Inlägg från: Topdog |Visa alla inlägg
  • Topdog

    Barnläkaren dödade Linnea

    violatricolor skrev 2011-09-14 22:20:18 följande:
    Som jag förstått det så kan förloppet ha påskyndats pga överdosen och det tycker jag definitivt är fel eftersom vi inte har aktiv dödshjälp i Sverige och föräldrarna var inte heller överens med läkaren att flickan skulle få en så stor dos. Jag tycker det är felbehandling, om det skett som rättsläkarna och föräldrarna misstänker. Däremot ser jag inte vitsen med att i detta fall hitta en syndabock och jag tror också att bevisläget är oerhört svårt.
    Fast där har du fel. Det var föräldrarna som ville att flickan skulle få mer medicin och oftare, för dom tyckte att det hela var så jobbigt.
  • Topdog

    Jag tycker att åtalet av läkaren är fullkomligt befängt så som situationen såg ut. Men av det jag hört om fallet så verkar inte sjukvården ha skött sitt jobb ordentligt. Föräldrarna verkas fullkomligt tagna på sängen av beskedet. Även när respiratorn tas bort så verkar dom inte till fullo förstå att tiden är ute för Linnea, utan de hoppas att hon ska överleva. Här verkar inte vården ha gjort allt de kan för att förklara vad det hela innebär. vad som kommer att ske. Informationen om flickans kondition borde ha getts tidigare och tydligare. Och sen verkar det gått väldigt fort från samtalet där föräldrarna informerades om avsaknaden av hjärnvävnad, tills dess att respiratorn kopplades ur. I vissa fall kanske man måste vänta ett par dygn, för att föräldrarna ska kunna smälta beskedet och hinna ställa sina frågor till läkarna.

    En läkare (som den åtalade barnläkarens kollega) som kallar ett förtidigt fött barn för "ett överlevande missfall", borde aldrig mer få arbetamed människor. Flickan hade inga missbildningar eller kromosomskador som gjorde att hon föddes förtidigt. För tidiga födslar beror oftast på infektioner, havandeskapsförgiftning eller missbildning av livmodern. Okunnigt och empatilöst är bara förnamnet.

  • Topdog
    cloudberry79 skrev 2011-09-15 14:03:25 följande:
    Det där har jag viss förståelse för att det kan ske. Min man var en sådan som blev helt tagen på sängen av beskedet att vår son fått en hjärnblödning. Resten av samtalet hörde han inte, förstod han inte. Allt han tänkte var att vi skulle få en grönsak, eller att vår pojke skulle dö.
    Fast här ha ju månader gått mellan hjärnblödningen och döden. Jag förstår att chocken vid ett svårt besked kan göra att man stänger av, men desto viktigare att informera igen, diskutera mer, vid andra tillfällen.
  • Topdog
    MammatillWilhelmina skrev 2011-09-15 14:34:06 följande:
    Alltså ni som tycker att barnläkaren ska frias tycker alltså att de är helt okej att ge en dödlig dos nakosmedel?? man kan ta bort lidandet med hjälp av morfin men att barnet i sin tack får somna in!!

    Klart som fan barnläkaren ska åka dit för dråp, hon har ju dödat barnet med för höga doser medicin, sen spelar de absolut ingen roll om barnet i alla fall skulle dö. Hon DÖDADE barnet!!!
    Nr.1: Ingen vet vad Linnea dog av. Tiopentalet är ett alternativ.
    Nr.2: Det är inte bevisat att Tiopental har getts vid dödstillfället. Det finns olika åsikter om vad som orsakat de höga värdena av tiopental i blodet.
    Nr. 3: Om tiopentaldosen gavs i samband med att flickan dog, är det verkligen klarlagt att det var läkaren som gav det? Det fanns ett gäng anhöriga på rummet. Det fanns annan vårdpersonal i rummet.

    Om det skulle visa sig att det var tiopentalen som Linnea dog av. Om det visar sig att det var barnläkaren som gav det, så är lagen inte så rigid att det alltid rör sig om dråp om en döende patient dör av medicineringen.

    Hur ser du själv på det faktum att stänga av respiratorn inte är dråp, trots att man vet att patoenten dör om respiratorn kopplas ur, medan en för hög dos av läkemedel EFTER att respiratorn kopplats ut helt plötsligt handlar om dråp/mord? Kan du förklara för mig var skillnaden ligger? För det är här jag ser ett stort logiskt glapp. Det är okej att ta bort en patients förmåga att andas men inte okej att ge tillräckligt mycket mediciner för att lindra den plåga detta ger.
Svar på tråden Barnläkaren dödade Linnea