• Anonym (Hm)

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:48:24 följande:
    Fast hon skulle ju alldrig bli mätt på så lite. På dagis kan hon äta två mackor till frukost och mellis sen säger de att hon inte får mer. Inte så konstigt att hon är jättehungrig när hon kommer hem sen och att vi måste fika då. Samma till lunchen på dagis så får hon för lite mat.  Alla barn äter ju inte lika mycket men på dagis så bestämmer de hur mycket de ska ge barnen och de som behöver mer får inte det.
    Det är fel tycker jag.
    Hemma dricker hon mjölk till maten och på dagis vatten eller mjölk. Bara på helgerna dricker vi läsk eller om vi är på fest eller äter ute på Mcdonals eller så.
    Vi äter inte så jättemycket grönsaker för vi tycker inte om det och då är det svårt att ge dottern det men vi brukar ge gurka och coktiltomater, och så frukt då.
    Men TS hon behöver inte äta mer än två mackor! Det räcker...vad menar du att hon ska äta?
    Äter hon mellis på dagis ska hon ju inte fika när hon kommer hem. Samt ta bort en frukost. Är det ngt i er kosthållning som ni kan ändra på? Nyttigare mat, mer grönsaker?

    Det är ju onödigt att utveckla fetma eller diabetes på ett barn menar jag.

    Ni som föräldrar gör ju det ni tycker är rätt för ert barn såklart men ibland kan man behöva lite vägledning.
  • Anonym (Hm)
    vetvadjagvill skrev 2011-09-02 09:57:37 följande:
    Men kan det inte vara som så att barnet tar detta att äta som en aktivitet.. och om ts gick ut med barnet och lekte så skulle barnet vara nöjt i alla fall fast barnet inte åt?

     
    Visst  kan det vara så men det framgår ju inte i tråden. Det som framgår är ju dock ett matschema som är i överflöd till och med för en vuxen person. Men absolut du kan ha helt rätt.
  • Anonym (Hm)

    Det som är konstigt är att BVC inte gjort ngt tidigare. En bekant har ett barn som är lång och kraftigt byggd. Jag menar bred över rygg osv. Barnet är inte tjockt på ngt sätt utan stor om ni fattar.
    De har utrett barnet sen detta var ett år. Följt vad denna äter och gett tips om annan kost osv.

    Varför har detta inte gjorts tidigare kan man undra?

    Sen TS många barn har en liten mage till de skjuter i väg på längden. Då vår dotters förskola har alla dessa magar mer eller mindre försvunnit i sommar och de är 5år. Så det är ju inga konstigheter. Min dotter har haft en kula på magen som nu är borta men då vägde hon 19,5kg och var 110cm lång....

    Så väger man 31 har man garanterat mer än en kula.

    Ni borde va glada över att dom gör ngt för att hjälpa er, ta det inte som kritik utan hjälp och stöd.

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte