Ngn som använt färdiga marängbottnar..
Är dom goda. Vad blir gott att ha mellan, på o som garnering.. Vill gärna ha ngt supergott..
Är dom goda. Vad blir gott att ha mellan, på o som garnering.. Vill gärna ha ngt supergott..
De är helt okej men lite torra. Chokladmousse eller mosade bär har jag haft emellan.
Jag tycker de är väldigt torra, inte alls som hemmagjorda. De blev "saggiga" snabbt också.
Vispad grädde, kolasås och banan mellan, och vispad grädde och dajmkulor på. Supergott!
det godaste jag vet är en maräng botten ,lägg på vispad grädde och valfri frukt sen en marängbotten till och toppa med vispgrädde och frukt, mums=)
jag tycker de är goda.. brukar ha skivad banan grädde och hallonsylt både mellan lagren och uppepå...
Jättegott att ta vispad grädde med krossad daim blandat i emellan och ovanpå. Gör iordning tårtan ca en halvtimme innan den skall ätas.
Har nog bara använt dem till glasstårta och då blir de inte torra!
Vispa "Vanilj-visp" hårt. Hacka daim och rör i. Lägg en marängbotten i en bakform med löstagbar kant. På med vaniljkrämen. Lägg på den andra marängbottnen och ställ i frysen. Minst 4-5 timmar. Till servering: vispa grädde och bred över, strö över hackad daim, ev. skivad banan också.
Jag har någon frukt eller chokladmousse emellan och grädde, bär eller frukt ovanpå. Ett tips är att göra i ordning tårtan precis innan den ska ätas. Bottnarna är rejält söta så man behöver inte ha så söt fyllning och inget socker i grädden. Något mer som är positivt är att de marängbottnarna jag har köpt är äggfria så även äggallergiker kan äta tårtan
Jättegoda med smaksatt kesella emellan (jodgubb/lime eller rabarber) och grädde uppepå. Jätteenkelt och smarrigt!
Om man gör den precis innan den ska serveras så hinner den inte bli saggig tycker jag.
Jag hade lemoncurd blandat med vispadgrädde i mellan.
Massor med vispad grädde uppepå och sen massor med färska bär som ganyr typ: blåbär, björnbär, hallon och jordgubbar.
Blev himla smarrigt och 5 personer var vi..åt upp alltihopa =)))
Tycker att köpta marängbottnar är ok.
Mitt tips är att varva med grädde och blåbär!
Blir denna för söt då eftersom den e choklad i tror ni?
http://www.ica.se/Recept/marangtarta-med-mjolkchokladtryffel-hallongradde-och-farska-jordgubbar-674047/
Vi brukar mosa banan ( 2 st ) och blanda med lite vispad grädde och ha emellan, sen på med en marängbotten till, och där lägger vi vispgrädde och massor med daimkulor eller krossad daim.
Om man lägger ihop den långt innan den ska ätas blir den mest blöt och kladdig, så försök att slänga ihop den precis innan den ska serveras. Du kan ju vispa grädda och mosa bananer så att det bara är att lägga på straxt innan servering :)