Inlägg från: carnitas01 |Visa alla inlägg
  • carnitas01

    Riktig pizzadeg!

    principessan skrev 2011-08-06 21:08:12 följande:
    Kolla leilas på recept.nu!!! Det är jättebra!
    Liela använder i alla fall inte vanligt vetemjöl, det kändes bra.
    Durum eller vetemjöl special skall användas pga deras höga proteinhalt som ger en bättre pizzadeg.
    och att flera här har vanligt vetemjöl i sin deg får en att bli ledsen i ögat.

    Sen om man ska göra det ordentligt så ska man göra poolish och botgöring, då får man den ultimata pizzadegen.

    Om man vill köpa billig pizzasten så kan man köpa granitsplattor på en del byggvaruhus som K routa tex.
  • carnitas01
    the black pearl skrev 2011-08-07 16:01:45 följande:
    Jag tror inte att de kör med durum och special på pizzerior i sverige (om det är den pizzan vi ska eftersträva), 1 kg vetemjöl kostar ca 5 kr, 1 kg durum betalade jag idag 23,50 kr på ica.

    Att det kanske blir godare med lite durum är dock mycket möjligt. 
    Du jag pratar om riktig pizza.
  • carnitas01
    the black pearl skrev 2011-08-07 19:21:41 följande:
    Jag trodde vi pratade om svensk pizza och inte italiensk. De svenska är inte RIKTIGA då, utan falska enligt dig. Jag pratade om svensk, inte italiensk.
    Och jag som trodde vi pratade om riktig pizzadeg, och inte budget pizzadeg från pizzerian.

    Sen tycker ju inte TS det är värt besväret och göra pizzadeg på ett mer gediget sätt.
    I och med att kylskåpsmetoden ratas, som inte innebär ett skit mer arbete.
    Poolish och botgöring och mjöl av högprotein sort så kommer man sen ha en deg som är så bra den kan bli.
  • carnitas01

    I någon annan tråd förstår jag nu, för fick itne ihop det innan.
    Men när jag nu läser dina post här så verkar du itne haft pizzasten, har du då lagt pizzan på plåten och sen i ugnen?

    Som sagt vad kolla K rauta/bauhaus om du inte har lust och köpa en sten för flera hundra.
    Dom har ibland granit plattor som är billiga.

    Och det viktiga med stenen är tillräckligt med värme, annars kommer din pizzabotten bli lika tråkig igen.

Svar på tråden Riktig pizzadeg!