• Anonym (Besviken)

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Jag är så jävla arg. Har just kommit hem från utvecklingsamtal på dagis. När vi kom dit så var det en sköterska fr BVC där också och de påstog att vi inte tog hand om våran dotter och att de tycker att hon är för tjock. Får de bara tvinga oss att bara sitta där och höra på allt skitprat de säger utan att vi kunde ha sagt att vi inte vill träffa dem?

    Sköterskan på BVC har pratat om det där förut och vi har sagt att det inte är något problem men nu är dagsi på nåt jävla sätt inblandat också.

    Får de göra såhär utan att vi ville det? Är det inte vi som bestämmer om vilka som ska disskutera vår dotter?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-01 16:05
    Jag läser allt ni skriver och jag hinner inte med att svara men jag ska fortsätta läsa senare ikväll. Jag ska prata med min sambo också och visa vad ni skriver , att ni alla tycker att hon är överviktig på riktigt och inte bara rund som vi tycker. Kanske har vi valt att inte vilja se men när så många säger att vi gör fel känns det konstigt. Jag skriver mer senare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-04 18:26
    Jag vill bara säga att jag har läst tråden flera gånger. Blädrat framochtillbaka och läst, och gråtit.
    Ja, jag förstår att vi har blundat för att vår tjej är för stor. Vi vet att vi har problem jag och sambon, men vi har inte velat se att dottern redan har samma problem också.

    I morgon bitti ska jag ringa till BVC och prata med sköterskan och säga att vi vill ha hjälp, för vår skull och för dotterns skull.
    Jag vet inte vad man kan få för hjälp men jag hoppas att vi iallafall kan få hjälp så att vi kan vända situationen vi är i.
    Det sista vi vill är ju att dottern ska må dåligt för att vi inte ville se vad som var rätt.

  • Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte
  • Fins Mamma

    hur mycket väger dottern?

    två smörgåsar till mellis är ju sjävlklart nog! annars skulel flertalet barn LEVA på smörgåsar.


    ~♥*♥~ Josefin~♥*♥~
  • Kimmice
    Fins Mamma skrev 2011-09-01 16:14:23 följande:
    hur mycket väger dottern?

    två smörgåsar till mellis är ju sjävlklart nog! annars skulel flertalet barn LEVA på smörgåsar.
    105cm 31 kg, 4 år.
  • Anonym (hej)
    MammaHela skrev 2011-09-01 16:13:59 följande:
    Nej, för barn går gränsen för fetma på 19, hennes dotter ligger nästan 10 över fetma =(
    Ok. Ännu värre!
  • Anonym (hemmablind)

    Tyvärr har jag en familj i min närhet där barnet är som TS barn. Soc gör ingenting.

  • Anonym (MISSHANDEL!)

    men hjälp, fikar hoppas jag är typ lite frukt eller något, 31 kilo är myyyyycket på ett sådant litet barn. kollar du tabeller osv så får du enorm fetma som svar!

    och jo det är MISSHANDEL om man låter ett så litet barn bli så extremt fet!

  • Pinkflower880

    Seriöst?! Hur kan ni inte tycka att er dotter är tjock? Hon måste ju vara bra mycket rundare än barn i samma ålder... Försöker ni förstöra hennes liv???

    Skärpning!!!

  • Anonym (fy)
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:08:37 följande:
    Så alla här tycker det är helt rätt att tvinga på oss ett möte som vi sa att vi inte ville ha. Att vi ska sitta och lyssa på när de säger att vi inte tar hand om vårat barn. Är det rätt??? 
    Jag trodde man själv fick bestämma om sin familj, och det är ju liksom inte så att vi misshandlar henne. Då måste man ju lägga sig i, men det gör vi ju inte. Jag tycker verkligen att det var helt fel och vill inte att andra ska disskutera om dottern såhär.
    Ni misshandlar henne genom att göra henne fet!! Det är nog värre än att få en smäll!!

    Har erat barn ätit ett normalt mål så kan hon väl inte vara hungrig igen!! Hmmm.. Fika?! Måste ni fika med onyttigheter?! Fika med frukt!

    Ni som föräldrar ska väl vara föredömmen för era barn!? Att eran dotter redan nu är så överviktig hur kommer hon att se ut när hon e tio?? 140 cm och väga 70?? Ta hand om er dotter!! BRA att Förskolan reagerat!!
  • ViolinaX

    Men snälla söta du, de på dagis tycker om din dotter och vill HJÄLPA henne, förstår du inte det???

    Jag väger själv över 100 kg och skulle bli förtvivlad om något mina barn var så "knubbig" som din dotter är, jag gör allt för att de inte ska ta efter mitt eget beteende, som ju lett till den vikt jag har!

    Sluta överföra ditt eget beteende på ditt barn, hon kommer inte tacka dig för att hon fick dubbla frukostar som barn när hon står där och väger över 100 kg precis som du! Om hon klagar på att hon är hungrig, så istället för att ge henne en macka så fundera ett ögonblick på vad hon EGENTLIGEN vill, kanske hon är uttråkad och vill leka, eller vill hon ha tröst (=ge henne en kram istället!!!). Fundera på vad det är som får DIG att vilja äta för mycket, hon drivs av samma krafter. Det är inte alltid det man vill ha är det man egentligen behöver bäst.

    Jag häpnar över med vilket lättsinne du ser på hennes viktproblem. Men hallå! Vill du inte att hon ska kunna leka, klättra i träd och vara lika duktig i idrott som de andra barnen? Vill du att din dotter alltid ska bli vald sist på gympan? Att hon alltid ska känna sig klumpig och ful? Att de andra flickorna ska viska om henne i omklädningsrummet, att hon alltid ska känna sig mindre värd pga sin vikt?
    De kilo som hon lägger på sig nu kommer hon att få kämpa med att bli av med som vuxen, det vet både du och jag!!!

    Genom att ta hand om hennes viktproblem NU så handlar det inte om att få henne att BANTA, det handlar om att med små medel stoppa hennes viktuppgång så att hon kan växa ikapp sin vikt. jag vet flera knubbiga barn som vuxit ikapp sin vikt och blivit smala tonåringar - men lika många som fortsatt att öka i vikt och blivit rejält feta unga vuxna. Så tänk efter och agera: det är DU som har din dotters framtid i dina händer!

    Slutligen fastnade jag för en mening du skrev:
    "Vi äter ingen frukost hemma men hon får välling och macka innan dagis och sen äter hon riktig frukost på dagis med de andra barnen."
    Vad tycker du är en "riktig" frukost? Dricker hon en flaska välling till frukost så behöver hon ingen macka, varken hemma eller på dagis.

  • Anonym (hemmablind)

    TS, hur tänkte du hjälpa ditt barn? Vad är din plan?

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte