• Sötnos

    Tillaga julskinka

    Första gången jag ska tillaga julskinka helt själv...nu undrar jag över det där snöret som är runt om skinkan, ska det tas bort innan den sätts i ugnen eller hur gör man med det???

  • Svar på tråden Tillaga julskinka
  • LadyMarmalade

    det ska vara kvar tills den är färdig i ugnen...

    sen klipper du bort det innan du griljerar

  • Catha82

    Sötnos: har du en färdigkokt skinka och bara ska grilljera den tar du bort nätet innen och har på senapssmeten och ströbröd och in i ugnen typ 20 min

    Ska du tillaga en okokt skinka i ugnen har du nätet kvar,,runt med folie,,,i med en termometer och tillaga den till rätt temberatur,,ut ur ugnen,,lvar i foliet 30 min,,,,ta bort folien,,,på med grilljeringen(senapsröran och ströbröd) in i ugnen 20 min.

    KLART *ler*

  • Sötnos

    Tack för svaren!

    Måste man ha folie runt om? Vet att min mamma brukar ha det, men hon visste inte om det behövdes till en liten skinka (på ett o ett halv kg)...hm??

  • Catha82

    Sötnos: om den är okokt så gör folien att all vätska och smak stannar kvar i skinkan,,annars har den en tendens att ånga bort.

  • Sötnos

    Aha..då låter det ju bra med folie! Har man det runt om helt o hållet, eller ska det vara öppet upptill?

  • Catha82

    Vira runt hela och se till att det försluts väl, sedan sticker du i en termometer.

  • LadyMarmalade

    spadet använder du till dopp i grytan sen...bara hälla i kastrull och spä med vatten

  • Sötnos

    Nån termometer har jag tyvärr inte...får gå efter en timme/kg-metoden...hoppas på det bästa! Då så, då är det dags att prova då! Tack för alla svar!

  • Catha82

    LadyMarmalade: är dopp i grytan gott? Har aldrig provat.

  • LadyMarmalade

    smakar salt mest

    gör alltid dopp i grytan men äter sällan själv

Svar på tråden Tillaga julskinka