• Anonym

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Men nu har vi väl ändå sett till att tråden spårat ur TOTALT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    sluta propagera för LCHF för guds skull....det handlar om en mamma som känner sig ledsen och kränkt för att hon fått klart för sig att hennes barn är kraftigt överviktigt. Alla dieter passar inte alla och barn behöver kolhydrater.

    Fettskrämd eller inte så förutom att det här barnet förmodligen redan äter massor av fett så är en allsidig kost det allra bästa för alla.. Finns inte en läkare (förutom hon lchf-doktorn) som skulle säga något annat.

    SLUTA nu med två saker....dels skriva ner era barns vikter för att ytterligare trycka ned TS och SLUTA att tjafsa om LCHF är bra eller inte...det finns trådar för det ämnet.

  • Anonym
    vetvadjagvill skrev 2011-09-03 14:12:53 följande:
    barn har dött av LCHF
    marianova.com/users/molly0799/blog/tva-barn-d...

    Båda barnen vad patienter på Montreal Children´s Hospital och ingick i en grupp på 46 som behandlats med LCHF  mot epilepsi de senaste åren. Antingen är detta en slump eller så är dieten rent livsfarlig om man ägnar sig åt den för länge. Att två patienter av 46 dör efter tre år på en diet måste betecknas som extremt.

    mikael.jansson.be/log/tva-barn-med-epilepsi-d...
     

    Man ska ALDRIG sätta sitt barn på diet utan att ha kontakt med dieteist  eller barnläkare.

    TS i detta fall borde kunna få hjälp från flera instanser till rätt allsidig kost och motion för barnet där man exakt räknar ut barnets kaloriintag och förbrukning   
    diet och diet det är ganska så vanlig mat egentligen när det gäller barn kan man lägga till någon potatis och smörgås. Detta  med kost gäller givetvis friska barn och vuxna du länkar till folk med olika sjukdomar där måste man ju själv kunna tänka hur man ska äta och medicinera.
  • Anonym
    Anonym (förskollärare) skrev 2011-09-03 22:01:31 följande:
    Oavsett om TS dotter är överviktig eller ej - och ja, det är hon ju - så kan ju inte förskolan kontakta bvc på det viset.
    Både BVC och förskolan är bundna av tystnadsplikt och man måste ha föräldrarnas tillåtelse för att kunna samarbeta kring ett barn.

    Kan inte BVc kontakta förskolan då?

    BÅda instanser lär ju vara rejält oroade, vad det verkar. En soc. anmälan måste ju vara nästa steg om inte föräldrarna vill samarbeta för dotterns bästa.  
  • Anonym
    Anonym (förskollärare) skrev 2011-09-03 22:01:31 följande:
    I extrema fall så tycker jag att man kan göra en orosanmälan till socialtjänsten om man inte når fram till föräldrarna.

    Kan det inte vara så att det har skett en soc anmälan och steg 1 i detta är att BVC och förskolan har en intervention med föräldrarna?
  • Anonym

    Din dotter väger nästan dubbelt så mycket som min fyraåring som är lika lång. Hon ligger på normalkurvan längd- och viktmässigt. Det kanske kan ge dig en förhandsvisning om att din dotter är ganska stor. Jag skulle nog säga att ni skulle ta bort fikat efter dagis med motiveringen att hon faktiskt ätit mellis. Att du tror att hon inte skulle bli ,mätt på mindre är för att hennes magsäck är uttänjd till att klara era matstunder som ni har nu.

  • Anonym
    leona skrev 2011-09-04 00:41:02 följande:

    Tycker alla pratar så mycket om tystnadsplikt på förskolor o bvc.. Är det ingen som vet att  förskolor har ANMÄLNINGSPLIKT också? Om dom ser barn som far illa ska dom först prata med föräldrarna, funkar inte det ska det änmälas. För att hjälpa o skydda våra barn =)



    Men hallå! Fsk har anmälningsplikt till soc, defenitvt inte till bvc...
  • Anonym
    Anonym (Tar ingen skit) skrev 2011-09-03 22:05:45 följande:
    Vatten (45%), vegetabiliskt fett (21%), rapsolja (18%), kärnmjölk (10%), modifierad stärkelse, salt (1,5%), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, solroslecitin), konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsregulerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitamin. Skummjölkspulver, siktat havremjöl, veg. olja (palm, raps, solros), havremjöl, äppeljuicekoncentrat (10 %),  vasslepulver, bananflingor (5 %), vetemjöl, torkade äppelbitar (2,5 %), mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), emulgeringsmedel (veg. mono- och diglycerider), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyra, B12, pantotensyra). Rökt skinka (griskött, koksalt, antioxidations-medel E325 & E301, druvsocker, maltodextrin, stabiliseringsmedel E450 & E451, konserveringsmedel E250, förtjockningsmedel E407a), tortellini (durumvetemjöl), ägg, ströbröd (vetemjöl, vatten animaliskt fett från gris, salt, jäst), vegetabilisk olja, ost, tomatpulver 3,0procent, salt, örtkrydda 0,3 procent, arom vitlök), mjölk, ostcreme (mjölk, smältost av cheddarost, smör, salt, mjölksyrakultur, konserveringsmedel; sorbinsyra), hollandeisås (skummjölkspulver, modifierad stärkelse, maltodextrin, salt, vegetabiliskt fett, lök, jästextrakt, socker, äggulepulver, stabiliseringsmedel E 450, emulgeringsmedel sojalecitin, surhetsreglerande medel citronsyra & E 262, vasslepulver från mjölk, citronjuicepulver, förtjockningsmedel guarkärnmjöl, vitlök, gurkmeja, arom), snowflake (modifierad majsstärkelse E 1422), margarin (vegetabilisk olja, vatten, vassle, emulgeringsmedel härdad vegetabilisk olja, sojalecitin, salt, konserveringsmedel kaliumsorbat, arom, surhetsreglerande medel citronsyra, A- och D-vitaminer). Är det här vad som kallas för RIKTIG mat?? Ser gott ut va? Det första är, Lätta, det andra är Sempers fruktgröt och det sista är tortellini med ost/skinka som serveras på våra svenska förskolor. LCHF, speciellt för barn, är inget annat än naturlig mat utan en massa tillsatser och skit.
    Måste man antingen äta hel och halvfabrikat eller LCHF? Vad är det för fel med kokt potatis, kött/fisk och grönsaker? 
  • Anonym
    mmmiikaela skrev 2011-09-04 08:53:49 följande:
    alltså, på ett sätt är de väl bättre att fsk kontakar bvc o inte soc för föräldrarnas skull, att de har en chans att skärpa till sig så inte soc blir inblandat, de är ju svåra o bli av med, jag är säker på att förskolan bara vill väl och därför kopplar de inte in soc först utan går via bvc.
    Om soc är "svåra att bli av med" så är det för att föräldraförmågan brister och då är det betydligt viktigare att soc är inkopplade...
  • Anonym

    Fast det kan väl hända att TS givit sitt tillstånd till att förskolan har kontakt med bvc vid något annat tillfälle t.ex vid inskrivningen men att de för den sakens skull blev överraskade att det skett vid utvecklingssamtalet.¨

  • Anonym
    Anonym skrev 2011-09-04 09:25:19 följande:
    Fast det kan väl hända att TS givit sitt tillstånd till att förskolan har kontakt med bvc vid något annat tillfälle t.ex vid inskrivningen men att de för den sakens skull blev överraskade att det skett vid utvecklingssamtalet.¨
    Tillstånd behövs inför varje ny kontakt...
Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte