• Anonym (inte klokt)
    Äldre 12 Oct 13:22
    120082 visningar
    126 svar
    126
    120082

    Hur mycket arvode har ni`?

    Jag tycke det är bra att det finns SERIÖSA familjehem vid behov!

    Men konstigt är att inte SOC kollar upp bättre när det gäller dessa familjehem. Det finns dom som själv ha egna barn och tar emot andras och får väldigt mycket ersättning för det - men det går ju inte till det som det skall?!

    Plötsligt har man råd att flytta till nyare och större hus, åka på semester inte en utan flera, köpa husvagn, byta bil m.m. ja listan kan göras lång. Deras egna barn har båda TV på sina rum fina dyrbara sängar, leksaker och möbler, medan de mottagna barnen har det billigast möjliga från IKEA (vuxensäng) och en gammal gästsäng med nät????? Kläderna ärvs från deras egna barn, så även deras  "vokabulär"  som de barnen de tagit hand om inte är vana vid. Jag mår ila när jag hörde från min väninna att hennes små barnbarn har det så. Nu skriver ni att det finns säkert en orsak till att de blivit omhändertagna TILLFÄLLIGT! Detta har heller inte familjen de vistas hos förstått, utan de har ju gett "familjehemmet" en kanoninkomst utan ansvar anser jag! Men nu håller jag på att hjälpa de gå vidare att kolla upp vart pengarna går! Barnen var väluppfostrade rena o hela när familjehemmet tog över TILLFÄLLIGT!!! Eftersom det är första gången för familjehemmet att "ta hand om" andras barn och dessutom är unga o oerfarna, så kan man ju också undra om SOC inte hade någon annan lösning. För som det är nu är min väninna helt fördärvad av vad barnbarnen går igenom! Min väninna berättade att när hon haft kontakt med ena barnet grät barnet när hon ringde då frågade hon den där unga oerfarna mamman varför är han ledsen? Jag vet inte fick hon till svar var fanns trösten som hans egna mamma gav honom så fort det var något????? Då fick min väninna prata med honom och tröstade honom "genom telefon" precis som hans riktiga mamma gör.Gråter

    Därför ett gott råd till er som beter er så - ni är ju där istället för föräldern just nu varför inte bete er så då?

    Stort tack till alla er som finns där som en seriös resurs för barn som av en eller annan anledning har det svårt, men till er andra - gör något annat istället för ni blir snart påkomna tro mig! 

    Från en medmänniska med hjärtat på rätt ställeHjärta         

  • Anonym (inte klokt)
    Äldre 19 Dec 00:11
    nymedlem skrev 2013-10-22 19:55:00 följande:

    Min erfarenhet är precis tvärtom. Enligt min erfarenhet är de flesta barn som soc placerat i familjehem felaktiga beslut där barnen aldrig borde placerats från första början.

    Jag har aldrig sett någon förälder som gett sina barn kattmat, eller skrämt sina barn på de sätt som du beskriver.

    Men så umgås jag endast med vanliga vettiga människor som är bra föräldrar till sina barn. Barn som soc ändå beslutat sig för att stjäla och förstöra livet för!

    Däremot har jag stött på många rent av VIDRIGA fosterhem där de så kallade "föräldrarna" inte ens kan agera bra föräldrar till sina egna barn i många fall. 

    Människohandel kallas det!     
    Jag tycker precis som du! Mycket vettigt skrivet!{#emotions_dlg.flower}

    Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv!Nalle
  • Anonym (inte klokt)
    Äldre 15 Jan 00:56
    Anonym (Hem) skrev 2014-01-14 14:02:13 följande:


    Är det verkligen vettigt skrivet?
    Jag har aldrig SETT någon bli mördad. Därför tycker jag det är helt galet att någon döms för mord. Maktmissbruk från åklagare och domstolar, eller?

    Jag har suttit på akuten med barn till föräldrar som enligt de själva är de bästa för barnet. Skallfraktur, brutna revben är bara några exempel. Mamman ligger samtidigt inne med överdos! Pappan i fängelse.
    Veckan efter så låter hon som er här i tråden, gormar om maktmissbruk och får folk, lärare i skolan och andra med sig. Vi och soc har stulit hennes barn. Vi har ju ingen möjlighet att säga emot eller förklara vad mamman gjort på grund av sekretessen... Men folk förstod sen när hon också hamnade i fängelse. Då friades vi och soc från misstankarna om kidnappning av folket runtomkring.
    Vi är ett erfaret jourhem och ger massor av tid trygghet och kärlek till dessa barn, jag har sett felaktiga omhändertagningar men de har fått komma hem efter några dagar då handläggarna lagt ned undersökningen. Det har även hänt att barn som precis fått komma hem får så mycket stryk för att de tjalat att de hnat på sjukhus. Där vi sen fått hämta dem. Jag har jättemånga exempel jag kanske delger senare men kontentan är... Soc gör så gott det kan. Men det kan ske misstag...
    Men kära (Hem)...
    Har du inte skrivit till fel person nu????
    Jag har inte pratat om "mord" eller annat du skriver om (fruktansvärt) jag e lessen men jag svarade på  (Ny medlem)!
    Klart att det finns bra tillfälliga hem och jag känner med de som har öppna jourhem, men det händer alldeles för mycket att det blir fel beslut, när man sedan placerar barnen! Jag är ledsen men det är min åsikt!
    Barnen är det finaste vi har - de ska vi vara rädda om och om du bara visste vad jag ömmar för dem alla. Ber om ursäkt men du har nog tolkat mig fel eller svarat på felNalle
    Jag tycker det är underbart att det finns "varma goa hem" som öppnar sina dörrar för dessa små.....bara de är bra och gör de från hjärtat!

     
Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?