• Slats

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    jag tycker det är jättebra att dagis kontaktar bvc/soc/andra myndigheter när barnens hälsa riskeras, speciellt vid överviktighet. att låta sitt barn bli överviktigt är misshandel i mina ögon, om det inte beror på någon sjukdom. ta den hjälp ni erbjuds, för ni behöver verkligen en dietists råd enligt vad du skrivit här i tråden.

  • Slats
    Maddex skrev 2011-09-01 18:34:56 följande:
    dom har en förmåga att förstora upp saker och ting som inte ens är så pass alvarliga.
    men detta är ju JÄTTE allvarligt?
  • Slats
    Maddex skrev 2011-09-01 19:02:03 följande:
    TS, din dotter äter lika mycket (om det stämmer det du skriver) somm in son fast han äter frukost och han är ändå underviktig. Det är helt sant, därför reagerade jag på det du skrev det hon åt.
    din son kanske äter nyttigare, mindre portioner och är mer aktiv? det går liksom inte att jämföra med de få detaljer TS noterat...
  • Slats
    Maddex skrev 2011-09-01 19:04:59 följande:
    Att man säger till föräldern att barnet behöver ändrade matvanor för barnet är överviktigt och vad för risker som finns OCH kanske hjälpa till med vad för typ av mat och regelbundna tider samt motion. Som sagt jag har inte läst allt vet ej hur Ts regerat eller sagt och gjort till BVC. MEN skulle hon skitit i det gång på gång och man ser ingen förändring DÅ förstår jag att dom kan bli oroliga, men då kan man som mamma säga att jag behöver hjälp för det fungerar inte för mig eller mitt barn. Att byta matvanor är inte så jäkla lätt.
    men läs vad TS skrivit då, tryck på "visa endast" under TS titel. det är ju pga. TS uppenbara skeva verklighetsuppfattning vi reagerar som vi gör. 
  • Slats
    Maddex skrev 2011-09-01 19:07:55 följande:
    Han äter inte speciellt mycket nyttaigare vi äter helt vanlig mat, vit bröd, oboy,mm. MEN det är klart vi har väldigt hög förbränning i vår familj så kan mycket väl vara det.
    som sagt, man kan inte jämföra med de få detaljer som TS givit. 
  • Slats
    Maddex skrev 2011-09-01 19:22:35 följande:
    För det första jag skulle knappast göra något för att de ska kännas bättre för lilla dig. Jag klarar mig galant här ilivet hur klarar du dig kräver du att folk ska göra vissa saker för att det passar dig? Livet kretsar inte kring dig lilla gumman. 
    men, har du hört talas om common sense......?!
Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte