Testa kokt kött istället för stekt om det funkar. Kokt mat i allmänhet, tex kokta grönsaker, är lättare att gilla som gravid.
Mjölkprodukter innehåller proteiner. Soyamjölk, o jättegoda Soyghurt blåbär likaså.
Jag överlevde förra gravuditeten på shaker av olika slag. Mitt tips, mixa:
-turkyoghurt/fruktyoghurt om du vill ha sötare
-mjölk/soyamjölk/havremjölk
-banan (botar/lindrar även illamående)
-frysta bär eller färsk frukt
- nån matsked soyamjöl (smaka dig fram), innehåller redigt med proteiner.
Denna graviditet mår jag åxå pecka men klarar att äta om jag äter regelbundet. Jag frossar i omogna bananer (de är mindre söta o lättare att äta just nu när man mår illa av för sött), morötter, gurka, kex, risifrutti, soyghurt blåbär, frukt osv mellan måltiderna. Äter nästan varje timme, åtminstone varannan.
Testa även Seabands från apoteket. Jag trodde aldrig de skulle funka men har nu burit dem i 4-5 veckor o tycker de tar udden av det värsta illamåendet. Jag mår inte bra, men stora delar av dagen mår jag helt ok. Vissa dagar ger jag upp o tar en åksjuketablett för att må hyfsat. Plåga dig inte för mycket utan ta en åksjuketablett nu med när du mår för illa för att det ska vara trevligt.