Inlägg från: Popetotrora |Visa alla inlägg
  • Popetotrora

    Barnläkaren dödade Linnea

    Jag förstår inte varför föräldrarna inte är glada över att läkaren lyssnade på dom och hjälpte deras barn? Vad är meningen? vill de att människor i livets slutskede inte ska få tillräckligt med morfin eller andra mediciner som förenklar den oundvikliga döden!

    Är livrädd för följande konsekvenser!

  • Popetotrora

    Läste att sjukhuset givit Linnea för hög dos natriumklorid, vilket ledde till hjärnblödningen. Är inte det värre?

  • Popetotrora
    Egowoman skrev 2011-09-14 10:53:16 följande:
    Jo faktiskt, och detta hände väl som nyfödd då hon låg i resperator pga 15 veckors för tidig födsel?
    Så förstod jag det med. Men där är inte fokus. Men troligtvis får denna läkare syndabocksskulden?
  • Popetotrora
    Farfalla skrev 2011-09-14 14:30:16 följande:
    Nej det är inte värre, men det är fruktansvärt tragiskt och ska inte heller få hända!

    Jag skriver av egen erfarenhet.

    Även om barnet skulle få allvarliga hjärnskador så är livet så mycket mer värt! Varje andetag varje sekund med sitt barn... 

    Jag tycker det är värre att sjukhuset gjorde en miss som gjorde att hjärnvävnaden blödde och dog ÄN hjälpte flickan att somna in när döden var ett faktum.


     


    Jag menar inte att människor med hjärnskador inte kan få ett rikt liv.

  • Popetotrora
    Farfalla skrev 2011-09-14 14:55:14 följande:
    Nu har ju jag varit i nästan samma situation som dom.. Och det finns smärtlindring att ge UTAN att ta livet av ens barn.

    Vet du tex hur vansinnigt svårt det är att säga "ok" till att slå av en respirator när ditt lilla barn ligger där i sjukhussängen?

    Trots att det nu gått 3år och 4månader och 11dagar sedan jag godkände att läkarna fick slå av  Rasmus respirator kan jag inte släppa den känslan.. "Bara" det känns i mitt mamma hjärta som jag "dödade" honom.. Nu är det ju inte så, men man ska inte avsluta någon annans liv oavsett anledning!
    Beklagar det du fick genomlida

    Detta ska inte vara föräldrarnas beslut, anser jag.

    Men hur länge tycker du att man ska ha chanslösa barn "i livet" med hjälp av livsuppehållande hjälpmedel?
  • Popetotrora
    Plutteli skrev 2011-09-14 15:00:26 följande:
    Frågan är ju för VEM barnet ska plågas? För sin egen skull, för läkarna eller kanske för föräldrarna? I detta fallet som tråden trots allt handlar om VILLE föräldrarna att barnet skulle få mer smärtlindring, för eller senare kommer man till en punkt där det inte går att lindra smärtan mer utan att riskera att korta av livet, den punkten hade Linnea kommit till. Jag har arbetat med vuxna i livets slutskede och det har hänt mer än en gång att man gett maxdos av smärtstillande och inte kan ge mer utan att det helt enkelt kommer korta av livet för patienten. Det är VIDRIGT när det sker och man ser hur patienten plågas vid varje andetag, hur de anhöriga plågas och bara vill att det ska ta slut och inget kan man göra! Läkaren här påstår att hon inget gjorde, och OM hon nu gjorde något så var det att lindra smärtan för barnet, ja det kortade av livet för den lilla men seriöst, att låta barnet plågas bara för att är inget annat än omänskligt grymt och i lägen som denna borde aktiv dödshjälp vara laglig.
Svar på tråden Barnläkaren dödade Linnea