• Fairy of the Valley

    Degigt i mitten av limpan

    hur ska en nybakad limpa vara i mitten? jag har precis börjat baka just LIMPA (heter de formbröd?).. jag gjorde annars bara platt bröd på plåt. Men i vilket fall som helst så är limpan alltid ganska degig i mitten, gör jag ngt fel? Jag hade den inne 30 minuter som det stod men jag har haft inne den 15 minuter extra för att få den torrare. Har jag för lite mjöl?


    Kärlek, kärlek, kärlek! =)
  • Svar på tråden Degigt i mitten av limpan
  • LindaB78

    Baka på med termometer nästa gång.
    Vitt bröd ska upp till 93-95 grader riktigt grovt bröd, typ danskt rågbröd, ska gräddas till 98 grader.

    För lite mjöl är det troligtvis inte, felet många gör är att ha i för mycket mjöl. Deg ska vara kletigt!
    Men att knåda degen länge är viktigt. Minst 10-15 i maskin, detta är viktigt för att få ett fint fluffigt bröd. Mjöl av hög kvalité, dvs hög gluten (proteinhalt) är oxå viktigt. Du får generellt inte lika bra bröd av billigt vetemjöl med lite lägre proteinhalt (runt 9%) som tex bagerimjöl som tex Manitoba cream.

Svar på tråden Degigt i mitten av limpan