• Äldre 21 Oct 10:36
    119836 visningar
    126 svar
    126
    119836

    Hur mycket arvode har ni`?

    TaSe skrev 2013-10-21 10:27:30 följande:
    Jag jobbar på ett boende för barn och ungdomar med problematik. Undra om vi också bör jobba gratis då? Och bara nöja oss med det ädla i att uppfostra barn vars föräldrar inte klarar av det?
    Verkar som det. Kanske skulle köra samma resonemang på förskolepersonal och även de som jobbar inom äldreomsorgen?
    Det är ju så behjärtansvärt att ta hand om sina gamla så varför ska man ha lön för? Förr i tiden fick ju varje familj själva ta hand om sina gamla... 
    Eller på sjukhusen? När det var krig fick ju kvinnorna rycka in och plåstra om skadade. För att hjälpa till och göra en god insats. Kanske skulle vara så nu med fast vi inte har krig?
    Stackars barn som ramlar och slår sig ska väl få gratis vård av personal som jobbar gratis? 
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Äldre 21 Oct 11:21
    #78
    Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-21 11:05:07 följande:

    Jag bara väntade på de "argumenten". Så jävla dumt att komma rännande med det. Nu pratar vi om att folk säger sig vill hjälpa barn som har det svårt, barn som inte kan bo hos mamma och pappa (soc har ju sagt det så då måste det vara så), då bör man också göra det just för glädjen att få hjälpa dessa samhällets olycksbarn. Man kan i många fall ha ett arbete vid sidan av, det är lite svårt att ha två heltidsjobb.

    Det ska inte vara ett jobb att delta i socialtjänstens barnstölder - vill man ingå i den ruttna verksamheten ska väl inte staten stå för fiolerna. Föräldrar får betala dubbelt för att deras barn blir stulna av giriga fosterhem - de ska betala underhåll och de ska betala skatt. Betalar ni för att få arbeta?

    Och jag har aldrig sagt att man ska göra det helt gratis. Barnbidraget bör de få.Glad Men uppåt 20000 per månad och barn är ju helt jävla bisarrt. Inga barn kostar så mycket, och man ska ha haft ett bra högavlönat jobb om man förlorar så mycket i arbetsinkomst.
    Fast om man nu blir ombedd att ta hand om ett barn på heltid och att man ska avstå ifrån att jobba så måste man väl ha en rimlig ersättning för det.
    Är det meningen att de egna barnen inte ska få se sina egna föräldrar för de måste turas om att jobba för att få ekonomin att gå ihop sedan de valde att ta emot ett utsatt barn? Hur populärt blir det barnet då i "syskonens" ögon?
    Att ta hand om andras barn ska ses som ett jobb och man ska ha rimligt betalt för det oavsett om man är jour/fosterhem, jobbar på förskola/fritids eller vad det nu gäller.

    Istället för att ge låg ersättning för att folk inte bara ska se det som en inkomstkälla och behandla de placerade barnen som skit så kulle kanske samhället lägga mer resurser på att verkligen kolla upp hemmen. 
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Äldre 21 Oct 13:37
    #83
    Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-21 12:38:16 följande:
    Nej. Du och de andra viktigpettrarna förstår ju inte problemet här. Folk får orimliga summor pengar för att ta hand om andras barn, vilket leder till en mängd oseriösa fosterhem där barn far illa.

    "Verkligen kolla upp hemmen"... ja, det vore också bra men det är ju lite si och så med den saken när personer som är dömda för barnmisshandel och sexuella övergrepp mot barn tillåts bli fosterhem. Soc skiter fullständigt i hur fosterhemmen ser ut, de måste ha avstjälpningsplatser för de barn de stjäl, och då får vad som helst duga.

    Som jag sagt flera gånger nu; den här fosterhemsbranschen är skitig, och kostar uppåt 50 miljarder om året för skattebetalarna (inklusive föräldrarna som får sina barn stulna). Det är pengar som kan användas till betydligt bättre saker. Ge lite pengar till föräldrar som anses brista i sin omvårdnad för att barnen får ärva storasyskons kläder istället, och låt barnen vara där de hör hemma - hos mamma och pappa.

    Bra idé, du. För det är ju precis samma sak. Jag vet att många har svårt att förstå vad jag menar, men då borde man kanske ge fan i att svara.

    Hur många barn per år "stjäl" soc enbart för att få ha glädjen att sprida ut 50 miljarder kronor om året till oseriösa familjehem?
    Och vad menar du med stjäl? 
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Äldre 22 Oct 07:21
    #88
    TaSe skrev 2013-10-21 21:42:08 följande:
    Jag är uppvuxen i en familj som alltid varit familjehem och/eller jourhem. Över 50 barn har vandrat in och ut genom våra dörrar genom åren och faktum är att mina föräldrar (numera pensionärer) har kontakt med de allra flesta fortfarande. De får julkort och påhälsningar hemma, de får telefonsamtal, vänner på fb och varma kramar. Allt detta av barn som soc har "stulit". Min fostersyster som var uppväxtplacerad hos oss bodde hemma tills hon var 23 år. När hon flyttade fick hon en nätt slant sparad eftersom hon i alla år fått en barnpension utbetald som aldrig rördes. Hon firar fortfarande alla kalas, jular osv med oss i familjen. Jag tror knappast att vi är (eller mina föräldrar, rättare sagt) unika som familjehem. De allra flesta gör detta för att hjälpa. Inte för att tjäna massa pengar.
    Jag är kanske naiv, men jag har svårt för att tro att den stora majoriteten av barn som placeras (stjäls)kommer ifrån bra hem med bra förutsättningar och hamnar i hem med giriga vuxna som struntar i dem och misshandlar dem fysiskt och/eller psykiskt.
    Att det förekommer är jag medveten om, men jag tror inte att alla som jobbar på soc. är så genomruttna och stjäl barn för att deras kompisar sedan ska tjäna pengar på det.

    Sedan undrar jag vad det skulle vara för fel att placera barn hos homosexuella. Tror snarare att de flesta av dem är bättre föräldrar än många vanliga svennebananföräldrar  
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Äldre 22 Oct 19:47
    #93
    nymedlem skrev 2013-10-22 18:33:34 följande:

    Fast det där är lite skillnad jämfört med många av de barn som placeras i fosterhem. De barn du jobbar med har egna problem och behöver vård.

    De flesta (?!) av barnen som soc tar ifrån sin hemmiljö skulle ha det mycket bättre om dom inte blev uppslitna från sin familj och placeras hos fosterfamijer!

    Dessa barn har oftast föräldrar som både vill och kan ta hans om sina barn, men som inte får göra det för soctanterna. 
    Jag är inte riktigt säker på att man kan ta hand om sina barn om man föder upp dem på kattmat och burkmajs eller om man kommer hem och slår yxan i ytterdörren och lever rövare så barnen vill begå självmord redan vid 5 års ålder.

    Olika barns historia... 

    Även om det förekommer så har jag väldigt svårt för att tro att soc stjäl en massa barn ifrån exemplariska föräldrar. Har sett så många dåliga föräldrar som fått behålla sina barn utan att soc ingripit.
    Tror de som omhändertas på felaktiga grunder är i minoritet. På samma sätt som att de dåliga hemmen är i minoritet.

    Bättre att utreda hela verksamheten tycker jag om det är många frågetecken. Både soc aggerande och deras regel samt de hem som anlitas.

     
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Äldre 23 Oct 07:16
    #99
    nymedlem skrev 2013-10-22 19:55:00 följande:

    Min erfarenhet är precis tvärtom. Enligt min erfarenhet är de flesta barn som soc placerat i familjehem felaktiga beslut där barnen aldrig borde placerats från första början.

    Jag har aldrig sett någon förälder som gett sina barn kattmat, eller skrämt sina barn på de sätt som du beskriver.

    Men så umgås jag endast med vanliga vettiga människor som är bra föräldrar till sina barn. Barn som soc ändå beslutat sig för att stjäla och förstöra livet för!

    Däremot har jag stött på många rent av VIDRIGA fosterhem där de så kallade "föräldrarna" inte ens kan agera bra föräldrar till sina egna barn i många fall. 

    Människohandel kallas det!     
    De jag träffat på är precis tvärt om mot dig. Detta är barn jag stött på i fosterhem som tyvärr haft sådana föräldrar...
    Jag umgås inte med någon som ens blivit anmäld till soc.

    Däremot har jag under ett par år levt med "rädslan" att bli felaktigt anmäld då jag hade en psykiskt sjuk person i min närhet som gjorde en del för att försöka förstöra mitt liv. Tydligen gick hennes gräns vid att anmäla oss till soc för då skulle ju även maken bli indragen och han var ju oskyldig. Det var ju mig hon hatade... 
    Dock visste jag hela tiden att soc aldrig skulle göra något för det finns inte en enda sak de kan anmärka på här. Vare sig i hemmets miljö eller i hur vi är som föräldrar.
    Finns faktiskt folk som är avundsjuk på det liv vi lever här hemma...

    Även om soc gör fel och kanske tar till det tunga arteriellt för snabbt i bland så är jag ändå övertygad om att " ingen rök utan eld"...  
    Inte i alla fallen i alla fall  
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Äldre 13 Nov 06:08
    Anonym (hmm) skrev 2013-11-13 03:55:27 följande:

    Du kanske inte vet detta, men alla kommuner har en budget att hålla. Placerar dom inte tillräckligt många barn ett år så minskar budgeten till nästa år och då kanske dom hittar ett barn som behöver placeras. Det är en smutsig myndighet som gör 99% fel och möjligen 1 rätt.....kanske?
    Är det olika konton sedan hos själva socialen eller får de en klumpsumma som ska räcka till allt? Behöver de redovisa varje kostnadsställe var för sig vid redovisningen för nästa års budget och tilldelning eller hur fungerar det?
    Tänkte mest på att det normala är att varje myndighet eller instans får en pott och sedan har de själva mandat att fördela den potten på de poster som behöver det.
    Och med tanke på att så många protesterar mot den hårdare sjukförsäkringen och folk blir utförsäkrade och får gå till soc och soc saknar pengar för detta så känns det galet att de då i samma veva stjäl barn och tvångsplacerar bara för att inte få minskade budgetanslag nästa år.
    Minus på ena kontot och plus på det andra? 
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?