• KeckaW

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Nu får ni experter hjälpa mig jag har fått två positiva tester, borde vara i ca v7 (6+4) om jag räknat rätt, men jag tycker att strecken är lite  väl svaga, tror ni jag ska ställa in mig på ett mf/ma? Hade ett ma i höstas (fick veta i v14 på kub, fostret stort som i v 6 så dog förmodligen då). Hade som en mens när jag skulle, blödde dock inte alls mycket och inte i många dagar, dock har jag inet slutat blöda helt utan blödit lite då och då (jättelite, som en 5krona ungefär). Testade första gången och sen idag. Tycker dock att strecket är lite starkare i verkligheten det är lite bländat på bilden! 


  • KeckaW

    Hmm jag har ringt till min gyn men dom hade inte tid förrän i slutet på aug. Ska bli uppringd av en annan mottagning vid 13. Var nyss på apoteket och skulle köpa med veckoindikator men hon sa att dom tog bort de testerna förra veckan för en barnmorska hade varit inne och pratat om att de testerna visade felaktiga veckosvar. Huruvida det stämmer har jag ingen aning om. Hoppas på att få en tid snabbt. Är så vansinnigt nervös med tanke på ma et i oktober...

  • KeckaW
    CrazyChristina skrev 2014-04-14 17:33:01 följande:
    Oj ingen akuttid heller? Hur gick det med den andra mottagningen? Hoppas jag har fel och att allt är bra å bönan växer.
    Nej, hon sa bara att jag fick ringa mottagningen på sjukhuset, den avdra var privat som jag gått på under tidigare grav. Blev uppringd vid 13 och hon sa att dom bekräftar inte graviditeter, försökte förklarade att det inte var det som var poängen utan att jag ville veta om det var ma/mf. MEn icke, jag måste ringa min bm och så måste hon skicka remiss isg. Det är nästan så att jag funderar på att ringa och säga att jag vill göra abort för att få ett vul och sedan "ångra" mig efter det. Fult men tydligen så man får göra här. Är så frustrerad! Ska det vara såhär svårt att få ett VUL? :(
  • KeckaW
    CrazyChristina skrev 2014-04-14 20:53:35 följande:
    Okay va drygt. Får kanske ta en vit lögn eller något för att komma in. När jag hade mitt sista mf så ringde jag in å dom sa till mig då att det var akuten som gällde men bara om jag hade jätte ont eller blödde ovanligt mycket. Visst med tiden så vet du ju hur det ligger till men kan ju vara så att det va mf och de är något kvar som inte kommer ut och behöver skrapas. Var de som en mens de du blödde eller har det bara varit lite "brunt" sådär då och då?
    Jag hade blödning då när mensen skulle vara, blödde kortare än jag brukar, och mycket mindre mängd. Inte färskt heller har jag för mig utan mest brunt. Men sen slutade inte utan efter några dagar kom det lite brunt, sen inget mer, efter några dagar lite mer brunt och så håller det på. Igår kom det inte något och idag kom det lite, ungefär som en 5-krona. Har inte tagit test idag eftersom jag tänkt ta ett digitalt, får ta antingen senare ikväll eller imorgonbitti. 
    Jag har lämnat meddelande till min bm, så får se vad hon har att säga annars får jag väl köra med någon fuling...
  • KeckaW
    CrazyChristina skrev 2014-04-14 21:21:16 följande:
    Ok då finns de ju hopp än om de inte var färskt blod. Hoppas du får ett bra svar från din bm och att hon vill kolla upp de. Jobbigt att inte veta hur de ligger till.
    Ja det gör väl det, dock känner jag mig inte gravid, eller snarare, känner mig mindre gravid nu än innan jag plussade. Men det känns iaf bättre att ställa in sig på det värsta och få positiva nyheter än tvärtom. Fast det kommer ta har ändå, men då är man iaf lite förberedd.
  • KeckaW
    MarreSthlm skrev 2014-04-14 22:04:55 följande:
    jag är ingen expert men de låter som en mens man kan få då man inte haft ägglossning?
    Jo ägglossning hade jag för jag gjorde både ul där bm såg att äl var på g plus blodprover efter beräknad äl som visade att jag hade äl då, och det var min sista äl så det måste ha varit då som jag blev gravid om jag inte tänkt helt fel :p
  • KeckaW

    Nu har jag tagit  3 test, den 12, 13 och 15/4, här ligger de bredvid varandra, vad tror ni? Jag tycker att test 2 är svagare än test 1 men att test 3 är starkare än test 2. Test 1 taget på fm, hade druckit och kissat innan också, test 2 morgonurin, inte druckit eller kissat sen kvällen innan, test 3 taget idag efter jobbet vid 17, kissat ca 1 gång varje till varannan timme (hållt mig ca 2,5 timme innan för att testa), druckit massa vatten och te. Har pratat med min bm idag, hon sa att jag skulle avvakta, testar jag + om en vecka ska jag höra av mig så ska hon fixa ett vul. Vill verkligen inte förlora denna grav med, trots det är jag väldigt inställd på det...
    Sista testet är inte helt torrt än, men det kanske inte har någon betydelse. Vet inte ens om det "går" att jämföra nytt test med dessa två äldre.


  • KeckaW
    Ulk skrev 2014-04-18 17:22:40 följande:
    Vad tror man om detta? Tagit efter att jag hållt mig i tre timmar. Kommer givetvis testa ikväll igen men man blir ju så nervig att man måste fråga andra :) 

     


    Precis som övriga - du har fått ett solklart plus! Stort grattis! :)
  • KeckaW

    Jag misstänkte ju missfall, kan det vara missfall trots att testen stegrar? Känner mig inte gravid alls, lite småsymptom som att det ilar i brösten (hade så i sista grav), blir vrålhungrig på morgonen (jag är ALDRIG hungrig på morgonen) och ibland lite lätt illamående! Men that's it. Är så nojig, har kommit liten brun flytning (blödning?) varannan till var tredje dag sen förra mensen (som jag borde ha varit gravid när jag hade isf). Blir inte klok på när jag skulle ha blivit gravid heller iof. Hoppas på fortsatt plus i början på nästa vecka så jag får komma på vul. 

    Vad tror ni? Missfall på g ändå? Test från 12-18 april. Varav tre tagna idag (har köpt nya tester och var tvungen att jämföra dom. Testen med en stjärna på är dessutom tagna med morgonurin, så det verkar som att jag testar starkare längre in på dagen?)


  • KeckaW
    Ljusfat skrev 2014-04-18 18:46:01 följande:

    Har du testat med ett digitalt?
    Jag har köpt ett, men inte använt det än, tänkte ta det på söndag, då min bm förslog det eftersom jag ska ringa henne på tisdag om jag fortfarande plussar då.
    CrazyChristina skrev 2014-04-18 18:52:22 följande:
    Testen stegrar inte vid mf.
    Tycker du det ser ut att vara en stegring då eller är det jag som inbillar mig (förutom de två som är tagna med morgonurin, dom är svagare)?
  • KeckaW
    Hippo skrev 2014-04-18 19:27:46 följande:
    Hej, hoppar in här, behöver ett par expertögon. Ser ni ett svagt, svagt rosa streck? BIM -7. Tidigt att kolla men men... Hoppas att det tagit sig nu på sjunde försöket. Bild nr 1

    Jag ser absolut ett streck! Testa igen om några dagar så har du nog ett tydligt streck! :)
  • KeckaW
    Maximumtaste skrev 2014-04-18 19:16:16 följande:
    Mina test var också svagare med morgonurin, men testade jag senare på dagen fick jag starka streck. Underligt. Är i v 10 nu och har sett pyret på vul. Är nog ingen fara för dig tror jag:)
    Åh då håller jag tummarna för mig själv! Och grattis till ditt lilla pyre! :) 
    CrazyChristina skrev 2014-04-18 19:31:53 följande:
    Jo helt klart stegring.. Ibland är morgonurinet inte bäst.
    Vad skönt att det är fler som ser en stegring, hoppas det fortsätter, tycker dock fortfarande att det borde vara starkare eftersom jag borde vara i v8 (7+2) nu, men det återstår att se antar jag :)
  • KeckaW
    Mystiiq skrev 2014-04-18 20:01:13 följande:

     


     


    Du har jätte fina test så jag tror inte du fått missfall! Skrattande


     


    Skickar med en bild på mina test.


     



    Oj ja du hade verkligen en jämn stegring på dina test!  Glad
    Jag är så himla nojjig då jag hade ett MA i aug, fick veta att fostret förmodligen dött i v 6 på KUB-testet i v14. Nu borde jag vara i v8, är inte testerna lite väl svaga då? Eller kan det vara så att jag är låghormonare och att det är därför? Glad
  • KeckaW
    Mystiiq skrev 2014-04-18 20:35:27 följande:
    Testa blanda ut urinen med lite vatten och ta ett test! Det kan vara så att det är FÖR mycket HcG i din urin för att testen ska kunna klara av det. Skrattande
    Oj det har jag aldrig hört! Men det ska jag absolut testa! Tack snälla du för din hjälp! Skrattande
  • KeckaW
    Hippo skrev 2014-04-18 21:04:32 följande:
    Tack för din analys av mitt test! Jag är också på försöken igen efter MA i v 9, avstannat i v 5. Rekommenderar att göra ett tidigt privat ul när du uppnått tiden 8+0 enligt dina beräkningar för att lugna nerverna (ja det går att göra ovanpå magen från v 8+0!) Rekommenderar verkligen Ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen om du bor nära Stockholm. Privat (=lätt att få tid), proffsiga till tusen och vänliga.
    Åh beklagar ditt MA, ingen rolig grej att gå igenom, bara att hoppas att man slipper det igen! 
    Åh ja jag bor i Södra Stockholms län så det är inte så långt till Liljeholmen, ska absolut kolla upp det, jag ringde till mottagningen jag gått på i tidigare graviditeter och dom har inte tid förrän i slutet på aug, så jag kollar gladeligen upp andra alternativ! Ska se om jag hittar en hemsida för mer info! Tack snälla du för infon! 

    När fick du ditt MA? Håller tummarna för att du har en liten böna i magen som växer och frodas! :)
  • KeckaW
    Hippo skrev 2014-04-18 21:52:55 följande:
    Nä man blir liksom "snuvad" på graviditetstid känns det som, när man tror att man fortf är gravid. Fick ma:t i augusti förra året så vi har försökt ett halvår nu. (Har dock en 1,5-åring hemma så det känns inte som någon katastrof att det dröjer lite). Då ville min barnmorska eller sjukhuset inte heller kolla upp det (de trodde väl att det skulle blöda ut av sig självt) så jag vände mig till privat ul och sa att jag ville få graviditeten tidsbestämd. Där såg de att tiden inte stämde med sista mens på ett par veckor, samt ingen hjärtaktivitet. Då fick jag remiss till sjukhus. Här är iaf länk till de braiga dit man kan gå i v8+0 för tidigt ul: www.ultraljudsbarnmorskorna.se/
    Ja verkligen, man hinner ju ställa in sig på allt vad det innebär med graviditet och bebis och hela faderullan! Jag kände mig så himla lurad av kroppen att den inte "informerade" om att något var fel liksom! Nej usch det vill jag inte gå igenom igen! 
    Jag fick mitt MA i oktober, så vi försökte i 4 månader då, låter lite nu när jag tänker efter men det har känts som en evighet, och massa frustration för att det inte tagit sig. Vi har en son som blir 3 nu i sommar, så om jag får behålla den här graviditeten så blir det 3,5 år emellan. 
    Jag fick som sagt veta på KUB att allt inte stod rätt till, hon kunde inte ordentligt men hon sa att jag var iaf inte i v14 som vi trodde, så vi fick rulla över i korridoren till gyn där dom gjorde vul och konstaterade att det inte fanns några hjärtslag. Det var jobbigt när man kom och trodde man skulle få sin bebis och istället får stanna kvar på sjukhuset och bli skrapad. Fick du tabletter eller blev du skrapad? Eller fick du vänta tills det kom själv?
    Håller tummarna för oss! 
  • KeckaW
    Hippo skrev 2014-04-19 19:32:51 följande:
    Fick tabletter, Cytotec. Det gick smidigare än jag trodde, som tur var. Fick ett starkare streck idag med Testlagrets Så nu hoppas vi att de små vill stanna kvar för oss denna gång.
    Åh vad härligt med ett starkare test! Det låter väldigt positivt! Själv fick jag mitt hittills svagaste test idag, testade dock inte så bra, hade precis kissat, sen skulle jag "tvångskissa" 10 min senare för att vi skulle åka iväg (blir alltid kissnödig när vi ska iväg) så det var så gott som bara vatten, men jag är orolig ändå så jag hoppas på ett starkare plus imorgon igen, förstår inte att jag envisas med att fortsätta testa hela tiden, man kan bli knäpp för mindre! 
    Har du listat ut när du "bör" ha BF än? :)
  • KeckaW
    Hippo skrev 2014-04-22 20:35:11 följande:
    Hur har det gått KeckaW? Har du fått komma in på UL/vul?
    Hej, jag vet inte alls hur det går faktiskt! Det fortsätter att komma bruna "blödningar" till och från, har molvärk i magen, förhoppningsvis är det växtvärk. Har fått tid till VUL onsdag nästa vecka på självaste Valborg. Vet inte vad jag förväntar mig, hoppas på det bästa men förväntar mig det värsta typ. Har märkt att jag har fått ett väldigt svajigt humör, satt mig i tvättstugan och började gråta för att sambon tvättat tvätten i fel ordning, innan satt jag och grät till Karlsson på taket. Vet inte om det är hormoner eller oro. Har bestämt att inte göra fler tester, nu väntar jag och ser vad vul säger... 

    Hur går det för dig? :) 
  • KeckaW
    Hippo skrev 2014-04-20 19:28:13 följande:
    Jo testoman blir man ju lätt. Tänk dock på att testen fortf är starka även om man har MA som jag hade förut, kroppen fattar ju inte att det har avstannat där inne, därför är hcg-nivåerna fortfarande höga. Om du är i vecka 7-8 så tror jag inte att teststickorna är så tillförlitliga längre?? Någon annan kanske vet men tycker du borde få hjälp av sjukvården om du misstänker att något är fel. Blöder du något gammalt blod eller något?

    Lycka till med allt! Om det går vägen denna gång så blir det BF 1 januari 2015 för oss, haha bättre datum kunde ju ha valts men vi är så tacksamma att vi är gravida igen så det spelar ingen roll!
    Nu såg jag ditt sista svar, har helt missat det i flödet! Ja jag hade ju MA sist, men jag testade bara en gång sist och då var det ett digitalt, så jag testade aldrig mer då så jag vet inte hur mina tester skulle ha utvecklats då, men jag har funderat en del på det, men nu fick jag svar iaf! :) Jag verkar bara blöda gammalt blod, det är brunt, inte alls särskilt mysigt! Men jag hoppas att det är ett gott tecken, jag har som sagt fått till till VUL nu men drygt en vecka känns länge när man bara vill veta på sekunden liksom. 

    Haha ja, för mig hade 1 jan varit kanon, jag verkar vara en sån som går över tiden mycket så jag hade nog fått i mitten på januari, nu är jag beräknad till 2 december så det blir väl runt 16 och själv fyller jag år den 20e ;) Så december blir en dyr månad med jul och födelsedagar :p
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester