• Anonym (nöjd)
    Äldre 5 Oct 12:47
    119854 visningar
    126 svar
    126
    119854

    Hur mycket arvode har ni`?

    Är familjehem för två barn i förskoleålder, jobbar för en kommun. Jag har 13000 kr per barn i arvode och nästan 9000 per barn i omkostnad. (inkl barnbidrag)

    Har fått startbidrag på sammanlagt knappt 20000 kr för möbler, inredning, uteleksaker, vagn, bilbarnstol mm.

    Allt övrigt framöver ska vi stå för själva.

    Se alltid till att ha ett klart och påskrivet kontrakt INNAN placeringen startar, ersättning och allt annat i kontraktet är alltid förhandlingsbart, varför acceptera ett dåligt avtal? 

  • Anonym (nöjd)
    Äldre 19 Oct 14:20
    #40

    Vilka tråkiga diskussioner det blivit....
    En del barn BEHÖVER bo i familjehem. 

    Det finns BRA familjehem, som har ett BRA samarbete med biologförälder med soc.

    "Våra" små barn har en fin och bra biologisk mamma, som precis vet vilka brister hon har som förälder och vilka svårigheter hon har med sig själv och sitt liv. Hon har "godkänt" oss som familjehem för sina barn och hon vet att barnen har det bra hos oss. Hon är en toppenmamma de timmar de ses och har umgänge, samtidigt vet hon att hon inte skulle orka/klara av dem ens en helg...

    Barnen ska växa upp hos oss, det vet hon och det kan hon prata med barnen om. Och att hon som mamma och vi som familjehemsföräldrar har en avspänd och trevlig relation med varandra gynnar barnen så enormt mycket.

    För det är väl BARNENS bästa vi alla strävar efter, både biologiska föräldrar, familjehemsföräldrar och soc?   

  • Anonym (nöjd)
    Äldre 19 Oct 18:45
    #43
    nymedlem skrev 2013-10-19 17:10:40 följande:

    Jag tror det är en försvinnande liten del föräldrar som är så skadliga för deras egna barn att umgänge inte är möjligt.

    Det vanligaste scenariet är att familjehemmen (och ibland även soc) motverkar barnens umgänge och kontakt med sina föräldrar.

    Jag har aldrig stött på ett "bra" familjehem så jag tror att det är extremt ovanligt!   

    Din första mening håller jag med om helt och hållet! Jag har varit jourhem i många år innan vi blev familjehem, så jag vet att det stämmer. Att ha fungerande umgängen gynnar ALLA och man kan nästan alltid få det att fungera, om man vill!

    Men annars tycker jag att det är synd att du så kategorsikt "dumförklarar" merparten av alla familjehem. Vi är många som gör ett otroligt jobb med dessa barn och deras föräldrar.

    Jag önskar SÅ att du kunde vara "en fluga på vår vägg", att du kunde se och höra oss, barnen och deras mamma och förstå hur väl barnen mår!    
  • Anonym (nöjd)
    Äldre 20 Oct 10:55
    #46

    Familjehemsföräldrar är helt vanliga människor som inte ENBART kan leva på luft, vatten o kärlek. Vi har ett hem som kostar att bo i, vi behöver mat och har alla de andra utgifter som andra människor har, + en del extra utgifter utöver det.

    Jag är hemma på heltid för att vårt uppdrag som familjehem kräver det. Då behöver jag också ha en ersättning för det som gör att familjens ekonomi går runt. Att erbjuda våra lånebarn en fin uppväxtmiljö på alla olika plan är självklart, utifrån den standard vi har och har haft även innan de kom till oss.

    Att arbeta utöver vårt uppdrag hade aldrig funkat, då barnen kräver oerhört mycket mer än andra barn gör, pga. den traumatiska start de fått i livet.. Det är väldigt många olika möten och träffar och besök varje månad, med soc, psykolog, förskola, bup, umgängen, läkarbesök  etc etc. Jag kör en massa bil till alla umgängen för att barnen ska få träffa mamma, syskon, moster, morföräldrar etc. En arbetsgivare hade aldrig accepterat så mycket frånvaro, frånvaro som dessutom ofta skulle uppstå akut, mycket händer som behöver åtgärdas snarast.

    Om vi hade önskat bli rika på pengar så hade vi valt att utbilda oss till ett yrke som hade gett hög status och karriärmöjligheter = topplön!

    Nu har vi i stället valt att bli rika på upplevelser och inre tillfredsställelse, genom hög livskvalitet med mycket tid tillsammans i familjen. Att få följa dessa små barn och vägleda dem genom livet känns värdefullt. Att få lära känna deras ursprungsfamilj o ta del av deras historia och ha en relation med dem över tid känns fint.  

    Våra fyra biobarn är vuxna och självgående, vi har all tid och ork i världen att satsa på dessa små ljuvliga ungar!      

  • Anonym (nöjd)
    Äldre 20 Oct 11:20
    #48
    nymedlem skrev 2013-10-20 11:01:25 följande:
    Vågar du berätta hur mkt ersättning du får för detta enorma jobb du säger dig lägga ner? Ärligt svar alltså?!

    Det går bra att läsa det högre upp i tråden... Tråkigt med din sarkastiska ton.....

    Om du inte orkar titta efter så står där att vi har 13 000 kr i arvode per barn, nästan 9000 kr i omkostnad per barn.
    Ärligt svar alltså... Varför skulle jag inte svara ärligt?

    Omkostanden ska räcka till det vardagliga, men det ska också räcka till sådant barnen behöver framåt i tiden, det är resor vi gör och det är större inköp som nya cyklar, dator, mobil, moped och allt annat som kommer när barnen växer upp. Körkort....    Just nu är de små, men de växer fort...
    Att rodda barn genom livet är inte gratis, men pengarna sparas för barnens framtida behov.

    Och "lönen" på 26 000, ja den är ok och vi klarar oss på det, fastän mitt man jobbar deltid sedan barnen kom.  Jag hade tjänat mer på ett jobb inom det jag är utbildad som, men det är detta vi valt och såhär vi vill leva.
  • Anonym (nöjd)
    Äldre 20 Oct 18:45
    #63

    Tänker inte ens försöka att svara eller bemöta något mer som "nymedlem" skriver, det är meningslöst....

    Till och med våra barns biologiska mamma har vettigare tankebanor och mer insikt i ämnet än vad h*n har.
    Deras mamma tycker det är BRA att vi har den ersättningen vi har, glad för  den standarden vi kan erbjuda barnen, både känslomässigt och materiellt.

    Eloge till er andra i tråden för era vettiga åsikter! Jag tackar för mig och utgår...    

Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?