• tobbe01

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Vad är det för fel på dagens grav-tester? Förr i världen (typ 90-tal) så var det tydligt besked, gravid eller inte, och det fanns inte utrymme för tolkningar! Är det måhända så att det finns en gigantisk medicin-industri som tjänar pengar på osäkra längtande unga kvinnor? Nej så kan det väl inte vara..............................?

  • tobbe01
    CrazyChristina skrev 2014-07-22 11:36:25 följande:
    Testen nu är känsligare och därför oxå osäkrare och 90% testar 4-6dagar innan mensen vilket man aldrig gjorde förr.
    Okej! Hahahaha ja någon gnuggar händerna och myser hela vägen till banken.........
  • tobbe01
    MamaSniff skrev 2016-08-13 08:01:31 följande:

    Hjälp mig Gud så att mina barn träffar förstående partners. Partners som inser att barnlängtan är stark, att tiden innan man blir gravid kan kännas som en evighet och att hopp är en känsla som inte lämnar en så lätt. Som förstår att efter månader med negativa resultat och med dyra IVF-försök i horisonten så griper man efter halmstrån. Låt dem också Gud ha förstående och överseende människor i sin närhet som inte roas av att strö salt i deras redan blödande sår. Amen!


    Förstår din Point men finns det verkligen ngt värde i att kolla på grav-test i olika ljus för att möjligtvis kunna tolka dem som positiva? Vem försöker man lura? När man är gravid så visar testet det KLART och TYDLIGT. Ursäkta om jag är brutal.
  • tobbe01
    frestelsen skrev 2016-08-13 08:27:31 följande:
    Kvinnor som längtar, kvinnor vars dröm är att bli gravida, eller bara för de är kul o analysera test;)

    Sen har du själv rätt i att är man gravid så visar det.. men vägen fram till den hcg nivån är som väntan på julklappar för ett litet barn.
    Ja jag kan ju inte begripa det men tråden är ju uppenbart mycket livaktig! I min värld så finns det negativa grav-test och positiva dito och liksom inget där emellan i ngn slags skuggvärld! Man kan förvisso bli skengravid men det torde vara rätt sällsynt? När ngn av mina flickor kommer hem och jublar att de väntar en liten bebbe så tar jag för givet att det är så och inte gaser.
  • tobbe01
    soofa skrev 2016-08-13 09:08:04 följande:

    Och hur påverkas du negativt av detta?! Tilläggas bör också att alla graviditetstester inte visar ett tydligt positivt resultat (i alla fall inte med en gång), men det innebär inte att man är mindre gravid för det. Så ja, antingen är man gravid eller så är man det inte men det beror också på hur mycket HCG man har i kroppen och vilket test man använder.

    Jag hoppas dessutom att dina döttrar får göra precis som dem vill utan att du dömer dem för det. PS. Gaser ger inte något som helst utslag på graviditetstest.


    Nej men jag hoppas mina döttrar är kloka nog att inte basunera ut att de är gravida med stöd av en märkligt osäkert test från apoteket. På min tid (stenåldern typ) så fanns det inget "limbo" där man typ var "nästan" gravid. Det var väldigt konkret när man väntade en bebbe, GLASKLART!

  • tobbe01

    Änmäld och utvisad. Ber om ursäkt. Självklart kan man vara "nästan" gravid.

  • tobbe01
    tobbe01 skrev 2016-08-13 10:07:03 följande:

    Änmäld och utvisad. Ber om ursäkt. Självklart kan man vara "nästan" gravid.


    *på min tid sa man att "nära skjuter ingen hare" men vi visste inte bättre......."nära" kan skjuta en hare.
  • tobbe01
    soofa skrev 2016-08-13 10:24:30 följande:

    Tror det är därför det finns sådana här grupper, så man kan diskutera en eventuell graviditet till man vet säkert att man inte är det eller inte. Och vet du? Dessa grupper är helt och håller frivilliga att läsa, så är det något här som stör dig är mitt tips att sluta läsa.


    Absolut. Jag lämnar tråden DIREKT för det blev fel att jag hamnade här. Lycka till med era liksom "nästan-graviditeter" Kan ju kanske bli halva barn åtminstone?
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester