Inlägg från: the black pearl |Visa alla inlägg
  • the black pearl

    Riktig pizzadeg!

    Jag läste den här bloggen och receptet kan VERKLIGEN REKOMMENDERAS!!

    pizzahemma.bloggplatsen.se/

    Den som skrev bloggen vet vad den pratar om 

  • the black pearl
    carnitas01 skrev 2011-08-07 14:09:22 följande:
    Liela använder i alla fall inte vanligt vetemjöl, det kändes bra.
    Durum eller vetemjöl special skall användas pga deras höga proteinhalt som ger en bättre pizzadeg.
    och att flera här har vanligt vetemjöl i sin deg får en att bli ledsen i ögat.

    Sen om man ska göra det ordentligt så ska man göra poolish och botgöring, då får man den ultimata pizzadegen.

    Om man vill köpa billig pizzasten så kan man köpa granitsplattor på en del byggvaruhus som K routa tex.
    Jag tror inte att de kör med durum och special på pizzerior i sverige (om det är den pizzan vi ska eftersträva), 1 kg vetemjöl kostar ca 5 kr, 1 kg durum betalade jag idag 23,50 kr på ica.

    Att det kanske blir godare med lite durum är dock mycket möjligt. 
  • the black pearl
    carnitas01 skrev 2011-08-07 16:15:36 följande:
    Du jag pratar om riktig pizza.
    Jag trodde vi pratade om svensk pizza och inte italiensk. De svenska är inte RIKTIGA då, utan falska enligt dig. Jag pratade om svensk, inte italiensk.
  • the black pearl
    StilaM skrev 2011-08-07 17:09:39 följande:
    I Italien använder de ofta 60-70 procent vanligt vete och 40-30 procent durum.
    Ja i Italiten, stämmer bra
Svar på tråden Riktig pizzadeg!