Mjölksocker och mjölkprotein????
Vår dotter gick vid 2 veckors ålder över på helt mjölkfri kost. Vi fick livsmedelsrecept på Nutramigen, och funkade. Hon har under hela första året gått på helt mjölkfri mat. När hon fyllde 1 år började vi introducera mjölk i kosten, och det är nu det konstiga började.
Både maken och jag är känsliga mot laktos. Vi kan inte äta glass, fil eller mjölk. Däremot kan vi äta vanlig mjölk i ex pannkakor, lasagne, stuvade makaroner och andra rätter där mjölken blivit upphettad. Vi kan dricka laktosfri mjölk och fil.
Men med dottern är det annat. Hon kan också äta mat med VANLIG mjölk, så länge maten varit ordentligt upphettad. Som ovan. Däremot kan hon inte äta LAKTOSFRI fil, mjölk, välling o dyl. Då blir hon dålig direkt.
Jag får liksom inget grepp om vad det är hon tål och inte tål. Vi måste nästan prova rätt för rätt.
Någon som har erfarenheter av att det kan vara så här inkonsekvent och kan ge tips och råd???