• mia83

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Alltså jag förstår att ni blir upprörda när de uttrycker sig så - det är väl att ni inte skulle ta hand om er dotter/att hon far illa som ni hängt upp er på? givetvis är det inte så, klart ni älskar henne, vill henne väl, och gör vad ni kan för att hon ska vara mätt, varm och lycklig, MEN.. det som kan verka som 'lite gullig rundnad' nu, kanske inte är lika gulligt om några år om hon fortsätter öka i den här takten( mängden av mat för att bli mätt ökar ju också om man hela tiden tänjer ut magsäcken, och ska ett barn då aldrig gå hungrigt..) Ta det från en som i princip alltid varit överviktig och som blivit väldigt mobbad genom hela skolgången pga det. Jag skulle gjort vad som helst för att min mamma och pappa skulle kunnat hjälpa mig att vara normalviktig, för det är fan inte roligt att vara barn och tjock, barn är inte snälla.. Gör vad ni kan för att er dotter ska slippa gå igenom det. Ge extra vatten mellan och före måltiderna, det hjälper till att hålla sig mätt längre, grönsaksstavar också, kan även funka som 'godis' framför teven med nån god dip, bli med henne ut och cykla och lek så hon rör på sig, minskar också hungerkänslorna av..ät mycket grönsaker till maten, ät hälsosam mat, sluta med fikat och ha inte sånt hemma så blir det inte en frestelse.. finns så mycket ni kan göra. Alla behöver lite vägledning ibland, men givetvis missköter ni henne inte! Kram!

  • mia83
    vetvadjagvill skrev 2011-09-01 22:38:37 följande:
    En frukst om dagen räcker -är man hungrig innan frukost kan man ta en frukt.

    Fika innan middag helt ok om det äräpple, morätter,  gurka likande ej macka bullar kakor saft

    varför äter hon mer på kvällenefter middagen? är hon lite hunrig då  så får hon väl et  glas vatten och sova.

    Gå ut och rör på er istället för att fika tex.

    Har hon kompisar hon vill leka med?

    vad äter ni till middag?

    gör du inslag av morätter, gurka m fl grönsaker vid middagen med?

    vad dricker ni?
    läsk mjölk saft  dryck eller vatten?

                      

     
    Men du, där har jag faktiskt funderingar. Vi har kört ett litet kvällsmål efter middagen för att nattfastan inte ska bli så himla lång. Äter ungarna middag vid fyra, fem och sen äter frukost runt halv åtta så blir det ju himla många timmar fasta annars..är det inte så att den inte ska överskrida 11 timmar? bara en liten fundering, velar fortfarande fram och tillbaka med matfördelningen, tycker det är skitsvårt.
  • mia83

    Ett tillägg till - har själv en systerdotter som får mängder av läsk, bullar, godis av sin mormor, som tyvärr själv har en väldigt osund syn på mat och överför den på sitt barnbarn. Hon tycker hon är snäll och vill inte att flickan ska behöva 'banta', men det har verkligen gått till överdrift. Flickan är överviktig, när hon var fem har jag för mig att hon vägde 34 kg och då var hon kanske 110 cm, inte säker. Jag tycker absolut inte hon är tjock, men kollar man noga så har hon faktiskt små bilringar, vilket jag inte tror är normalt för hennes ålder, och hon måste ha större storlekar i kläder än vad som är normalt för hennes ålder. Det kan bli lite tokigt ibland, men det betyder ju inte att man inte älskar dom!

  • mia83
    vetvadjagvill skrev 2011-09-01 22:53:33 följande:
    jag  lägger middagen vid 17.30 och ger en frukt innan istället. sen äter vi länge, de tar tid på sig att äta morätter, gurka och gärna efterärtt direkt efter maten en liten skål yoghurt  tex. eller en frukt efteråt.

    Men när de var mindre så fick de middag 17 men somnade 19.

    Mindre barn kan behöva kvällsmål men då pratar vi ju ofta bebisar som äter gröt och väling.

    En 4åring borde absolut sluta med välling om man äter en bra furkost istället,förvällingen innehåller så mycket energi den att det blir som dubbla frukostar.

          
        
    Okej! Vi försöker också ge mycket grönsaker, men de flesta petas undan eller hamnar på golvet. Försöker ge lite efterrätt efter också, typ frukt eller yogurt, men oftast är de ändå färdigätna efter 20 minuter. Vi brukade också käka vid 1730 och ge frukt innan förut, men har blivit lite si och så med tiderna nu när det vart sommar, och så har det skjutits fram mer och mer. Ska gå tillbaka till det så kan man ju dra in på kvällsmålet där, dom går ju och lägger sig vid 19tiden så då lär ju inget mer behövas. Tack :)
  • mia83
    Anonym (Fy fan) skrev 2011-09-01 23:07:44 följande:
    Och du har mage att uttala dig om ts barn då din egen son är lite mullig. Fy fan för att kasta sten i glashus säger jag bara
    Tycker inte alls hon kastade sten i glashus, hon kom ju med konkreta tips och visade medkännande eftersom hon själv vet hur det är..
  • mia83
    Anonym skrev 2011-09-01 23:14:53 följande:

    men herregud.

    min dotter är 6 år, 116 cm och väger ca 14 kilo, hur kan ni göra så här mot eran lilla tjej??
    tycker detta är snudd på barnmisshandel


    Kanske inte riktigt det hon behöver nu, man kan ju göra sin ståndpunkt hörd utan att vara taskig..
  • mia83
    vetvadjagvill skrev 2011-09-01 23:19:33 följande:
    ge inte upp.
    Så gjorde min minste med men en dag så efterfrågade hon moroten.
    Sen blv hon förtjusti rårivna morätter åt hur mycket osm helst av det.

    men gillar inte gurka å majs. Men hon prövar gärna lever och annat gott.

    jag vet, under sommarne hamnar alla tider si och så.. men  det är ju lite skönt när man är ledig och inte behöver stiga upp dagen efter.
    Skönt med några som lyckats ;) det är väl bara att kämpa på ;)
  • mia83
    Anonym (Fy fan) skrev 2011-09-01 23:21:49 följande:
    Hennes son är 3år och är 100cm lång och väger 16kilo.  här finns det 4åringar som är allt från 104-110cm lång och väger 17-21kilo som är mer normalt för en 4åring. Räkna då att hennes son är 1år yngre än dessa barn och är bara 100cm lång och väger 16kilo, ser du inte skillnaden? Hennes son är då överviktig med tanke på sonens ålder och längd då den vikten bör tillhöra nästan en 4åring.
    Eh, det barnet ligger ½ grad över medelbmi, verkligen ingen övervikt att bry sig om - ge honom en veckas magsjuka så är denna "övervikt" borta.
  • mia83

    Tycker också ni är jätteduktiga som tagit emot hjälpen! lycka till nu!

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte