Inlägg från: Anonym (Redan där :-)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Redan där :-))

    Adoptera ett barn med (grava?) funktionshinder

    TS:
    Vill bara säga att om ni är intresserade av att adoptera ett barn med SN (specialneeds) så tänk på att det finns mängder med barn som väntar på föräldrar. Dvs. inte bara de som finns på listan över barn som säker föräldrar. Organisationerna skulle jubla över ett par som ni som kan tänka sig att ta emot ett barn med lite grövre sn. De kommer att snabbt hitta vilka länder ni kan adoptera från och sen lämnas barnförslag som det heter när det gäller sn. Det betyder att ni har möjlighet att få reda på fakta och sen läsa på lite om handikappet för att sen ta ställning till om ni känner att det är ett handikapp ni klara av.
    Väntetiden kan alltid bli lång ändå, speciellt om man snabbt får barnförslag eftersom landet oftast då får era handlingar (hemutredning m.m.) i efterhand och det ska sen passera en massa instanser. Sen ska barnet utredas (så att det inte finns minsta lilla möjlighet att någon biologisk släkting kan ta hand om det tex.). Räkna med att en sådan process tar minst 6 månader.

    Lycka till!

  • Anonym (Redan där :-))
    Anonym (TS) skrev 2011-07-17 17:33:54 följande:
    Kom på en till frågeställning (som man säkert får svar på genom den obligatoriska kursen, men passar ändå på att fråga): Hur är det med försäkring? Kan man försäkra ett barn som man på förhand vet har mer eller mindre grava sjukdomar/handikapp/missbildningar? Barn som man vet kommer att spendera mycket tid på sjukhus osv.?
    Ring och kolla med försäkringsbolagen. Vi har Folksam och de frågade aldrig om huruvida barnet vi fick var friskt/handikappat eller ej.
Svar på tråden Adoptera ett barn med (grava?) funktionshinder