Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?
 • Anonym (hmm)
  Fre 18 okt 2013 13:47
  104279 visningar
  126 svar
  Inlägg från Anonym (hmm) Visa alla inlägg

  Hur mycket arvode har ni`?

  Anonym (Intresserad) skrev 2013-10-18 13:27:25 följande:
  Får man barnbidrag för placerade barn också? Det var inte den frågan jag skulle ställa egentligen men såg att någon skrivit att det var inkl barnbidrag och då blev jag bara nyfiken. Trodde inte man fick det. Så den frågan var bara en parentes. Här kommer mina riktiga frågor :)

  Funkar det att ha egna barn hemma med placerade barn. Vi är ett gift par med tre egna barn, äldsta är 7 år och yngsta 2 år. Vi är inte redo ännu men vi båda älskar barn och vi skulle verkligen vilja bli familjehem om något år för vi känner som ni att det behövs trygga bra familjehem. Undrar bara hur stora barnen måste bli?

  Vi skulle helst vilja ha ett sådant litet barn som möjligt som placering för att få vara med från början och för att våra egna barn skall få vara med från början och vara delaktiga. Tänker vi helt galet tycker ni? 

  Vad menar du med "vara med från början"?

  Du vet väl att placerade barn är till låns och SKA JOBBAS HEM SÅ SNART SOM BARA GÅR?!!!! 

  DU/NI ska INTE bli familjehem hoppas jag! 
 • Anonym (hmm)
  Fre 18 okt 2013 14:03
  #29
  Anonym (Intresserad) skrev 2013-10-18 13:45:23 följande:
  Visst är det väl så, men det måste stämma in i vår familj också annars blir det inget bra alls. Arbetar som lärare och har sett många placeringars om inte funkar, inte för att famliljen som tar emot är dålig utan för att det inte blev någon bra matchning. Det är viktigt att veta vad som passar in i sin familj för att det skall bli på bästa sätt tror jag. Tänk att det ofta är så hård ton i de flesta familjehemstrådar... När någon frågar om något så blir den nästan alltid påhoppad eller bemött med en atittyd som säger att personen i fråga är korkad och egoistisk men att den som svarar minsann är så bra och har koll på allt. Det är ganska skrämmande tycker jag. 

  Ja ja tack för din syn på saken. 

  Lägg ner dom där tankarna, du passar inte som familjehem åt något barn alls. Ta hand om alla dom ni har istället!
 • Anonym (hmm)
  Fre 18 okt 2013 14:57
  #31
  Anonym (HH) skrev 2013-10-18 14:08:04 följande:
  På vilket sätt kan det bli en dålig matchning ?

  Vore väl illa om familjehemmet måste JOBBA för sin lön?

  .......... antar att det menas så?! 
 • Anonym (hmm)
  Ons 13 nov 2013 03:55
  Klarabara skrev 2013-11-12 22:27:03 följande:
  Är det så att dessa "soctanter" (uppenbarligen jobbar inga män med placeringar) får nånting för att placera barn i familjehem? Jag menar de flesta socialtjänster i kommunerna brukar väl inte gå med underskott? En placering hit eller dit kostar ju inget? Givetvis är det så att det billigaste alternativet är hjälp i biofamiljen men när det inte fungerar så finns det som tur är andra alternativ. Hur tänker ni som på riktigt tror att soc på rent jävelskap placerar ut barn lite som dom själva vill? Jag tror ju att de flesta kommuner gärna håller i pengarna lite bättre än så.

  Du kanske inte vet detta, men alla kommuner har en budget att hålla. Placerar dom inte tillräckligt många barn ett år så minskar budgeten till nästa år och då kanske dom hittar ett barn som behöver placeras. Det är en smutsig myndighet som gör 99% fel och möjligen 1 rätt.....kanske?
 • Anonym (hmm)
  Ons 15 jan 2014 16:19
  fjonkelina skrev 2014-01-15 15:31:49 följande:
  Men om man ska resonera som du gör här så skulle det inte finnas något familjehem för dessa barn som akut behöver ett nytt hem. Fosterhemmen kan inte gå gratis hemma för den fina tankens skull för det mättar ingen mage eller betalar hyran. Men hemmen behövs och då måste oxå kommunen se till att avlöna folk som vill ställa upp. 
  Avlöna till ett rimligt pris möjligen. Men en familj där bägge föräldrar har heltidsjobb som tar in en typ 10-12 åring som inte har några som helst problem utan går i skola och fritids på dagarna förtjänar inte en inkomst på dryga 15 tusen efter skatt.

  Där räcker det gott med barnbidrag och underhåll! Punkt!
 • Anonym (hmm)
  Ons 15 jan 2014 16:25
  Anonym (hmm) skrev 2014-01-15 16:19:21 följande:
  Avlöna till ett rimligt pris möjligen. Men en familj där bägge föräldrar har heltidsjobb som tar in en typ 10-12 åring som inte har några som helst problem utan går i skola och fritids på dagarna förtjänar inte en inkomst på dryga 15 tusen efter skatt.

  Där räcker det gott med barnbidrag och underhåll! Punkt!
  Tillägg - dessutom finns det för MÅNGA familjehem idag, inte för få. Detta gör att allt fler barn far illa....... så tragiskt!
Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...