Inlägg från: Sara377 |Visa alla inlägg
  • Sara377

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    BabyBebislistaBaby
    Frelin: BF 10/9 födsel 5/5 2505g 46 cm Jessie 
    Flisan79: BF 4/9, födsel 29/8. 3780 g, 52 cm. Emilia 
    EleonorL: BF 1/9. födsel 30/8, 3610 g, 51 cm, Adrian 
    Disa75: BF 27/9, födsel 30/8, 4465 g, 54 cm, Tilda 
    lilla myggan: BF 26/8, födsel 31/8, 4040g, 55cm, Aston 
    Blomman2010: BF 12/9, födsel 3/9, 2980 g, 49 cm, Solveig 
    velvet: BF 15/9, födsel 6/9, 3240 g, 49 cm, Livia 
    Nimah: BF 15/9, födsel 7/9, 2965g, 47 cm, Ebbe 
    VeronicaNyberg: BF 3/9, födsel 7/9, 3410 g, 52 cm, Vincent 
    SannaMac: BF 2/9, födsel 9/9, 4085 g, 54 cm, Adrian 
    Isabelle82: BF 25/8, födsel 10/9, 4700g, 53cm, Eros 
    Sara377: BF 21/9, födesel 11/9, 3300g, 51 cm, Elliot

    Hejsan allihopa!
    Nu har vi landat här hemma äntligen! Längtar tills jag känner mig redo att ge mig ut i den stora världen men väntar nog ett tag till. Jag sover SÅ risigt nämligen Elliot sover som en liten prins på nätterna(förutom 2:a natten när han försökte misshandla mina bröst )... Men jag själv har skitsvårt att somna. Tror jag snittar på kanske 3 timmar/natt. Julia och Erika är inne i sin värsta 2,5 års trots och allt är NEJ och INTE just nu. Att det kommit en liten bebis in i familjen verkar inte vara så himla märkvärdigt för dem just nu.. Men jag tror svartsjukan lurar runt hörnet asså... 

    Myggan: SÖÖÖÖT han är  
  • Sara377

    Får se om jag gör ett ryck och hänger på er "farstabrudar" Visserligen är det andra sidan stan för mig men jag är nöjd så länge det finns parkering!  

    Elliot han bara sover och sover... Hur mycket ska de sova egentligen? Minns inte att J och E sov såhär mycket? Eller gjorde de det? Han är vaken några timmar på kvällen, thats it.. Han verkar ha en ganska rörig mage också, hoppas det inte blir värre bara!

    Förresten, är det nån som vet varför det alltid står att kolik bryter ut mellan 2-4 veckors ålder? Varför inte innan lixom? Kan de inte ha ont i magen innan eller?  

  • Sara377

    Frelin: Ge inte upp! För mig tar det ganska lång tid innan mina bröst anpassar sig efter den nya efterfrågan... Ge det några dagar om du orkar, för det blir ju MYCKET snuttande. Jag dricker fortfarande mitt hallonbladsthe och inbillar mig att det ger mig mycket mjölk!? Kanske värt att testa! Annars kan du ju delamma, det gjorde jag ganska länge med J och E. Funkade bra! Då får de både de nyttiga antikropparna (eller vad det nu är i modersmjölken!?) och de blir mätta av ersättningen! Ett annat tips är att pumpa. Ibland kan pumpen stimulera bättre än barnet, så var det iaf för mig... Hade dock en "handsfree" pump så att jag slapp sitta och pumpa för hand, jag kunde lixom diska samtidigt Hoppas det löser sig snart!!! 

  • Sara377

    Jag var deprimerad efter förlossningen med Julia och Erika! Det tog lång tid innan jag kände riktig kärlek för dem. Var konstant stressad och kände mig otillräcklig hela tiden. Jag tog aldrig hjälp vilket jag ångrar jättemycket! Denna gång äter jag ju medicin+ går på samtal eftersom jag var deprimerad redan i v 17.. Mitt ända råd är: Sök hjälp! Gå inte omkring och må dåligt, det finns mycket som man kan göra åt det!

  • Sara377

    Ååååh, nu blev det en riktig depp förmiddag för mig!!! Ligger bara å gråter som ett litet barn! När jag lämnade Julia och Erika så ville Erika plötsligt inte vara på dagis! Det har aldrig hänt innan, de har ju sprungit in och knappt märkt att jag gått. Men nu skrek hon och grät helt förtvivlat! Detta hade jag INTE väntat mig... Lilla gumman... I normala fall så VET jag ju att hon slutar gråta när jag är borta och leker glatt med de andra barnen men nu när jag är fullproppad med hormoner så gråter jag floder och inbillar mig att hon kommer vara ledsen hela dagen... Ååååå, va jobbigt detta är!!!!! Behövde bara skriva av mig lite.... 

  • Sara377

    Ja, dessa j---vla hormoner gör mig galen ibland... Då är det ändå jag som äter medicin som ska "dämpa" fallen eller vad man ska säga. Men nu är det snart hämtning och jag saknar henne idag så det ska bli mysigt att få gå och hämta henne(Julia också såklart, men vissa dagar saknar man den ena mera...)! De är väldigt intresserade av Elliot nu, de vill titta när jag byter blöja och ammar. Gärna hålla själva men det har vi sagt nej till just nu eftersom de är dyng-förkylda. 
    Jag tror att jag behöver aktivera mig på dagarna precis som du säger Flisan, då kanske man får tankarna på andra saker och man sitter inte bara här och grubblar lixom... 

    Elliot pruttar också en hel del! Sen har han lyckats sprut-bajsa ner mig och skötbordet några gånger Tror det är normalt.. Sen är han ganska känslig i magen tycker jag mig se. Han brås på Erika som hade lite halv-kolik sådär i 2 månader. Hon skrek väl kanske 3-4 timmar/dag varje kväll...
    Elliot däremot gillar att vara vaken på natten han Som tur är så ligger han mest och tittar och jag får slumra bredvid...  

  • Sara377

    Sanna: Shit va jobbigt... Vet inte vart jag hade gjort av mig själv om Elliot hade varit missnöjd idag när jag bara ville grina hela dagen. Men som flisan säger så tror jag absolut att det beror på trötthet, bland annat iaf. Jag märker STOR skillnad på mitt humör när jag har fått sova. När jag är trött så känns allting så hopplöst och svåröverkomligt! Det ända säkra med bebisar är att "det går över" vad det än är vi talar om... När man väl tror att man vet hur någonting är så passar de på att ända det!

    Själv mår jag lite bättre nu, Min mamma kom och tog tjejerna nu i eftermiddags och jag fick sova och mysa med Elliot. SÅ skönt! Sen orkade jag bada dem och läsa en massa sagor....Men i morgon får allt Stephan lämna tjejerna, pallar inte med en ny gråtattack, då bryter jag nog ihop fullständigt!  
    Förresten så badade vi Elliot för första gången idag, nu verkar han byta skinn! Han flagar lixom... skumt... Nån annan vars bebis bytt skinn(låter som vi pratar om nån form av reptil, hehe) 

  • Sara377

    GRATTIS Xanncar!!! Äntligen

    Hoppas ni hade det trevligt på fikan idag! BVC tanten kom idag och åkte inte förrän nu :-O Hon var här i ca 1 1/2 timme... Jag hänger gärna på nästa gång då! Kanske kan ta Hornstull? Fanns det inte nåt bra bebisfik där?
     

  • Sara377

    Sanna: Sööööt han är då!!! Jag har precis samma amningshysteri här asså.. Inatt: 22-00.00-2.30-4.30-6.30...ÅÅÅÅÅ, orkar inte!!! Tror jag ska köpa ett paket ersättning och ge där vid midnatt, de sover tyngre och längre på det(iaf gjorde J och E det). Orkar inte amma hela nätterna! Kaskadkräks SUGER ju verkligen, stackare... Då måste man ju lixom börja om igen... Har du testat att avbryta amningen efter en stund och rapa och sen fortsätta? Så måste jag göra, har nämligen också en enorm produktion och första omgången mjölk fullkomligen sprutar in i ungens mun... Sen kan de ju kräks upp överskottet också om de får i sig för mycket. 

    Är så avundsjuk på er som kan liggamma och sen somna om igen. Om jag gör det så kräks Elliot upp nästan allt han ammat eftersom han sväljer så mycket luft... Han måste rapas i minst 10 min innan jag kan lägga ner honom.. 

    Frelin: Visst är det skönt när man får lite saker gjorde även när barnet är vaket! Så kan man vila sen när barnet sover... Söt är hon i sin lilla babysitter. Hur gammal är hon nu? När kan man börja sätta dem i babysitters egentligen? NÅn som vet? 

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn