• Blondina

    Mjölksocker och mjölkprotein????

    Vår dotter gick vid 2 veckors ålder över på helt mjölkfri kost. Vi fick livsmedelsrecept på Nutramigen, och funkade. Hon har under hela första året gått på helt mjölkfri mat. När hon fyllde 1 år började vi introducera mjölk i kosten, och det är nu det konstiga började.

    Både maken och jag är känsliga mot laktos. Vi kan inte äta glass, fil eller mjölk. Däremot kan vi äta vanlig mjölk i ex pannkakor, lasagne, stuvade makaroner och andra rätter där mjölken blivit upphettad. Vi kan dricka laktosfri mjölk och fil.

    Men med dottern är det annat. Hon kan också äta mat med VANLIG mjölk, så länge maten varit ordentligt upphettad. Som ovan. Däremot kan hon inte äta LAKTOSFRI fil, mjölk, välling o dyl. Då blir hon dålig direkt.

    Jag får liksom inget grepp om vad det är hon tål och inte tål. Vi måste nästan prova rätt för rätt.

    Någon som har erfarenheter av att det kan vara så här inkonsekvent och kan ge tips och råd???


    Så underbar o älskad 100110 * Oplanerad men oj så välkommen BF 120310
  • Svar på tråden Mjölksocker och mjölkprotein????
  • Blondina

    Ingen?


    Så underbar o älskad 100110 * Oplanerad men oj så välkommen BF 120310
  • Blondina

    ingen?


    Så underbar o älskad 100110 * Oplanerad men oj så välkommen BF 120310
  • cosinus

    Proteinet påverkas av upphettning och blir snällare så det är säkert därför hon kan äta vanlig mat men inte den laktosfria mjölken och filet. Hon reagerar säkert på proteinet men inte lika starkt som förut och tål därför det upphettat och kanske inte heller i lika stor mängd om det "bara" är i mat.

  • Blondina

    Det är alltså så att proteinet påverkas av upphettning? Är det så, så stämmer det ju, så som vi upplever det. Och i så fall blir det ju mycket lättare att veta vad hon kan äta och inte.


    Så underbar o älskad 100110 * Oplanerad men oj så välkommen BF 120310
  • cosinus

    Ja som jag förstått det så är det ganska vanligt att barn först kan äta tillagade proteiner men inte "råa" eller vad man nu ska kalla det.

Svar på tråden Mjölksocker och mjölkprotein????