Inlägg från: Elsa o jag |Visa alla inlägg
  • Elsa o jag

    Syjunta för gravida!

    Hej!
    Tänkte hoppa in här också :). Väntar vårt första barn till hösten och har en del syprojekt på gång. Dagens är att sy gardiner och sedan är det lapptäcke, snuttar, skötdyna, amningskudde och skydd till barnvagnens varukorg som är planerade. Tror att den här tråden kan vara ett stort stöd och inspiration till nya projekt. Sydde mycket när jag var yngre och nu när vi flyttat till hus fick jag en symaskin och projekten radar upp sig. Är inte avancerad på något sägg, men raksöm och sicksack klarar jag av ;). Målet är att kunna sy egna barnkläder men jag börjar med praktiska grejer i enklare tyger först.

  • Elsa o jag

    Ikväll har jag sytt färdigt en snutte till Spöket. Flärparna är i olika material såsom manchester, sidenband och bomull och i en del finns det bl a stoppning, papper och en bjällra och elefantens öra och svans går att dra i.


  • Elsa o jag

    Idag blev äntligen skötbädden till skötbordet färdig, inte så avancerat med tanke på vad ni andra i tråden sysslar med, men ändå . Glad Det var svårare att sy i plastad frotté än jag trodde eftersom den är så elastisk. Men men, här är resultatet. Bädden består av stolsdyneskumgummi klätt i plastad frotté och ett löstagbart fodral av vaxduk.



    Tänkte komplettera bordet med vita korgar klädda med samma vaxduk invändigt. Men jag har inte hitta några i rätt storlek ännu. Någon som har förslag på var man kan få tag på enkla, vita flätade korgar?
  • Elsa o jag
    MammaMia88 skrev 2011-08-13 08:19:35 följande:
    Vaf****n, vaxduk! Har hela tiden gått och funderat på vad man kan använda till skötbädden Skrikandes

    Skyller "korkigheten" på graviditeten jag....

    Enkla, flätade korgar...hm, kan finnas lite varstans tror jag. Rusta, Eko (om ni har det där), kanske IKEA....
    Fick tipset här på FL Glad. Jag använde sån som inte är jätteblank utan mer som ett vanligt tyg som inte absorberar vatten, om du förstår hur jag menar. Köpte den på Jysks sommarrea för 50 kr/m.

    Tack för tipsen! IKEA har jag tittat på, men deras korgar är för små. Har hittat en på Jysk som var i alldeles rätt storlek, men den fanns bara i svart och mörkbrunt och jag orkar inte måla om dem. Fortsätter att leta vidare.
  • Elsa o jag

    Hej på er!
    Nu har jag äntligen hittat bra korgar till skötbordet (heja nya IKEA-katalogen Glad) och ska sy foder till dem i samma tyg som skötbädden. Men jag har stött på ett problem som ni kanske kan hjälpa mig med. På en sida vill jag ha en ficka med lite botten i så att man kan ha t ex rumpsalva, en liten flaska olja och termometer. Tänkte att fickan skulle ha botten så att flaskorna mer står än hänger i fickan, om ni förstår hur jag menar. Men jag vet inte riktigt hur jag ska få till det. Är det någon som har några tips? Alternativet är ju att bara sy dit en tygremsa och lämna öppet upptill, men det kanske inte är lika praktiskt? Är det någon annan funktion som skulle kunna sys in i fodret?

  • Elsa o jag
    Xina skrev 2011-08-29 14:45:50 följande:
    Lowika: jag använde ett par byxor jag hade hemma att utgå från när jag sydde nya. Har tyvärr inga mönster.. Men kanske inte är så svårt att göra eget efter en annan body som du har hemma?

    Är det någon som vet var man kan köpa 2cm tjock skumgummi? Ska sy en dyna till sittdelen i vagnen..
    Jag har köpt skumgummi till stolsdynor och skötbädd i tygaffären. Den är 3 cm tjock, men det går kanske att skära till.
  • Elsa o jag
    PimStjärna skrev 2011-09-18 16:45:10 följande:
    Inget syprojekt. Men väl ett passande pyssel för tråden tyckte jag. :)

     


    Men gud så gulligt! Jättesöt! Glad
Svar på tråden Syjunta för gravida!