Inlägg från: Flisan79 |Visa alla inlägg
  • Flisan79

    StockholmsMammor till SeptemberBarn

    Jag. Är. Helt. Slut! Jag försöker få e att sluta amma och sova egen säng. Detta ger nätter med en miljard uppvak. Fattar inte varför hon vaknar HELA tiden. Hon klarar ju trots allt efter protester att somna i sin säng.

    Så ni är inte ensamma med nätter from hell.

  • Flisan79

    Ja det gäller ju att barnet klaffar med dagmamman. På ett dagis finns ju flera pedagoger och troligen så finns det någon barnet känner för.

    Min lillasyster gick hos dagmamma. Hon tyckte det var ok men vill ändå sätta lilla Ralf på dagis.

  • Flisan79

    Hade infomöte på dagis och förskolechefen berättade att det går ca 25 % bättre i skolan för barn som gått på dagis. Ju tidigare de börjar, desto bättre (då menade de inte att man skulla börja som spädbarn)

  • Flisan79

    Julklappar till e blir knepigt men hon älskar hundar och att gå med hund i koppel så får nog bli någon sån där lekhund med koppel till.

    E har bättre fysisk kontroll än båda hennes systrar hade. Hon fattade snabbt hur man smidigt slängde ner bena över kanten på soffan/sängen för att komma ner och använder även samma teknik fast trevande så fort hon ska ner för någonting. Upp kommer hon överallt.

    Pratet står still just nu men senaste ordet som kom för ca 1-2 mån sen var docka som hon säger lite grottmänniskoaktigt "do-ka". Annars är det mamma, pappa, titta, där, oj, mjao, eeliish (Felix), och tvåords "titta där".

  • Flisan79

    Ja du Sanna, e kommer väl vara första barnet som ammar tills hon är 18...
    Kan lyckas söva om henne fram till 2-3 utan tutte men sen är det kört. Fattar inte hur jag ska orka ta den striden vid det klockslaget.
    Är vi ute på dagarna kan det gå bra men är vi hemma så hänger hon i mina kläder och gräver sig in. Ghhaaa!!!

  • Flisan79

    Ja skor är snordyrt. Hittade ett par jättebra på deichmann för 249. Tyckte det var ett mer lagom pris med tanke på att sååå mycket kommer hon ju inte gå i snö. De känns lika bra som de som kostar 700 så jag är nöjd.

  • Flisan79

    Här är det också som vanligt. E vaknar mycket på nätterna och vi har inte lyckats sluta amma än, heh!

    Dagisplatsen fick hon bekräftad igår så 9 jan börjar hon.

    Även e springer och det ser ju så roligt ut.

  • Flisan79

    Nimah:
    Nej som sagt, inför dagis behöver de ju inte kunna någonting. Att kunna gå är dock en stor fördel men det kan han ju sedan länge. Sen kan man ju försöka få in samma rutiner som dagis redan innan. Som hos oss är det lunch 11 och vila kl 12.
    I övrigt låter ebbe som ett litet geni, haha!

  • Flisan79

    Hej alla!

    Hur har ni det i snökaoset? Igår tog det mig en timme och en kvart att ta mig med bil från hökarängen till farsta c. Brukar ta 5 min. Har aldrig varit med om maken att se så många bussar, lastbilar och vanliga bilar fast i snön. Och de stod ofta så konstigt att man undrade hur sjutton de hamnat där öht. Såg en som stod mitt i vägen och bytte till vinterdäck!! Bättre sent än aldrig...eller^^.

    Här hemma är det största problemet just nu sömnen. E vaknar en gång i timmen. HELA natten tills jag ger mig och låter henne sova med mig vilket slutar med att hon vill ha bröstet. Hade väl kunnat amma lite till om det inte vore så att jag har en medicin jag bara väntar med att få ta men som absolut inte får ammas med. SUCK!!!
    Så nu blir det nog tyvärr hårda tag i form av 5 minuters metoden. Inte den "snällaste" metoden men nu är jag desperat. Tassmetoden fungerar ej då hon blir hysterisk om jag rör henne och bumpa hennes rumpa samt sjunga som fungerar bäst just nu gör just att jag måste göra om det varje gång hon vaknar.
    Andra tips mottages gärna!!!!

    Idag är alla barnen hemma då vi inte vaknade förrän kl 10:10. Blir ju så då jag inte får sova på natten..hmm. Så nu ska vi städa och sen baka pepparkakor.


    En lite tillfällig blogg/hemsida www.nogg.se/glansitillvaron
  • Flisan79

    Låter bra nimah. Lite snällare och lite mer på känsla. Vad jag har läst så är det just "somna själv" som är avgörande för nattvaknandet också. Man ska göra likadant på natten men med tiden "ska" vaknandet försvinna då barnet klarar somna om själv och tillslut vaknar inte barnet längre.

  • Flisan79

    Ja här har vi iaf kommit så långt att jag inte behöver "stimulera" e lika mycket gör att hon ska somna. Igår behövde jag bara sitta bredvid och sjunga lite. Rörde henne inte alls. Hon vaknar ju lik för bannat men det är lättare iaf.

    Sen julklappar. Vi har ju typ allt redan. Men e är väldigt förtjust i sånna där djur som är batteridrivna och kan gå/skälla/jama/hoppa. Systrarna kommer nog få varsin barbiedocka och då måste ju även hon få en fast en enklare variant. Ska till toysRus i morgon så får se vad som finns.

  • Flisan79

    Vi har 2,5 år och 22 mån mellan våra. Det förstnämnda var helt klart att föredra. Skulle nog säga 3 år tom nu med facit i hand. Men klart det går ändå. Jag känner bara att Lovisa hade behövt att vara "bebis" ett tag till.

    Jag har träffat ett par bebisar nu och kände...ingenting!! Sååå skönt, har ingen bebislängtan öht. Jag var lite rädd att jag skulle sakna bebis, graviditet osv men tre barn var min gräns.

  • Flisan79

    Började inskolning i onsdags förra veckan. Gick bra men som väntat så åkte e på en förkylning direkt. Inte direkt ovanligt vid inskolning med alla nya baciller. Så idag har vi varit hemma och lär bli det några dagar. Utdragen inskolning med andra ord.

  • Flisan79

    Ja det är ju tyvärr väldigt vanligt att barnen blir sjuka direkt. Sen följer ett par år av konstanta sjukdom känns det som.
    Jag tror e eg är härdad men det var länge sen hon var sjuk nu och i hennes grupp var det minst två barn som nog borde varit hemma ett par dagar till för snoret rann i floder och de nös fortfarande. Suck!!!
    Även jag är lika förkyld, vilket gör allt så mycket jobbigare. När man själv är sjuk och vill vara ifred så har man ist en extra klängig och gnällig.

  • Flisan79

    Frelin: barn som använder blöja måste ha "riktig" badblöja precis som du själv skrivit. Högdalen har ju ett miniäventyrsbad för de minsta och gillar hon vatten skulle det nog vara en hit,

Svar på tråden StockholmsMammor till SeptemberBarn