Inlägg från: Miss Cee |Visa alla inlägg
  • Miss Cee

    Lämna gråtande barn?

    Jag sa exakt samma som du innan vår inskolning. Jag lämnar inte ett ledset barn som gråter, i en miljö där han ännu uppenbarligen inte är tillräckligt trygg. PUnkt slut.

    Nu funkade inskolningen (3 dagars) bra för oss. Han har trivts bra och inte blivit upprörd när vi gått. Han har sprungit iväg från oss och lekt nästan från början, och det är så jag tycker att det ska få vara. Hade han varit ledsen så hade vi dragit ut på inskolningen tills han var ok med att bli lämnad.

    Vid ett tillfälle andra veckan hade han det jobbigt. Då råkade det bli så att alla var ute och lekte, och vi fick lämna utomhus. Det gjorde att istället för ett enkelt "Hej då" i kapprummet så fick han stå och se lååååångt efter mig när jag gick hela vägen nerför backen. Då ropade han efter mig och blev lite ledsen, men så fort en från personalen kom fram och tog upp honom och drog in honom i leken så var han jättenöjd.  Hela skeendet tog inte ens 15 sekunder, därför ansåg jag att det var ok.

    Tycker också att det är en helt annan sak om barn som gått problemfritt på dagis börjar kinka efter att det gått där i flera år. Då har jag full förståelse för att han går ändå och litar på personalen. Men absolut inte under inskolningen!

Svar på tråden Lämna gråtande barn?