• Lillis­2012
    Äldre 17 Sep 14:12
    23093209 visningar
    233483 svar
    233483
    23093209

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Favoritar

  • Lillis­2012
    Äldre 29 Sep 12:35
    Guacamole skrev 2011-09-29 12:21:08 följande:

     


    Är det fel på detta testet? Ska ta ett nytt om 4 timmar.. ;D Testoman JAVISST

    Taget med Telefonen så inte bästa bilden heller
    Ja det såg ju lite mysko ut men det är väl färgrester som dragits ut men å andra sidan ser jag ju ett rätt tydligt streck! Har sett mycket otydligare streck som sen visat sig vara ett plus! =) När har du BIM?
  • Lillis­2012
    Äldre 24 Oct 10:11

    Bebisvagga: hur vet du att fostret inte tar skada?

  • Lillis­2012
    Äldre 10 Nov 13:56

    Såg att ni pratade temp och bara så att ni vet så funkar det då på vissa! Jag har en temp på 36,8 och sen ägglossning har den legat på 37,4-37,6 och jag är gravid i v 23!! så det låter ju lovande... Ofta höjs väl tempen för att sjunka på mensdag 1 men sjunker inte om man är gravid??

  • Lillis­2012
    Äldre 10 Nov 19:16

    Hannaaannh: det där är betydligt tydligare än mitt test som visade sig vara positivt! Ser i alla fall så ut i telefon!! mycket hoppfullt med andra ord!

  • Lillis­2012
    Äldre 20 Nov 09:37

    Julmust funkade utmärkt här! alltså ni tror inte på att det jan bero på färgen i det du stoppar ned testet i? Kanske får testa med en massa socker i vatten och se vad som händer!!

  • Lillis­2012
    Äldre 24 Nov 11:02
    Nikas skrev 2011-11-24 10:24:07 följande:
    Måste jag vara så nojjig?!? Vill in till bm och mäta hcg... knappt någon stegring på gravtester sedan i måndags, bara pyyyyttelite knappt märkbar stegring om det ens är någon. Borde blivit starkare? BIM i måndags.
    Mina visade ingen stegring förrän efter BIM och före var dom rätt så svaga! Jag tror helt enkelt att testen reagerar olika från person till person och mängden HCG är ju väldigt varierande! Hoppas din oro lugnar ner sig lite såå du får njuta av att vara gravid! =) LYCKA TILL!!
  • Lillis­2012
    Äldre 2 Dec 10:29

    Eller ni som haft syskonvagn tidigare vad har ni för rekommendationer och tankar??

  • Lillis­2012
    Äldre 26 Dec 12:39

    Leonie: jag håller med Jennie! Jag blödde också väldigt mycket under min förra graviditet och hon är snart 11 månader! Det är ju givetvis ALDRIG ett bra tecken och oftast ett MF om man får blödning i tidig graviditet men det måste ju verkligen inte vara så!! Man kan blöda väldigt mycket från tex tappen utan att det påverkar ett foster!

  • Lillis­2012
    Äldre 6 Jan 11:25

    Måste bara få sägs att det tog JÄTTELÅNG tid innan mitt teststreck blev lika starkt som kontrollstrecket! VÄLDIGT långt efter BIM!!

  • Lillis­2012
    Äldre 6 Jan 11:37

    Together; ja det gick jättebra båda gångerna! Första är 11 månader och nu är jag i v 31! jag är nog låghormonare! Jag stod också "still" på det digitala denna gång visserligen på 2-3 men där jag egentligen skulle "hoppat" över till 3+ !!

  • Lillis­2012
    Äldre 6 Jan 12:41

    Alltså en liten fråga; är inte det en myt detta med att om man sett hjärtslag så minskar risken för MF! Vet artiga läst detta på en FAKTAsida och inte bara på FL men nån annan kanske också har sett den? Är det inte så att hjärtat börjar slå och fungera LÅNGT föra andra minst lika viktiga organ och störst risk för MF är när mellan vecka 9-11 alltså långt efter hjärtat börjat slå?

    Var nån här på FL som frågat en läkare och fått detta till svar:

    FRÅGA Hej! Jag har på VUL sett vår "lilla skatts" hjärta slå (var i v7, är i v9 nu) och allt såg bra ut enligt barnmorskan. Minskar risken för missfall om man har sett hjärtat slå?! Hälsningar en blivande mamma.

    SVAR: Nej, så kan man inte resonera. Under de första tre månaderna formas barnets livsviktiga organ, vilka också ?provkörs? under denna period. Hjärtat börjar slå väldigt tidigt under utvecklingen, eftersom cirkulationen av näring och syre blir viktig redan då fostret är några enstaka millimeter stort. Även om hjärtat fungerar bra, kan det vara andra organ som inte fungerar som de ska, varför hjärtat inte är en indikator för detta. När tre månader har passerat är systemen i kroppen färdiga och behöver bara växa till, varför man anser att den största risken för missfall är över efter den tredje månaden. Om barnmorskan säger att allt ser bra ut, finns ingen orsak att tvivla på detta.

  • Lillis­2012
    Äldre 6 Jan 12:56
    slemtorsk i din bralla skrev 2012-01-06 12:44:58 följande:
    nä men det är väl sjävklart att risken för missfall inte minskar bara för att man har sett hjärtat.... det kan ju vara fel på hjärtat också... förstår inte varifrån denna myt kommer

    Däremot vet man ju att risken för missfall sjunker markant efter 12;e veckan, fast när jag väntade barn för 7-8 år sedan sa faktiskt min barnmorska efter 15:e eftersom det faktist sker många missfall just runt 12:e veckan och de missfall som sker då gör det pga fostret inte är livsdugligt, det naturliga urvalet som Darwin skulle sagt... riktigt ledsamt men samtidigt är det ju barn som inte skulle klarat livet på utsidan.. Jag skulle bryta i hop om jag fick missfall oavsett när oavsett.....
    Nä det undrar jag också! Men det måste ju vara en av dom absolut VANLIGASTE myter runt tidig graviditet och MF/MA som finns??

    Jag tycker nog att man ska försöka tänka att man väntar barn och inte MF/MA från det att man får positivt test men det är ju givitvis mycket enklare att säga än att göra! Sikta in sig på 12 fulla veckor och när man passerat dessa så kan man andas ut lite men sen så kommer ju bara en ny oro så man kan ganska kort och gott konstatera att vara gravid är fyllt med oro men även glädje och mycket mer =)

    Jag brukar skoja och säga att man har passerat 12+ gör bara att oron ändrar form och blir utbytt mot att nåt ska vara fel på RUL, sen att man ska passera de veckor som gör att barnet ska överleva om det kommer för tidigt, sen att barnet ska klara förlossningen OCH sen kan man konstatera att man köpt sig ett liv fyllt med en moderlig/faderlig oro för det ena och det andra! =)

    Som jag sa till en kompis som fick barn för första gången för nån måndad sen; Grattis! Hur känns det att för första gången ha sitt hjärta utanför kroppen?? =) MÄRKLIGT och FANTASTISKT SOM TUSAN, blev svaret! =)
  • Lillis­2012
    Äldre 6 Jan 13:07
    sweasmamma skrev 2012-01-06 13:03:54 följande:
    håller HELT med!!!! samma oro som jag hade ... och nu oroa mig sig för att hom ska skada sig osv .... men just under graviditetet och första året då det är som vanligast med psd.. fy alltså ,det är underbart att bli mamma men det är också ett orosmoment .. men jag hade inte bytt det mot nåt annat
    Nä så är det ju såklart! =) HELT UNDERBART med en släng av oro!! =)
  • Lillis­2012
    Äldre 12 Jan 09:36

    Kickioh: ABSOLUT! vågar mig på ett grattis!

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester