    Kram och hoppas du känner dig bättre snart. Ta hand om dig Hjärta   
    men vad gullig du är! tack för dina ord, de betyder verkligen så mycket just nu! Nä det är väl bara att inse att det är tufft att vara gravid och att man inte orkar som man brukar men när det är samma krav på att man ska orka på jobbet så blir det lite pressande ibland. Men igår fick jag ligga i soffan hela kvällen o min älskling gjorde mat o diskade o allt så det kändes så skönt. Måste låta andra ta hand om mig också:) 

    Vad skönt att höra att det kan vara så med hjärtljuden, att de kan var tydligare ibland. Jag var naiv o trodde att nu när jag har hittat dem så kommer jag göra det hela tiden:) men den får ligga ett tag så ska jag njuta av magen som har vuxit o blivit större! :)

    Stort stort tack för dina ord o ditt stöd! kram på dig och ta hand om dig också!Hjärta
  • jempalainen
    Chetti skrev 2011-10-04 20:22:33 följande:
    Tråkigt att du är så nere. Jag känner mer att det är fysiskt jobbigt på mitt arbete än mentalt.

    Hjärtljuden ska ju vara svåra att hitta. Jag gissar på att din bebbe vänder sig och trixar när du försöker hitta det. Det långsamma swoschandet hörde jag var navelsträngens puls och om man hör det så tyder det på att allt är ok!

    Kram
    tack chetti! ja det är inte lika lätt som innan man blev gravid!:) får vara lite snäll mot mig själv!

    ja jag tror att den dansar runt därinne och inte alls ligger på samma ställe som när jag hade tur o höra den de tidigare gångerna! men vad roligt att du lyckades höra det snabba hjärtljudet några gånger!:) läste din andra tråd:)

    kram och tack för stärkande ord! ha en bra dag! 
  • jempalainen
    Kalksten skrev 2011-10-04 20:30:58 följande:
    jobbar också som förskollärare o hade just nu önskat jag hade ett annat jobb för graviditeten tar på krafterna o sen är de svårt att fokusera på jobbet tyckr jag för det är bara bebisen i huvudet o man e rädd för sparkar o slag från barnen...
    Vad skönt att man inte är ensam! ja det är mycket bebis och jag orkar inte riktigt med att vara glad och underbar pedagog samt att det tar verkligen på krafterna. Men det gjorde det innan också. Vi är för lite personal också och har inte möjlighet till vikarier, det är ett föräldrakooperativ. Så jag känner inte att jag kan ta ledigt eller vara sjuk om jag inte ligger halvt döende, för då får mina kollegor o föräldrarna gå in o jobba. 
    Får ta en dag i taget o vila så mycket jag kan!
    tack för ditt svar och ha det så bra! kram kram 
  • jempalainen
    Stronza simpatica skrev 2011-10-04 20:27:59 följande:
    Idag har jag haft huvudvärk och mått super illa sen jag vakna. Är i ve 17 (16+2) och orkar inte må så här mer:((!!
    Stackare! Det måste vara jättetufft att må illa o må dåligt så länge! Hoppas verkligen att du mår bättre snart! Huvuvdvärk har jag också fått sista veckan, den är riktigt jobbig! krya på dig !
  • TheCoopers
    Quinny skrev 2011-10-04 20:13:26 följande:
    Ang det här med att ta reda på kön... Vi har tagit reda för att vi varit sååå nyfikna Och av praktiska skäl, tycker det är roligt att inhandla lite mer "pojkigt" eller "flickigt", inte enbart neutralt... Denna gång skulle vi ju inte ta reda på det men ja, det blev ju som de blev ;)
     
    Men tycker också det är så negativt ang att ta reda på kön, trots att det blir vanligare... Får ofta höra att "då blir det ju ingen överraskning" att det förstör spänningen etc.... Vaddå överraskning, eller ingen spänning!!??? För mig är inte könet överraskningen, jag skiter fullständigt i vad ugnen har mellan bena, det är endast av ren nyfikenhet jag velat veta innan! För mig är "överraskningen" hur barnet ser ut, är det likt pappan, mamman, storasyster elr storebror? har bebisen mkt, lite hår? liten näsa pappas ögon? Kommer bebis vara stor/liten osv... DET är för MIG överraskningen, det jag ser fram emot, inte könet. 
    I'm the me I choose to be ...
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)