• PreciousDivine

    Hur länge gjorde det ont att amma?

    Jag har nu ammat i 6 veckor och det gör fortfarande väldigt ont trots att jag använt amningsnapp sedan jag låg på BB. Jag har haft två mjölkstockningar, samma bröst båda gånger. Just nu är det en infekterande känsla i det bröstet, gör väldigt ont när dottern suger och även långt efter att hon sugit klart. Var på vårdcentralen som bara sa att det troligtvis inte är svamp och att det gör ont att amma de första månaderna. Därför undrar jag, hur länge gjorde det ont att amma för dig? Har du flera barn så svara gärna hur det var med första.

    Utveckla gärna era svar. Just nu känns det rätt hopplöst att det någonsin kommer kännas okej i bröstvårtorna, det gör ont bara jag råkar nudda dem.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-08 08:56
    Ni som svarar att det aldrig slutade göra ont, hur länge ammade ni?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur länge gjorde det ont att amma?
  • Carisma95

    Ca 3 veckor (om jag inte minns fel) hade jag blåsor och lite småsår. Med alla tre barnen. Blev aldrig "lättare" att börja amma alltså. Efter dessa veckor gick det dock hur bra som helst.


    vastragotaland.blogspot.com - What you read is what you get!
  • WimZy

    Delammade i fem mån, sedan ville inte sonen ha längre. Det var ett h-vete hela tiden. :/

  • MalinEddie

    Vilket dåligt svar du fick från din vårdcentral. Du ska självklart inte behöva lida i månader. Finns det någon amningsmottagning där du bor? Annars kan du kontakta amningshjälpen för råd.
    www.amningshjalpen.se/index.php&view=article&id=71&Itemid=42

    Jag hade ont i en vecka med första barnet om jag inte minns fel. Det gick över när jag fick hjälp med taget. Med andra barnet gjorde det bara ont nån dag.

  • Sjejn

    Med första barnet fick jag sår i början - hon hade enormt snett tag men det enda jag fick höra på BB och BVC var att taget var sååå fint och stort.*morr* Det ledde också till att jag fick svamp och en besvärlig infektion som först felbehandlades av VC-läkaren. Som tur var kunde min BVC-sköterska vaska fram ett papper med instruktioner om vilken antibiotika som ska användas och i vilken dos så till slut blev det rätt, men det tog tid och en jäkla massa krångel. 

    Jag tror dottern var närmare tre månader innan vi hade vår första smärtfria amning, på grund av okunskapen hos den personal jag fick möta... Hade jag fått rätt hjälp från början (eller varit klok nog att vända mig till typ amningshjälpen/kunnig amningsmottagning eller liknande) så hade vi antagligen fått en helt annan start...

    Efter det ammade vi på länge och med andra och tredje barnet hade jag läst på och pratat med massa amningskunniga människor så då gjorde det inte ont alls.

  • Fr1dlyst

    Jag har aldrig haft ont när jag ammat mina två barn. Bara när de började bitas! Skrattande


    Axel 080415 och Ludvig 100315 <3
  • Mornie Alantie

    Har hittills ammat tre månader och det har aldrig gjort ont alls. Brösten ömmade som bara den när mjölken rann till men det gick snabbt över. Bröstvårtorna har aldrig gjort ont.


    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • April barn

    Ca 4 veckor gjorde det ganska ont, inte så jag fick några sår eller så men det gjorde lixom ont.

    Men som sagt efter 4 veckor gick det över sen helammade jag i 7½ månad utan några som helst problem, kontakta amningsrådgivningen du måste ju få någon hjälp?


    Marcus 8 December 2010 ♥ 3 560g & 55cm kärlek ღ
  • PreciousDivine

    Det finns tyvärr ingen amningsmottagning där jag bor, tror att närmsta är 5 mil bort men verkar som om jag får ta mig dit.

    Kan barnets grepp vara fel om man använder amningsnapp? Känns som om nappen liksom fyller ut hela munnen och att det inte skulle vara möjligt att få in mer av bröstet. Utan amningsnapp kan jag inte amma som det är nu, det gör för ont. Jag har förstått att risken för mjölkstockning ökar med amningsnapp, en ond cirkel det här.

    Smärtan har gått i perioder kan jag ju tillägga, just nu känns det rätt okej i vänstra bröstet (med amningsnapp alltså).

    Jag tycker jag har testat det mesta, amningsnapp, lufta brösten, bröstvårtsskydd, lanolin, nässpray för att motverka mjölkstockning.

    Jag tycker det känns som om ena bröstet och bröstvårtan har en infektion, hur kontrollerar man om så är fallet? Kanske inte nödvändigtvis svampinfektion, barnet har inte svamp i munnen.

    Jag vill verkligen amma och är beredd på att kämpa för att det ska fungera. Men just nu är smärtan i bröstet det sista jag tänker på när jag somnar och det första jag tänker på när jag vaknar.

  • annca

    Gjorde aldrig fysiskt ont, men var psykiskt obehaglligt och allmänt obekvämt alla 8 resp 6 månaderna.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
Svar på tråden Hur länge gjorde det ont att amma?