• nirakanna2

    Bästa förrätten med trattkantareller?

    Jag ska göra förrätt till 6 personer imorgon och har plockat trattkantareller, men inte bestämt vad jag ska göra med dem. Funderar på soppa eller varm smörgås. Är tacksam för förslag, gärna med recept!

  • Svar på tråden Bästa förrätten med trattkantareller?
  • nirakanna2

    Tack för förslaget! Bara rakt upp och ned med skal, stekt svamp, äggstanning och ost eller har du något specialrecept?

  • Nyfiken gul

    låter bra med paj - använd gärna en smakrik ost typ västerbotten, lagrad cheddar eller liknande.


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • nirakanna2

    Ja, paj är alltid gott. Tänkte bara att jag kanske skulle förnya mig lite, men man ska kanske inte ändra på ett vinnande koncept...

  • Miot

    Västerbottenpaj med trattisar och gräslök, mumma!

  • CarolineA

    Ne jag forstar hur du tanker, det e ju alltid kul o testa nytt! Men pajen e ju saklart ett sakert kort, o som sagt har ovan med en smakrik ost sa kan man ju inte ga fel! Annars oxa som du sjalv sa me toastar me kantareller... Assa med kantareller i sig kan du aldrig ga fel... Har i Italien ar det ju klassiskt me pasta som foratt, sa had ejag varit dig hade man ju latt kunnat slang ihop en kramig pasta sas baserat pa smorstekta kantareller, gradde och ost!! MUMS!

  • Mammatilltvåprinsar

    Skär upp en baguette eller liknande. Grilla med olja och vitlök på i igen ca 10 minuter på 225 grader. Stek kantarellerna i smör. Salta och peppra. Ta en brödskiva, lägg på en skiva nystekt halloumi, lite kantareller och en kvist persilja. Sjukt gott!

  • nirakanna2

    Jag höll på att förvälla gula kantareller när jag började skriva här, så nu blir det lyxigare kvällsmat än planerat, med gräddig kantarellpasta. Mums ska det bli!

  • Callistrate

    Kanske världens godaste trattkantarellsoppa!!! I alla fall den godaste jag har provat. Alla som har provat håller med Receptet kommer från Annas Nya Mat.

    För 4 personer. Räcker lätt till er alla som förrätt!


    Ingredienser
    1 l färska eller 1 dl torkade trattkantareller
    2 finhackade scharlottenlökar eller 1 liten gul finhackad lök
    3-4 msk smör
    3-4 msk vetemjöl
    1,2 liter vatten
    2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
    2 dl crème fraiche (ej lättversionen)
    Knappt 1 msk tomatpuré
    Lite salt
    Svart-eller vitpeppar
    Ca 1 msk citron eller1-2 msk madeira
    Finskuren gräslök
    Ta undan några små hela svampar. Skär svampen i mindre bitar. Fräs svamp + den finhackade löken i smör ca 10 min. Dofta över vetemjölet o rör om.

    Häll på lite av vattnet, bara ett par dl och rör runt så att mjölet verkligen löser sig. Häll sedan på resten av vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Koka soppan på svag värme i 20 minuter.

    Vispa ner crème fraiche och tomatpuré. Smaksätt med salt och peppar. Smaka av med madeira eller citron. Strö gärna över finskuren gräslök.
    Soppan går bra att frysa.
    Servera gärna med ett gott bröd. Jag rekommenderar brödet vars recept står på min presentationssida.
  • nirakanna2
    Callistrate skrev 2011-09-02 21:14:31 följande:
    Kanske världens godaste trattkantarellsoppa!!! I alla fall den godaste jag har provat. Alla som har provat håller med Receptet kommer från Annas Nya Mat.

    För 4 personer. Räcker lätt till er alla som förrätt!
    Ingredienser
    1 l färska eller 1 dl torkade trattkantareller
    2 finhackade scharlottenlökar eller 1 liten gul finhackad lök
    3-4 msk smör
    3-4 msk vetemjöl
    1,2 liter vatten
    2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
    2 dl crème fraiche (ej lättversionen)
    Knappt 1 msk tomatpuré
    Lite salt
    Svart-eller vitpeppar
    Ca 1 msk citron eller1-2 msk madeira
    Finskuren gräslök
    Så lustigt! Det var nästan samma soppa som jag tänkte på, men i Annas mat görs den med 1,5 dl grädde och två äggulor. Just nu lutar det åt soppspåret, men vi kanske ångrar oss några gånger till innan kl 17 när serveringen ska ske...
  • Callistrate
    nirakanna2 skrev 2011-09-03 07:28:35 följande:
    Så lustigt! Det var nästan samma soppa som jag tänkte på, men i Annas mat görs den med 1,5 dl grädde och två äggulor. Just nu lutar det åt soppspåret, men vi kanske ångrar oss några gånger till innan kl 17 när serveringen ska ske...
    Do it! Den är jättegod!
Svar på tråden Bästa förrätten med trattkantareller?