• V P E

    Tips på buffémat som kan tillagas ett par dar i förväg eller...

    ...frysas in tills det ska ätas?

    Tänkte ha nån slags buffé att bjuda på när jag (förhoppningsvis Flört ) tar min sjuksköterskeexamen i januari...

    Men vad lagar man till 15 pers, när vi bara är två som ska stå för matlagningen?


  • Svar på tråden Tips på buffémat som kan tillagas ett par dar i förväg eller...
  • La Lola

    15 pers bara.
    Jag lagade buffématen till våra 43 gäster när vi gifte oss.

    Vi hade tjälknul o potatissallad (o lite annat smått o gått).


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola
    La Lola skrev 2011-07-14 13:42:51 följande:
    15 pers bara.
    Jag lagade buffématen till våra 43 gäster när vi gifte oss.

    Vi hade tjälknul o potatissallad (o lite annat smått o gått).
    smått o gott heter det tom.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • I minnet mitt

    Paj går utmärkt att frysa och är lätt att bara värma i  ugnen,
    likaså kycklingspett. köp kycklingfile, gör en marinad, grilla dom en stund i ugnen så att de blir halvfärdiga, låt svalna, frys in. när dagen är kommen är det bara att "grilla de klart" i ugnen =)

    baka bröd! superenkelt och jättegott, går ju också bra att frysa.
    kladdkaka och bärpaj går alldeless utmärkt det med, om du vill ha någon efterrätt.
    köp folieformar så slipper du krångla ut dom ur pajformen.
    Du kan även göra små minipizzor klara, och piroger. sådant kan du grädda halvfärdigt och bara köra in i ungnen för att de ska bli klara och varma =)

    kallskuret går ju att förbereda, kan vara lite dyrt dock, men ibland har de bra priser. ost och kex är ju inget man behöver laga iaf =)

    Potatisgratäng är supergott att ha både till kallskruet och kyckling, det går ju också att frysa in eller förvara i kylen ett par dagar innan.
    bestäm er för 5 rätter, typ paj, kallskuret, kyckling, gratäng och sallad, kanske bröd och sedan får det räcka. tänk på att inte göra för mycket av allt bara =)
    lycka till!

  • Badfantasten
    Små pajer i potionsformar (aluminiumfolie). Perfekt att göra veckorna innan och frysa in och bara värma i ugn (tex fetaost, tomat och oliv
    Baka små bullar att ha på buffen
    Fläskfile/kycklinfile att servera kallt. perfekt att göra 1-2 dgr före http://www.hittarecept.se/s/dubbelmarinerad-fl%C3%A4skfil%C3%A9.html
    potatissalad blir godast att göra dagen innan
    skinka, att bara rulla ihop till en rulle- sätt en tandpetare i och sätt1 cocktailtomat el oliv på. Läggs upp snyggt på fat dagen innan

    Lycka till, till examen.
    Sköterska
  • V P E

    Åh, mumma! Tack för alla tips!

    Jag har funderat lite på små portionspajer med västerbotensost och till det rom, creme fraiche och rödlök.
    Små piroger är ju jättegott! Och ser trevliga ut...

    Tror också att det är klokt att bestämma några rätter, så det inte blir övermäktigt att få ihop det.

    Tänkte att jag skule ha en bjudning för familjen och en för kompisarna, så blir det inte så enorma projekt.


Svar på tråden Tips på buffémat som kan tillagas ett par dar i förväg eller...