Inlägg från: coloredsnow |Visa alla inlägg
  • coloredsnow

    Är det värt det?

    Jag håller faktiskt med anniel även om jag inte lusläst alla inlägg. Jag tycker också att ekokampanjen eller vad man ska kalla den bitvis är skrattretande, vi silar mygg och sväljer kameler.

    Tex köper vi hellre ekokiwi från Nya Zeeland istället för närproducerade svenska äpplen för de är inte eko.
    Vi släcker lampor för att spara energi men tänker inte på att de alstrar värme och bidrar då med uppvärmingen av huset. Vi släcker på det jättelika energifiaskot earth-hour som har som enda syfte att vara pedagogisk fastän kampanjen gör att det går åt MER energi. Vi ska använda lampor som smutsar ner i Indien betydligt mer än de gamla traditionella samtidigt som vi flyger kors och tvärs för nöjes skull. Det är så himla mycket dubbelmoral i detta så jag kan bara inte ta släck-lamporna på allvar. Kom igen och kampanja om res-mindre, handla-besprutat-närodlat eller lobba mot korkade politiker som tycker att det är jättefiffigt att smutsa ner i Indien för det är ju inte häääär.

    Jag försöker tänka bortom det där ekotänket i vår egen trädgård vi trummats in. Jag letar tex efter ett tyg till en jacka, det ska bla vara impregnerat och då vill jag inte bla att det ska vara behandlat med flourkarbonater. Lögn i helvete och dyrt så in i jäsikens, om jag accepterar florkarbonaterna så blir priset en fjärdedel, 100 kr/m istället för 400. Så är det någon som har tips på detta tar jag tacksamt emot det. Men serru, ett fåtal textilindustrier försöker forska fram alternativ men de som säljer vanliga billiga tyg (också tillverkat i Indien) tänker enbart på priset och inte på restprodukterna därför används fortfarande flourkarbonater. Det är sådant tyg som bla IKEA säljer.

    Ska man vara miljömedveten och hävdar att det är för kommande generationers skull så är det inte hållbart med larviga lampkampanjer i lilla ankdammen svedala utan man måste faktiskt tänka globalt och fundera på vems bakgård man försöker hålla rent samtidigt som man är villig att smutsa ner någon annans.

  • coloredsnow
    trettioplus skrev 2011-08-22 08:23:49 följande:
    Jag tror du gör bäst i att lusläsa alla inlägg.
    Nej det räcker med att läsa ditt inlägg ovanför, 19 för det är precis det jag skriver om. Tror du behöver reflektera över vad jag egentligen skrev.
  • coloredsnow
    trettioplus skrev 2011-08-22 09:16:52 följande:
    Inte alls. Det är nämligen inte trådens syfte. Syftet är just att lägga fokus på småsakerna och rätta till de grejer som kostar på miljön utan att de egentligen tillför något i livskvalitet.

    Självklart bör man ta hand om kamelerna också, men det avhandlar vi inte just här. Rätt sak på rätt plats. Stör man sig på trådens syfte i stort, har man helt enkelt inte något att hämta just här, utan får äran att besöka andra platser eller starta en egen diskussion om den saken.
    Precis, EXAKT det jag skriver. Exakt. Läs en gång till så kanske du förstår?

    Jag pratar inte om några jävla kameler utan de små sakerna som eg inte tillför speciellt mycket livskvalite men som förstör orimligt mycket. Skillnaden är att jag ser globalt och du tittar i din egen trädgård.

    Om man inte är beredd att få oväntade reaktioner på en tråd ska man inte starta någon alls.
  • coloredsnow
    trettioplus skrev 2011-08-22 09:45:39 följande:
    Ditt engagemang är behjärtansvärt, men fortfarande inte sådant att det hör hemma i den här tråden, om du inte har konkreta tips: exempelvis "köp här, inte här", eller "välj grannens äpple före äpplet från nya zeeland".
    Jag vill gärna att den här tråden skall vara vänlig och fri från spydigheter. En glad tipstråd, helt enkelt
    Jag är inte ett dugg spydig, det är du som väljer att tolka det så eftersom de tips jag faktiskt ger inte passar dej.
    Så vill du ha en glad tråd får du vara beredd på tips du inte vill ha och på forum får du vara beredd på infallsvinklar du inte vill ha men framförallt kan du inte beskylla andra för att vara spydiga när du själv håller en otrevlig ton!
  • coloredsnow
    trettioplus skrev 2011-08-22 10:36:00 följande:
    Jag är inte heller spydig, jag försöker få till en trevlig tråd och har inte andats något otrevligt alls, vad jag vet.
    Men jag tycker inte att det är jättekul att bli anklagad för vare sig hyckleri eller att jag bara ser min egen trädgård. 

    Du får väldigt gärna konkretisera dina tips.
    Varför väljer du att att ta åt dej så himla personligt, känna dej trampad på tårna och bortse från det jag skriver?
    För en sak vet även du, att jag har rätt i sak.

    Hur konkret vill du att jag ska vara bortsett från de jag redan tagit upp, för du läste väl dem?
Svar på tråden Är det värt det?