Varför stelnar inte min kola????
mette
jag är ledsen.. kunde du inte rulla den t en kula så stelnar den inte heller.. jag gjorde faktiskt min kola i micro. tog 7 min typ o den blev skitgod. vill du ha receptet?
mette
jag är ledsen.. kunde du inte rulla den t en kula så stelnar den inte heller.. jag gjorde faktiskt min kola i micro. tog 7 min typ o den blev skitgod. vill du ha receptet?
mette
jag hittade inte mina knäckformar när jag stod med en sats knäck på spisen.. o min man skrattade åt mig då med. svaret blev "nästa år gör fan DU all jävla knäck din jävel". man muckar inte med kvinnor m gravhormoner.. de borde lärt sig vid det här laget.
dagen efter gjorde jag microkola o microknäck o för tusan vad snabbt o enkelt o GOTT det blev..
eller så köper man i affären o lägger i egen burk o leker duktig
jag tänkte göra så m ischokladen..
-3/4 dl ljus sirap
-1 dryg dl strösocker
-1 msk kakao
-1 dl vetemjöl
-50 g smör
Gör så här:
Blanda allt i en form med höga kanter. Sätt micron på fulleffekt i ca 1 min.
Tag ut formen och rör runt. Sätt in på full effekt i ytterligare 4 min.
Kontrollera med kulprovet. Kulan skall vara seg och ganska hård.
Häll smeten på bakplåtspapper, skär i fyrkanter när det svalnat.
Microkola
Ca 60 st
Ingredienser:
50 g margarin
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl sirap
1 1/4 dl strösocker
1 msk kakao
Utförande:
Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ in i mikron utan att röra om. Värm i en minut på full effekt. Ta ut skålen och rör om. Sätt in skålen igen och värm i 2-3 minuter på full effekt. Häll smeten på ett bakplåtspapper eller i en långpanna och låt stelna svalt. Lycka till!
jag gjorde i min salladsskål.. o så har jag en kanna i porslin somjag kan göra i oxå..
summerminnagirl
ja den är i glas ja.
jag skulle aldrig våga göra i plastformar. de är så känsliga mot allt som kokar i dem liksom.. så även fast de ska vara microsäkra så är de typ bara det när man ska tina saker i dem o så..