• Eliv

    Syjunta för gravida!

    Hej, har beundrat era pysselprojekt ett tag nu så jag tänkte lägga upp några bilder på vad jag pysslat med i sommar. En del syprojekt och en del annat pyssel till lillfisens rum. :)



    Vadderat täcke till vaggan.


    Bläckfisk i lila fleece.


    Gosedjursorm i fleece, en jätte på ca 4 meter.


    Släktträd.


    Blommobil av mossgummi.
  • Eliv
    gröna L skrev 2012-08-27 14:49:19 följande:
    Wow vilka fina grejer Eliv! Smarta idéer med mobilen och släktträdet, och ormen var ju hur grym som helst!
    Vad roligt att höra! Jag har en förmåga att dra iväg med pysselprojekten så ibland är det svårt att veta vad som blir bra... :)
  • Eliv

    Vad snälla ni är. :)

    Tyget är från Gittes tygkälla i Rinkaby, tyckte också det var riktigt fint och härligt retro.

    Jättebra tips förresten om att köpa fleecefiltar att sy av, det var tack vare att jag hittade det randiga fleecetyget på jysk som det blev en orm. :D

  • Eliv
    trz skrev 2012-08-30 21:20:46 följande:
    Idag började jag fläta en matta till dottern blivande rum. Någon som gjort det?
    Åh det låter skoj, du får gärna lägga upp någon bild på det sen...
  • Eliv
    Maggan87 skrev 2012-08-31 00:18:56 följande:
    Det här är lätt den bästa tråden jag hittat på familjeliv! Vilka härliga, inspirerande inlägg och underbara bilder! Vill slita fram symaskinen och bara sy för fulla muggar! Jag är inte gravid, men vi har bestämt oss för att försöka nu, så hoppas jag får vara med i alla fall? :) Jag håller inte på med så många projekt för tillfället, jag virkar en jullöpare och virkar småtomtar! Bara en som är klar en så länge och så har jag två tomtekroppar, som saknar luva och näsa än så länge.

    Haha trodde bara det var jag som var på g med julprojekten redan...
  • Eliv
    Oliwen skrev 2012-09-03 09:45:06 följande:
    Vet inte om det har nämnts här innan? men det finns även en sida tyg.se som e guld!:) Det är lätt att fastna vi stofoch stil för deras fantastiska tyger. Kolla in tyg.se, de lyckas vara ändå billigare än sos.
    Jag beställde från tyg.se för en månad sen, visst har de fina tyger och mycket är billigt. Vill dock varna för att deras lagersaldon inte stämmer, en tredjedel av mina tyger skickades aldrig. Dessutom lämnade kundtjänsten en del att önska. Jag kan nog tänka mig att beställa därifrån igen men lite försiktig ska man nog vara...
  • Eliv

    sigrid - Har inte varit med om just det men min singer har betett sig skumt när jag sytt i stretch. Det fixade sig när jag justerade trådspänningen.,.

  • Eliv

    Jag provade mig helt enkelt fram på en provlapp, tror det var att jag behövde minska trådspänningen till 2-3. Kom just på att det kanske var tygets tjocklek snarare än stretchen som var mitt problem... Nåväl man förlorar ju inget på att prova. :)

    Annars kanske du har någon slags fusk-stretchsöm, det har jag på min singer och det är markerade med blått.

  • Eliv
    Delapitated skrev 2012-09-12 07:32:27 följande:
    Hej hörni! Jag har läst tråden sen den startade men egentligen inte gjort några inlägg, min symaskin är trasig och har inte fått tid att laga den än... Jag tänkte bara fråga: när man ska sy med ett nytt tyg, slänger jag in hela tygstycket i maskinen i tvättar eller hur gör man? Gud så dum man känn sig men jag tänkte sy två sittdynor till mina grabbar så de slipper frysa i vinter:) men jag vill inte att de ska bli för små( då hellre för stor) tacksam för hjälp!:)
    Ja så gör jag, både med tanke på krymprisk och eventuella gifter i tyget. Har dock insett att det kan finnas en poäng att zickzacka kanterna innan på t.ex. bomullstyg och annat som trådar sig.
Svar på tråden Syjunta för gravida!