• Finlandssvensk

    Sex/celibat under graviditeten?

    Vi väntar vårt andra barn och vi är båda är 30+. Under den första graviditeten hade vi sex ganska normalt (några ggr i veckan typ) ända fram till de sista månaderna då storlek etc. minskade på intresset.

    Nu under den andra graviditeten är sex i det närmaste tabu! Det tog en tid för oss att få till det andra barnet, närmare bestämt ca 1.5 år...när vi väl märkte att frun var gravid gjorde det mig nästan hetare på gröten. Äntligen få ha sex för "nöjes" skull och inte endast tänka på ägglossning etc. --Frun var dock inte inne på samma linje, hon ville "ta det lugnt" nu när hon äntligen var gravid.

    Ok, försökte hålla mig lugn och nöjd några veckor. Efter det fick hon problem med besvärligt illamående samt blev väldigt trött och då kan man ju förstå att sex inte är någon hit så jag avhöll mig från att ens föreslå något under några veckors tid. Nu är detta dock bakom oss men fortfarande nada! Ikväll tänkte jag mig att det kunde bli nåt och det antyddes mig också, men efter en stunds massage fick jag kommentaren "Kan du inte bara massera mig istället, det är så mycket skönare!". Efter 2 månaders celibat fick det mig att gå i taket och jag gick ut på en lång promenad för att lugna ner mig.

    Vandrade sedan in på forumet för att kolla om jag har orimliga krav? Borde jag ställa in mig på 1 års celibet (graviditet + tiden efter när det av naturliga skäl inte blir något/kan bli något). 

    Vad tycker ni andra?

  • Svar på tråden Sex/celibat under graviditeten?
  • neecha

    Lider med dig! Förstår hur du känner dig och det är inte roligt. Men tänk så om det hjälper "Hon har ont och det är bara det som är anledningen till att hon inte klarar av just nu." Jag är övertygad om att när ni väl fått barnet kommer hon vara mer het på gröten än du. Men tänk dig själv om du hade sår i kuken skulle du inte vilja stoppa in den i någon som du älskar. Trots att du vill ha action. Eller hur?
    Tror varje graviditet är olika och det har inte med dig att göra. Det är alla hormoner som går igenom henne och klart det får dig att känna dig utanför men det är INTE hennes mening. Hon försöker bara att hatera det hon kan för tillfället.
    Hoppas det löser sig för din del. ;) 

  • Finlandssvensk

    Skulle det vara så att hon har ont så skulle det hela vara förståeligt. Naturligtvis fattade jag att sex inte var på agendan den tid hon mådde väldigt illa.

    Det känns dock mera som att sex i hennes värld har fallit i prioritet till något strax efter att tvätta fönstren...nu då vi inte "behöver" ha sex för att vi är gravida kan vi strunta i det. Känns ju inte som att det kommer att ta fart igen efter heller, då "behöver" vi ju inte heller eftersom vi knappast tänker skaffa flera barn...

    Det att det hela plötsligt tycks ha blivit nedprioriterat till nada stör mig något fruktansvärt...

  • Mr Respect36

    Hej

    Nästan som du tog orden ur min mun:)känner igen det där till punkt och pricka.Jag har nu inte fått legat på 6 månader.Förra veckan kom vårat andra barn till världen och nu hoppas jag att mitt celibat är över.Men tyvärr finns ej tendenser på sexsug hos min sambo än så jag försöker hålla mig på det torra,fast nu är det svårt.Överväger att vara otrogen "hitta ett ons elr älskarinna för att få till det" men då igen skulle jag va en dålig pappa och hur skulle man kunna dras runt med att man varit med andra kvinnor när man är ute med barnen som sambon och jag satt till världen.Nää de går inte,man får helt enkelt vänta på att frun ska bli sexglad igen"ibland önskar man att hon va naken då man kommer hem från jobbet,men det händer no moore,såå ack bara att bita i det sura äpplet och hoppas hoppas:)detsamma får du med göra ts:) Har dock kommit på en sak som får mig lite lugnare om jag blir sugen,tänk på ett ex som du hade mycket sex med så att du får iafall bekräftat att du kan än,inte glömt bort hur man ska göra:)så gör jag,ha det bra 

  • qwoxy

    Nog för att man kan ha olika åsikter om otrohet, men jag har lite svårt att se att det skulle göra dig till en dålig pappa. En dålig partner, ja, men du är ju inte otrogen mot barnen.

  • Daddycool2012

    Jag har inte läst alla inlägg in detta forumet.

    Men enligt vad jag själv tycker så borde det väl inte va några problem för dig.
    Du måste försöka ha förståelse för din sambo. Hur tror du att hon känner sig? hur "sexig" skulle du känna dig om du var gravid
    Min sambo är själv gravid i 32 veckan och vi har inte haft ett "samlag" sedan ett par veckor tillbaka. men det anser jag inte som ett problem. Hon har ont i ryggen och har också andra besvärligheter pga graviditeten så jag har förståelse för henne. Visst jag är ibland kåt som ett djur. Men det kan inte hjälpas.
    Jag kan hålla mig. Jag vet att hon egentligen  vill och att hon älskar mig och det räcker för mig.

    Om du verkligen vet att din fru/sambo älskar dig så vänta. Det kommer igen.

    Det är en omställning när sambon är gravid. Men ni fixar det. Det finns mer en "samlag" i ett förhållande.

  • pappacabin

    Kära pappor

    Jag ska försöka komma med lite ett litet konstruktiv svar på era kommentarer ang sex under graviditeten.

    Er käraste väntar ett barn som ni båda har skapat i samförstånd. Det är antagligen det vackraste och häftigaste man kan vara med om som pappa. Kan ni inte tänka lite mer utanför ert eget perspektiv och eran sexlust? Är inte fokus på att mamman och barnet i magen ska må bra under de nio månader som det ligger där inne? Är det inte bra att mamman får lugn och ro i kropp och själ och inte har en egoistisk man som gläfsar i örat?

    Ni tror ju att det är en nån jävla rättighet att få "komma till" i tid och otid. 

    Jag kan inte heller låta bli att kommentera diskussionen kring otrohet i denna tråd. Att en eventuell otrohet inte skulle påverka barnet?  

  • 100kgpappa

    Nu är ju faktiskt sex nånting ganska viktigt i ett förhållande för många, och jag tycker inte TS har orimliga önskemål. Förstår att det känns frustrerande att få höra att det är skönare med massage istället för sex. När det är omvänt förhållande att gravida kvinnor inte får så mycket sex som de vill då brukar det låta annorlunda från hennes medsystrar, då ska mannen ställa upp oavsett om han vill eller inte...

    Mitt råd till TS är att ta upp det här med frugan att han ser det som ett problem att de inte har sex och fråga varför hon inte vill.


    Den siste idioten är inte född...
  • axana

    Jag känner igen mig väldigt mycket i TS beskrivning. Rent logiskt är det fullt förståeligt att att ens partner inte är så sexsugen under graviditeten samt en tid efter förlossningen. Det kan ju dröja väldigt många månader mellan gångerna som det blir sex. I mitt fall så har det torftiga sexlivet pågått under flera år. Jag träffade min nuvarande fru för ca 4,5 år sedan och då var sexet bra och hon var väldigt erfaren med många sexpartners och mycket sex. Jag tänkte då, perfekt äntligen någon som kan matcha och tillfredställa mina behov av sex eftersom det är något som jag verkligen gillar och njuter av.
    Dock minskade succesivt sexet med tiden (tyvärr var jag inte tillräckligt uppmärksam på det). Men en betydande faktor är att även att vi genomgått ett antal IVF-behandlingar, med start hösten 2009 vilket innebär hormonstimulering mha sprutor för min fru och hennes sug efter sex gick då ner rejält. Det blev ett antal bakslag i försöken att få barn men den 1 november föddes våran dotter så min förhoppning är att det ska bli bättre med sexet på sikt.
    Det finns ju dock flera sätt att ha sex på (petting, oralt etc.) och det har inte varit helt noll under tiden men det är härliga när två människor förenas i en ljuvlig sexakt har ofta lyst med sin frånvaro.
    Jag tycker det är självklart att var och en ska få uttrycka sin frustration över utebliven sex även fast det med enkelt resonemang går att komma fram till varför ens partner inte vill. Varje individs känslor är ens egna och unika och ska respekteras likväl som ett nej ska respekteras.
    Jag har valt att prata med min fru om det som jag känner i den här frågan med sexet och hon kommer gärna med förklaringar / bortförklaringar och säger att det ger henne dåligt samvete dock hävdar jag bestämt att det är viktigt att prata om problem med sexet i en relation men likväl är det jättejobbigt när frustrationen gör sig påmind.
    Dr Phil har vid något tillfälle sagt att sex utgör ca 20% av ett förhållande om sexet är bra men ca 80% av ett förhållande om sexet är dåligt. Tyvärr skuggar ju de 80% resten av ett bra förhållande.

    Vad blir då slutsatsen?

    Jag fortsätter gärna diskussionen.

  • kexkille

    Puffar....

    Hur har de gått för Finlandssvensken!!!!!
    Vart bor du?
    Jag är Svensk men bor i Vasa trakten..

  • ClarkKent1980

    Vi gjorde ett IVF-försök som lyckades i Januari. Det är ju toppenbra! Gravid


    Vi har inte haft sex på nästan 5 månader nu. Rynkar på näsan


    På sätt och vis kan jag förstå henne att hon inte vill, att fokus nu ligger på barnet, att det är mindre viktigt att vi ligger med varandra.


    Men hon går runt och viskar till mig att hon är kåt när vi är på stan --- sen när vi kommer hem och jag tror att jag skall få till nån mänsklig närhet, så somnar hon, är hungrig, har ont eller pratar i telefon.


    Ni skriver att ni legat ett par gånger i veckan... Oh lord. My balls are blue! Kom inte här och säg att jag inte har rätt att känna mig sexuellt frustrerad. Vi har gått från att ha sex tre gånger i veckan till 0. Inget. Nada. Niente. Ei mitään.
    Jag tänker på sex hela tiden. Jag drömmer om sex. Jag har inte haft en tanke på otrohet, och det är inget jag över huvudtaget kommer tänka på. Men hur gör män? Är jag i en ovanlig situation? Hur får jag henne att släppa till. En gång. hjälp.

  • SegaMorsan
    Finlandssvensk skrev 2011-08-28 23:11:15 följande:

    Vi väntar vårt andra barn och vi är båda är 30+. Under den första graviditeten hade vi sex ganska normalt (några ggr i veckan typ) ända fram till de sista månaderna då storlek etc. minskade på intresset.

    Nu under den andra graviditeten är sex i det närmaste tabu! Det tog en tid för oss att få till det andra barnet, närmare bestämt ca 1.5 år...när vi väl märkte att frun var gravid gjorde det mig nästan hetare på gröten. Äntligen få ha sex för "nöjes" skull och inte endast tänka på ägglossning etc. --Frun var dock inte inne på samma linje, hon ville "ta det lugnt" nu när hon äntligen var gravid.

    Ok, försökte hålla mig lugn och nöjd några veckor. Efter det fick hon problem med besvärligt illamående samt blev väldigt trött och då kan man ju förstå att sex inte är någon hit så jag avhöll mig från att ens föreslå något under några veckors tid. Nu är detta dock bakom oss men fortfarande nada! Ikväll tänkte jag mig att det kunde bli nåt och det antyddes mig också, men efter en stunds massage fick jag kommentaren "Kan du inte bara massera mig istället, det är så mycket skönare!". Efter 2 månaders celibat fick det mig att gå i taket och jag gick ut på en lång promenad för att lugna ner mig.

    Vandrade sedan in på forumet för att kolla om jag har orimliga krav? Borde jag ställa in mig på 1 års celibet (graviditet + tiden efter när det av naturliga skäl inte blir något/kan bli något). 

    Vad tycker ni andra?


    Det tycker jag inte att du ska behöva förvänta dig. Klart att en graviditet tar mycket på oss men man måste ju kunna kompromissa lite då och då, ni är ju ändå två med behov :/
  • LAHR

    jaa... jag är kvinna och vet hur det känns att vara gravid men,, sex bör man ha när man kan om man nu tappat lusten helt. Med andra ord även om man inte har samma lust så är det bra att ha sex inte bara för partnens skull utan för förhållandet och en själv för när ma väl börjat brukar det bli bra ;)
    Över lag så kan man tänka på att man fungerar anorlunda en viss period och det kan batyda att man vill ha sex på ett annat sätt än vanligt kanske lugnare? 
    Sex hjälper väldigt många saker i kroppen och själe och man mnår oftast bättre etfer men enbart om det är avslappnat och icke ångestfyllt! tjat är sexdödare. alltså man måste ju vara överens i förhållandet det är rätt logoskt. 
    Annars får man väl sköta det själv på egen hand om det mot all förmodan skulle va tvärkört, men jag kan tycka att man kan ställa upp för sin partner vid kriserna om inte annat och med ställa upp menas det på ett kärleksfullt sätt och det har inget att göra med utnyttnande.


    "you can do it you are a croft"
  • LAHR

    man kan ha sex på olika sätt inte bara genom samlag


    "you can do it you are a croft"
  • Kyrkby
    Finlandssvensk skrev 2011-08-28 23:11:15 följande:

    Vi väntar vårt andra barn och vi är båda är 30+. Under den första graviditeten hade vi sex ganska normalt (några ggr i veckan typ) ända fram till de sista månaderna då storlek etc. minskade på intresset.

    Nu under den andra graviditeten är sex i det närmaste tabu! Det tog en tid för oss att få till det andra barnet, närmare bestämt ca 1.5 år...när vi väl märkte att frun var gravid gjorde det mig nästan hetare på gröten. Äntligen få ha sex för "nöjes" skull och inte endast tänka på ägglossning etc. --Frun var dock inte inne på samma linje, hon ville "ta det lugnt" nu när hon äntligen var gravid.

    Ok, försökte hålla mig lugn och nöjd några veckor. Efter det fick hon problem med besvärligt illamående samt blev väldigt trött och då kan man ju förstå att sex inte är någon hit så jag avhöll mig från att ens föreslå något under några veckors tid. Nu är detta dock bakom oss men fortfarande nada! Ikväll tänkte jag mig att det kunde bli nåt och det antyddes mig också, men efter en stunds massage fick jag kommentaren "Kan du inte bara massera mig istället, det är så mycket skönare!". Efter 2 månaders celibat fick det mig att gå i taket och jag gick ut på en lång promenad för att lugna ner mig.

    Vandrade sedan in på forumet för att kolla om jag har orimliga krav? Borde jag ställa in mig på 1 års celibet (graviditet + tiden efter när det av naturliga skäl inte blir något/kan bli något). 

    Vad tycker ni andra?


    Du är exakt lika patetisk som alla andra män. Kvinnan är gravid, fatta vad det innebär för henne. Är du så kåt och frustrerad, runka av dig ! Vad är problemet, du bestämmer inte, ni bestämmer tillsammans. vill inte kvinnan så är det ett nej !
    Klarar du inte ett år, tror det blir längre denna gång för dig, så får du välja att sticka till en annan kvinna eller acceptar hustruns NEJ !

    Blir arg så strumporna ryker.....
  • LAHR
    Kyrkby skrev 2015-04-03 12:03:45 följande:
    Du är exakt lika patetisk som alla andra män. Kvinnan är gravid, fatta vad det innebär för henne. Är du så kåt och frustrerad, runka av dig ! Vad är problemet, du bestämmer inte, ni bestämmer tillsammans. vill inte kvinnan så är det ett nej !
    Klarar du inte ett år, tror det blir längre denna gång för dig, så får du välja att sticka till en annan kvinna eller acceptar hustruns NEJ !

    Blir arg så strumporna ryker.....
    fast risken finns att ett sådant beteende leder till otrohet och det är ju bättre om mannen komunicerar detta till frun om att han mår dåligt över detta behov som män har mycket av, än att han håller tyst och går och "lider" för sig själv. 
    jag tror många överlag inte snackar med varandra helt ärligt uatn lindar in, vilket leder till missöden oftast kanske synligt men ofta så inget märks. Nej snacka med varandra öppet jag menar det är så man gör i en relation man arbetar på den hela tiden och ger den vad den behöver (relationen) slutar man med en viktig grundsten så fallerar ofta relationen förr eller senare. Sex är viktigt för män de har en högre drift (oftast) det är så de är skapade och jag tycker inte det är något fel i det så länge man behandlar allt med respekt oc kärlek.
    Jag inser att många kvinnor tar sådana här påståenden som kränkningar men då anser jag att det verkligen måste vara något skevt med förhållandet till män eller bara till relationer, alltså negativa händelser. Nej klart som fan man inte alltid har ett dugg lust till närhet eller sex men man får göra så gott man kan så blir båda nöjda och kommer varandra närmre, ofta kan glappet bli för stort ju längre man väntar och bara för att man är gravid mår man inte skit varenda sekund av vareviga dag. det finns säkert 5 min över till en handjob om inte annat. Det roliga är att killar ofta nöjer sig med det även om det inte är samlag.

    Det ska ju inte va en pina att vara nära sin älskade även när det krisar.

    Killar rätta mig gärna om jag har fel =)
    "you can do it you are a croft"
  • Kyrkby
    LAHR skrev 2015-04-03 17:51:29 följande:
    fast risken finns att ett sådant beteende leder till otrohet och det är ju bättre om mannen komunicerar detta till frun om att han mår dåligt över detta behov som män har mycket av, än att han håller tyst och går och "lider" för sig själv. 
    jag tror många överlag inte snackar med varandra helt ärligt uatn lindar in, vilket leder till missöden oftast kanske synligt men ofta så inget märks. Nej snacka med varandra öppet jag menar det är så man gör i en relation man arbetar på den hela tiden och ger den vad den behöver (relationen) slutar man med en viktig grundsten så fallerar ofta relationen förr eller senare. Sex är viktigt för män de har en högre drift (oftast) det är så de är skapade och jag tycker inte det är något fel i det så länge man behandlar allt med respekt oc kärlek.
    Jag inser att många kvinnor tar sådana här påståenden som kränkningar men då anser jag att det verkligen måste vara något skevt med förhållandet till män eller bara till relationer, alltså negativa händelser. Nej klart som fan man inte alltid har ett dugg lust till närhet eller sex men man får göra så gott man kan så blir båda nöjda och kommer varandra närmre, ofta kan glappet bli för stort ju längre man väntar och bara för att man är gravid mår man inte skit varenda sekund av vareviga dag. det finns säkert 5 min över till en handjob om inte annat. Det roliga är att killar ofta nöjer sig med det även om det inte är samlag.

    Det ska ju inte va en pina att vara nära sin älskade även när det krisar.

    Killar rätta mig gärna om jag har fel =)
    En skrämmande läsning och en inställning till sexualitet som hör hemma i soppkorgen. Tjata tjata om sex gör en man som inte har förståelse för kvinnor, gravida kvinnor.
    Var finns det för belägg om att män har större sexuell drift än kvinnor, inga uttalande utan verkligt belägg ?
  • Gaia92

    Tänk så olika det kan vara.. Jag är själv gravid i vecka 12 och har under hela graviditeten varit extremt kåt, känner även att en orgasm är det som effektivast lindrar illamående. 

    Tråkigt att din partner inte känner så..

Svar på tråden Sex/celibat under graviditeten?