• birdfish

    Jag är kristen och hon är muslim

    Hej,
    Jag träffade för några månader sedan kvinnan i mitt liv som är det mest underbara som finns. Naturligtvis är livet inte helt enkelt trots allt eftersom hon är muslim. Vi kan inte träffas på vad vi kristna kallar traditiollet sätt och det gör livet ganska jobbigt, utan ända sättet för oss är att jag konverterar till islam som på sätt och vis inte är något stort problem. Fast min konvertering bygger framförallt på kärlek och inte övertygelsen om att Isalm är den ända sanna läran om Gud. Jag vill verkligen bygga en framtid med henne men är väldigt osäker på hur jag skall hantera situationen utan att förolämpa henne och hennes familj genom att inte hantera min tro på samma sätt som dom. Jag är idag allmän troende kristen om det nu finns något sådant uttryck och ser igentligen inga större problem att konvertera eftersom i grund och botten är det samma gud vi tillber. Har väl inte varit en god kristen så jag kommer knappast heller bli en god muslim men en tro på gud finns trots allt ändå.

    Jag hoppas att det finns någon man som har konverterat eller någon muslisk kvinna som kan ge mig lite råd för jag vill verkligen gå vidare med detta förhållandet. Det skall också tillägas att hon inte heller är djupt troende men följer dock dom flesta reglerna även om vi redan kanske har brutit en del ganska rejält t.ex. sex innan äktenskapet. Fast det hade hon redan gjort innan mig med två andra förhållanden som resluterade i att männen inte ville konverta trots allt.

    Nu börjar det bli luddigt i min förklarning så hjälp någon.  

  • Svar på tråden Jag är kristen och hon är muslim
  • puss

    vad exakt är det som skulle göra att det är ett problem? kommer ni missunna varandra at utöva era religioner?


    I am a fast machine I keep my motor clean
  • Disan

    Eller hur, kan ni inte bara respektera varandra fullt ut?

  • Mummyfied

    Hur kom ni fram till att det är du som måste konvertera då? Om religionen inte är så viktig för henne kan väl hon göra det istället?

  • 1337
    puss skrev 2011-07-29 09:21:28 följande:
    vad exakt är det som skulle göra att det är ett problem? kommer ni missunna varandra at utöva era religioner?
    En muslimsk kvinna får inte gifta sig med en kristen man.
  • puss
    1337 skrev 2011-07-29 09:25:26 följande:
    En muslimsk kvinna får inte gifta sig med en kristen man.
    vill dom gifta sig då? som jag fattar så lever de" ihop" (sambo/särbo) och har sex iaf?
    I am a fast machine I keep my motor clean
  • puss

    " Jag vill verkligen bygga en framtid med henne men är väldigt osäker på hur jag skall hantera situationen utan att förolämpa henne och hennes familj genom att inte hantera min tro på samma sätt som dom."

    låter som helt vanliga problem som kan uppstå i alla famliljer, religion eller ej.
    ta reda på vad problemet är innnan du utgår från att det blir problem.


    I am a fast machine I keep my motor clean
  • 1337
    puss skrev 2011-07-29 09:27:45 följande:
    vill dom gifta sig då? som jag fattar så lever de" ihop" (sambo/särbo) och har sex iaf?
    Nja, de verkar inte kunna träffas på traditionellt sätt (?) och möjligheten att ta förhållandet vidare och bygga en framtid verkar vara beroende av att han konverterar...
  • birdfish

    1337 har helt rätt och det är det som är problemet.  Skall tillägga att hon har stor respekt för sin religon och sin familj som är "mer" troende. För att vi överhuvudtaget skall kunna träffas utan lögner måste vi gifta oss.

    Disan, jag hade önskat att det hade varit så lätt :( Men hon skulle inte kunna göra detta p.g.a. sin familj. Visst är hon redan det "svarta fåret" i familjen men man behöver inte göra det värre så tyvärr är det inte ett alternativ.

    Finns det inga män här som har stått inför detta problemet????  Eller är det som vanligt "detta pratar inte riktiga män om"

  • birdfish

    1337, rätt igen jag måste konveratera och vill därför ha lite tips på vägen. Det är inte helt enkelt att ändra på sina vanor över en natt och måste man verkligen göra allt By the Book. 

  • birdfish

    Vi förtydliga lite mer, njee särbo's kan man säga att vi är eftersom hon bor i London och jag i Helsingborg. Vi kan inte träffas på vanlgt sätt och att gifta sig är det ända sättet. Jag ser inga problem med själva giftesmålet men att konvertera innebär en hel del förändraingar i både livsstil och fortfande inga större problem med detta eftersom jag dricker inte alkohol och att inte äta griskött är en ganska liten sak att offra för kärleken ;) dock kvarstår det andra saker som att vara muslim innebär. Jag förstår att detta är ingen enkel sak att svara på och det finns inget svar som: Gör det bara! Fast det hade varit himla bra.

Svar på tråden Jag är kristen och hon är muslim