Inlägg från: gastronomer |Visa alla inlägg
  • gastronomer

    En hjälpas åt med julklappar tråd!

    En favorit i repris när det är dags att börja langa klappar:

    JULKLAPPSSPELET

    Man behöver:

    En (eller flera) julklappar per person, ej inslagna!
    Tärning.

    Det här spelet är roligast om man är många, det blir fler bidrag på bordet att "slåss" om då... {#emotions_dlg.djavulsk} 

    Alla lägger ut sina julklappsbidrag på bordet till allmän beskådan. Deltagarna sätter sig runtom bordet. Man slår tärningen i tur och ordning. Om man slår en etta, tvåa eller trea, går turen över till nästa. Slås en fyra eller femma, får man roffa åt sig en julklapp. Om man får en sexa, kan man välja om man vill ta en julklapp som ligger på bordet eller "sno" en redan tagen julklapp av någon annan! Spelet är slut när alla julklappar på bordet har fått en ägare.

    Ett kul sätt att gjuta spänning i julklappsutdelningen, utan att det för den sakens skull behöver vara världens dyraste klappar. Men - det lite elaka med det här spelet är att vissa kan gå ut med väldigt många klappar och andra kanske inte får en enda. En rekommendation är då att åtminstone de mindre barnen får lite egna klappar "som vanligt", så att ingen börjar gråta på julafton Solig

  • gastronomer
    Millans hustru skrev 2011-11-23 22:32:12 följande:
    skulle vilja ge mina föräldrar en fin ulklapp, de har funnits så otroligt mycket för mig i år o fast vi itne ger varann julklappar så vil jag ge dem något o visa min uppskattning. men jag har inte ekonomi för något större o de skulle itnehelelr vilja att jag köpte nåt dyrt. har ni tips på något?
    Bjuda på en hejdundrande trerättersmiddag (som du lagar själv), gör ditt eget julgodis och lägg i fina burkar med band (köp burkar och band på loppis/second hand), sy eller snickra ihop dina egna presenter om du har symaskin/lite verktyg - googla gör-det-själv borde ge en del inspiration - eller kolla ovan! Ett "tjänstehäfte" med erbjudande om massage, fix i trädgården, storstädning, biltvätt eller annat som de skulle gilla vore kanske inte så dumt?
Svar på tråden En hjälpas åt med julklappar tråd!