• Juliette F

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Har gjort IVF och testade med Cleablue på BIM-dagen igår. Alldeles för tidigt (enl kliniken), men jag fick lite småpanik igår eftersom jag upptäckte lite spottings på pappret.. mkt lite iofs, pågick max en timme - och inga nya spottings efter det, men tanken var väckt - tant Röd är i intågande och vårt IVF har gått åt h-e... igen!
     
    Gjorde därför ett Clearblue-test trots att det egentligen inte funkar att göra det nu, pga jag har tagit hCG-spruta för 3 dygn sen. Min tanke var denna: finns det liv kvar därnere så kommer jag att få ett STARKT plus på BIM-dagen - dvs hCG-rester från sprutan + en hCG-producerande graviditet = STARKT plus. Lite så tänkte jag, rätt eller fel.

    Tyvärr blev det inte så starkt plus, och efter några timmar syntes plusset knappt längre. Idag är det nästan HELT blankt, bara en svaaaag antydan till streck. Ska köpa fler Clearblue idag och se om det blivit starkare. Om inte det blir det, så är jag säker på att det har gått åt h-e. Igen... 


  • Juliette F

    Vill förtydliga lite: det var ett och samma test som det blev svagare plus plus på efterhand, dvs jag har gjort ETT Clearblue, och ska göra fler idag så fort jag köpt fler. Nu går jag till apoteket  :).

  • Juliette F


    lilaemma skrev 2011-09-20 12:05:28 följande:
    Juliette F: Jobbig sits. Vet hur det är när man blöder och hoppas samtidigt. Hoppas på att du snart får fina starka pluss!

    Lilaemma, har eg inte "blött" utan fått lite brun "spotting" ett par gånger på pappret igår. I dag inga spottings alls. Men jag tolkar det ändå som ett dåligt tecken. Clearblue-testet från igår som gav svagt plus, har "bleknat" över natten - och idag syns INGENTING. Se ovan! Är det vanligt? Tolkar även det som neg, tyvärr. Ska det aldrig ta sig undrar man? Fast officiell testdag är på söndag, men jag har nästan redan kastat in handduken.. får väl se vad nya Clearblue-tester säger idag, återkommer!   
  • Juliette F
    lilaemma skrev 2011-09-20 12:13:54 följande:
    Att det blir svagare efterhand spelar ingen roll. Att göra fler idag kommer inte att kunna säga dig något om hormonnivåerna. Du kan testa igen i morgon bitti och se om det är starkare eller svagare, men det kommer fortfarande inte att vara tillförlitligt. Helst ska du nog vänta minst tre dagar för att se om det stegras eller inte. Men även då skulle det kunna vara bara att sprutans effekt minskar och inte att graviditeten slutat utsöndra hcg. Om en vecka borde det ju kunna börja synas på riktigt, eller? Vet att det är jättejobbigt att vänta. Men jag tror att det vore bättre för dig om du på något sätt kunde låta bli att stressa så att din kropp kan fokusera på graviditeten. Förhoppningsvis är det ju en nidationsblödning du haft... Håller tummarna för dig!
    Håller med lilaemma, det är dumt att nojja och stressa, men sååå jobbigt att vänta på svar Skrikandes. Vet också att man bör vänta två dagar då hCG-nivåerna fördubblas varannan dag. Men känner jag mig själv så testar jag idag och i morgon igen :). Köper ett tvåpack Clearblue, och har redan ett digital i byrålådan som jag väntar med till officiell testdag!
  • Juliette F

    Uppdaterar! Nytt Clearblue-test i dag, och nu ser det ut så här:



    Tycker att det ser ungefär likadant ut som testet igår, så det verkar iaf som hCG-sprutan går ganska långsamt ur kroppen. Slöseri med test, I know, men min filosofi är att testen ska bli svagare och svagare dag för dag, OM det inte finns någon graviditet där. Hade jag varit gravid hade väl pluset varit starkare på BIM +1 OCH med hGC-sprutan i blodet? Blir testen inte starkare under veckan nu, så tolkar jag det som att det är minus. Och då tänker jag sluta med proggisarna, för jag mår ganska kass av dom. Fast officiell TD eg är på söndag...

         
  • Juliette F
    we wish for a baby skrev 2011-09-20 15:58:40 följande:
    Hur länge sedan var det du tog sprutan hur många dagar sedan? Vilken ruvdag är du på?
    Det var ca 4 dygn, sen så den har inte gått ur blodet. Embryot (om det lever än) är idag 15 dagar gammal - dvs i en normal lutealfas på 14 dagar så är jag på BIM +1.
  • Juliette F
    Den lilla M skrev 2011-09-20 16:23:28 följande:
    Juliette: Försök att står ut och testa inte nå mer förrens på söndag. För då hoppas jag att du får ett starkt plus och då vet du att det inte är någon spruta som spökar! Håller mina tummar 
    lilla M, ja det är frustrerande, I know :). Visst, jag kan lova att inte testa förrän på söndag. Men jag känner mig själv, har två tester i byrålådan, och det blir nog svårt att hålla fingrarna bortaFörvånad.

    Hade faktiskt inte tänkt testa så här tidigt -- om det inte varit för de oväntade spottings som jag fick igår. Det spoljerade allt tålamod! Nu var det ju så lite, så det knappt ens kan räknas som spotting, men det räckte för att trigga igång "ännu ett IVF åt h-e" tanken. Har inte haft nån spotting därefter dock.

    Vill hellre ha ett "minus" nu, sörja lite och ta nya tag inför ett ev. nytt försök, än att gå och hoppas i onödan. För med den där för**** hCG-sprutan i blodet så går det ju såklart inte att få något säkert svar än på några dagar. Jag är definitivt inte skapt för att ha tålamod med IVF Flört.

     
  • Juliette F


    Hoppet i princip ute, testet idag visar ett ursvagt plus som knappt syns, jämfört med i går och i förrgår. Börja om från början...
  • Juliette F

    Skrutt 83 skrev 2011-09-21 12:01:54 följande:


    Fy vad tråkigt.. Men inte är det väl så mkt svagare? Ser också att du nu har "nya" versionen av CB, den som har blå text, förra var den gamla varianten som jag tyckte var mkt bättre, kan säkert skilja dem emellan också. Hur länge är det sedan insättningen? Kanske har ditt eget HCG stigit medans sprutan minskat och därför det är likadant ungefär? Håller tummarna!
    Tack  för peppning Skrutt83, gulligt! Men jag lovar - det är markant skillnad på gårdagens och dagens Clearblue. Båda är från samma paket, ett dubbelpack - så jag tror inte de skiljer testerna emellan. Det har gått 15 dygn sen äggen blev befruktade, och enligt testet så har hCG-sprutans hormon minskat i koncentration - men inget eget hormon har börjat produceras, för då borde det ha varit starkare test idag än igår. Eller iaf lika starkt, och det är det garanterat inte.

    Jämför här gårdagens tydligare plus:

     

    Med dagens svagare plus (från samma duo-pack alltså):



    Det går ju åt fel håll dvs hCG-halten minskar istället för att öka...
  • Juliette F
     
    Gummsan skrev 2014-01-21 21:02:08 följande:
    Någon som har erfarenhet av testlagrets kassetter?
    På det stora testet ser jag nåt, men på det lilla?? Jag ser ju inte ens ett rosa kontrollstreck (kom inte med på bild kanske), men dock en bred skugga längst till höger. Är det den ni menar?
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester