• Äldre 1 Aug 22:47
    47624 visningar
    516 svar
    516
    47624

    Vår hund bet min son i ansiktet

    .... vansinnig på sonen? Han är 3,5.


     


    Gör er av med hunden.

  • Äldre 2 Aug 12:24
    maruttan skrev 2011-08-01 23:39:00 följande:
    Tycker du att det är ok för ett barn att bita en hund i ryggen?? Tycker det är helt fantastiskt att det ALLTID är hundens fel när den biter... Att hunden reagerade som den gjorde är helt normalt och inget den ska straffas för. Snarare ska du ta sonen i örat och förklarat att man biter absolut inte hunden i ryggen och även tala om att när en hund morrar så är det för att den säger att den vill vara ifred!
    Gör om och gör rätt!!

     


    Det känns orelevant VARFÖR hunden biter barnet, det viktiga är ATT den gjort det. Den KAN göra det igen.


    Sedan att barnet borde veta bättre är skitisamma (läs: inte barnets fel, ska barn och hund samsas under samma tak, har man ett enormt jävla ansvar som förälder), hunden bet, hunden bet, hunden bet. Om de inte lyckas få "bukt" på barnets beteende gentemot hunden, får barnet skylla sig själv om den blir illa biten nästa gång?!?!


     


     


     

  • Äldre 2 Aug 12:26
    babyonboard1 skrev 2011-08-02 12:14:37 följande:
    klart att hunden måste å säga ifrån dem kan ju inte prata..
    den blev ju biten i ryggen..
    absolut inte hundens fel.. endast sonen i detta läge.......

    Sonen är 3,5! Det är INTE hans fel. Inte hundens heller, för den delen.


     


    Föräldraansvar, föräldraansvar, föräldraansvar.

  • Äldre 2 Aug 12:33
    Lindreas skrev 2011-08-02 12:28:28 följande:
    Det är faktiskt högst relevant av vilken anledning hunden bet. Bet den oprovocerat när barnet bara gick förbi eller satt i soffan och tittade på tv? Bet den för att den själv blev attackerad? Ungen är lika skadad för det, naturligtvis, men för hundens skull är det faktiskt jäkligt viktigt att veta varför hunden bet. Det är lätt att annars skrika "avliva!" trots att det handlar om en fullt normal och frisk hund.
    Jag rättar min mening (för självklart är en oprovocerad bitning en helt annan sak), vad jag menar är att det är poänglöst atts itta och dividera om "vem som gjorde fel först", när det handlar om en familjehund som bitit ett barn.
  • Äldre 2 Aug 12:34
    Donum skrev 2011-08-02 12:33:09 följande:
    Hur tänker du nu?
    Det är väl i allra högsta grad relevant varför hunden bet?
    Alla hundar kan bita. Tricket är att veta i vilka situationer.  
    Absolut. Jag formulerade mig fel. Se ovan.
  • Äldre 2 Aug 12:43
    Lindreas skrev 2011-08-02 12:37:20 följande:
    Fast jag tycker inte det. Barnet bet hunden, hunden bet tillbaka. Det är högst relevant information, eftersom meningen "hunden bet barnet" utelämnar massor av information! Därför blir det också svårt att ge tips på hur man går vidare.

    Fast i TS får vi hela situationen förklarad för oss, ändå sitter folk och  pekar på vems fel det är, i stället för att lösa det faktiska problemet, hunden bet barnet (jo, anser att det är det som är det primära felet, att barnet bet hunden är sekundärt, då hundens bett kan ta livet av barnet).


     


    Att TS senare nämner att hon velat göra sig av med hunden, men sambon vägrar, visar kanske än mer på att hunden borde omplaceras, snarare än att sonen borde "tas i örat" och uppfostrat. Om de inte får fason på sonen, får han då skylla sig själv?

  • Äldre 2 Aug 12:48
    Tokstolla skrev 2011-08-02 12:35:03 följande:
    Ja och nej. 
    Det är inte hundens fel.
    Pojken och föräldrarna har lika stor skuld enligt mig.
    Pojken för att det är han som har agerat och inte lyssnat på sina föräldrar tillräckligt mkt.
    Föräldrarna pga att det trots att de vet att pojken kan vara svår mot hunden så lämnas dom ensamma... Jag litar på att föräldrarna försökt säga till sin son vad som är rätt och fel.

    Tur att det inte blev värre TS! Men det är inte hundens fel i det här fallet.   

    Som det står i TS så brukar sonen bråka med hunden, vilket visar på att, även om föräldrarna försökt lära sonen rätt och fel, så funkar det inte till hundra (som sagt, sonen är ett litet barn), detta gör det till föräldrarnas ansvar, eftersom de trots nafsningar och bråk de båda emellan, lämnar dem oövervakande.


     


    Tur att det inte blev värre ja. Hoppas det inte händer igen.

  • Äldre 2 Aug 12:51
    Donum skrev 2011-08-02 12:45:45 följande:
    Fast barnets beteende kan ju ta livet av hunden också. Jag känner till en familj där hunden bet ett av barnen och de åkte in och avlivade hunden. De bad om obduktion och hunden hade en penna instucken i örat som alltså barnet hade tryckt in. 

    Stackars hund :(


     


    Har aldrig påstått att barn inte kan skada djur. Men de är just barn, och det ligger på föräldrarna att se till att djur och barn har en fungerade relation, har de inte det, måste man agera.


     


     


     


     


     

Svar på tråden Vår hund bet min son i ansiktet