• Mariohn

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Maddex skrev 2011-09-01 18:47:00 följande:

    jag har inte orkat läs t vad TS har och inte gjort, men av det jag läst så tycker JAG att BVC överreagerat.


    Men du har inte heller gjort dig känd på FL för att tycka som ...de flesta andra...Det är nog ett fint sätt att säga det på även om du säkert är den enda som inte riktigt kan tillgodogöra dig min poäng. 
  • Mariohn
    Slats skrev 2011-09-01 19:07:38 följande:
    men läs vad TS skrivit då, tryck på "visa endast" under TS titel. det är ju pga. TS uppenbara skeva verklighetsuppfattning vi reagerar som vi gör. 
    Det är alldeles för avancerat. 
  • Mariohn
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:05:18 följande:

    Så när era barn säger att de är hungriga så säger ni att nej du får inte äta. Vänta och var hungrig ist. Gör ni så? Och fikar ni inte hemma kanske? Ska inte barnen också få fika då?


     


    Fattar du inte att det inte handlar om att neka barn att äta sig mätta? Man kan äta sig mätt på olika saker. Som man inte bir fet av. Och för att svara på din andra helt befängda fråga. Nej vi "fikar" inte hemma i den bemärkelse som fikamissbrukare gör. Dvs kaka och kaffe i tid och otid. Vi äter frukost, lunch och kvällsmat. Och är man hungrig mellan måltiderna äter man en frukt eller ett glas filmjölk, bär eller dylikt. Inte en massa skit. 
  • Mariohn

    Dessutom är det rentav naivt att snöa in så hårt på käket. Det handlar också om vad barnen erbjuds för möjlighet att göra av med den energi det får i sig. 


  • Mariohn
    Maddex skrev 2011-09-01 19:14:46 följande:
    Ursäkta! har inte jag samam rättigheter att skriva min åsikt eller är det regler på att man måste läsa igenom hela tråden elelr är det enbart för DIN bekvämlighet?
    Man framställer sig som en total idiot när man slänger sig in i en diskussion utan att ha en aning om vad den handlar om. Oavsett sammanhang och tillfälle. Friska människor rusar inte fram till två främlingar som sitter och diskuterar och börjar gapa ut sina åsikter bara för att "man har rätt till sin åsikt". 
  • Mariohn
    Maddex skrev 2011-09-01 19:22:35 följande:
    För det första jag skulle knappast göra något för att de ska kännas bättre för lilla dig. Jag klarar mig galant här ilivet hur klarar du dig kräver du att folk ska göra vissa saker för att det passar dig? Livet kretsar inte kring dig lilla gumman. 
    Det ska komma från någon som kräver utrymme för att skrika ut sina åsikter där de inte hör hemma... 
  • Mariohn
    Maddex skrev 2011-09-01 19:28:20 följande:
    En intressant fråga, om vi vänder på steken, jag vägde 21 kg när jag var 12 år. Jag var kraftigt undervikigt, för jag HATADE mat. Är det barnmisshandel då? För att mina föräldrar inte visste vad dom skulle göra för att få mig äta?
    Nej. Det är ett problem först när föräldrarna skiter i att det är ett problem. 
  • Mariohn

    Istället för att koncentrera sig på enbart maten tycker jag fortfarande att man ska ifrågasätta hur aktivt barnet är mellan måltiderna. Är det fråga om en unge som sitter framför tv:n? (Jag säger inte att det är så jag bara frågar) så är ju problemet ofta lätt avhjälpt genom en mer aktiv vardag. 


  • Mariohn
    Maddex skrev 2011-09-01 19:34:00 följande:
    OM ett barn INTE vill äta och föräldrarna prövat allt och inget fungerar och barnet äter utterst små portioner som jag gjorde, jag kunde sitta i timmar och hålla på tills jag fick gå. Men kakor och sånt gick ner rätt så bra. SÅ nej jagtycker dom inte SKITER i sitt barn jag ser två föräldrar som desperat försökt fått sitt barn att äta mer men kan inte göra mer än vad dom gör.
    Då är det inte misshandel. Det är en ytterst olycklig omständighet. Om du läser istället för att skriva en massa tråkigheter går det bättre. Jag påstår inte att DINA föräldrar misshandlade dig. Minns du att du nyss påpekade att hela världen inte kretsade kring andra? Inte kring dig heller. Om ett barn inte får i sig näring riskerar det att bli svårt sjukt och få hjärnskador. Om föräldrar, läs FÖRÄLDRAR, inte DINA föräldrar, skiter i det. Då är det absolut vanvård.

    I fortsättningen är det bra om du försöker ha i åtanke att inget av mina inlägg handlar om dig personligen.  
Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte