• Livetsgång

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Någon som haft samma skumma sak när man testat med testlagrets tester?

    Antagligen är det spökstreck, förväntar mig inget annat iomed det bara är 9-10 dagar sen jag hade mys med sambon. Men det är ändå väldigt frustrerande att se det där 

    Ursäktar för den skitiga bakgrunden, tog bara ett papper i högen :)

    Jag har pillat och donat med varför strecken dykt upp där och det är inte heller kanten som syns om ni förstår hur jag menar.

    Fler som varit med om att

    streck uppkommit långt ifrån kontrollstrecket?

  • Livetsgång
    Nykär15 skrev 2016-10-17 11:13:25 följande:

    Färgen förflyttar ju sig förbi där och det är ju precis där det börjar samlas upp, så inget konstigt i mina ögon att det ligger lite där...och det är inga plus i mina ögon. Testen görs ju i fabrik och hamnar således på samma ställe hela tiden i förhållande till kontrollstrecket. Så jag hade tolkat dessa som negativa. 


    Jag har använt deras tester i många år så har god erfarenhet av dem. De har aldrig visat spökstreck för mig heller som flera andra tester gör. 


    Tack för svar :) Nej man ska inte tolka det som positivt svar men det är ändå skumt att där dyker upp streck. Har använt samma tester förr när jag misstänkt graviditet och då har det aldrig blivit nått streck där på kanten vadärför jag ville checka om det är vanligt och om andra varit med om de :)
  • Livetsgång


    Förstå min frustration att kunna se strecket men ändå inte så pass tydligt :@
    Har kunnat tyda på nått vis två jättesvaga streck på två stickor idag. Förmodligen spökstreck eller synvilla haha

    Den pilen är riktad mot är testet bekräftat inom den rekommenderade tiden dock är båda tagna på eftermiddagen/kvällen.

    Men ändå man blir ju ändå fundersam men samtidigt vill jag inte hoppas allt förmycket och förvänta mig ett woohoo redan. Är bara 10 dagar sedan snart 11 som man rullade i sänghalmen med sambon.

    Testen kan jag se de dock lite lite mer med egna ögon men ändå knappt så jag själv kan tolka det måste vinkla lite :@
     
    (Ursäkta mina skitiga naglar haha)
  • Livetsgång
    Livetsgång skrev 2016-10-17 20:04:43 följande:
    Förstå min frustration att kunna se strecket men ändå inte så pass tydligt :@
    Har kunnat tyda på nått vis två jättesvaga streck på två stickor idag. Förmodligen spökstreck eller synvilla haha

    Den pilen är riktad mot är testet bekräftat inom den rekommenderade tiden dock är båda tagna på eftermiddagen/kvällen.

    Men ändå man blir ju ändå fundersam men samtidigt vill jag inte hoppas allt förmycket och förvänta mig ett woohoo redan. Är bara 10 dagar sedan snart 11 som man rullade i sänghalmen med sambon.

    Testen kan jag se de dock lite lite mer med egna ögon men ändå knappt så jag själv kan tolka det måste vinkla lite :@
     
    (Ursäkta mina skitiga naglar haha)


    Kastar in en bild till på testet som jag tog före det andra med pilen

  • Livetsgång
    Daniiiiiellaa skrev 2016-10-17 20:40:45 följande:
    Alltså jag ser ingenting men du kanske borde vänta i några dagar sen testa igen ?
    Det är skitsvårt att se, Har kunnat tyda något vagt vagt men inget jag ännu ropar HEJHOPP till :) Sen tar ju inte mobilen upp bilden i helhet det är ju lite skillnad på egna ögon och en mobilbild när man tolkar
  • Livetsgång

    Jag har dock lite fundering också ang ÄL nu när jag ser att frågan finns uppe, Kanske fel tråd att fråga i men många verkar ha koll här med annars vänder jag mig givetvis till en mer korrekt tråd om frågan :)

    Mätte tre dagar som ni ser på ena bilden med datum och där ser man jag haft en stegring. 
    Har aldrig märkt av min ÄL förr och inte brytt om mig att testa förens jag fick hem testerna i Fredags och ville lära mig och ja jag har fått mycket lärdom av personer här på FL :) Men idag testade jag igen (för jag har massa liggandes och det är ju inga multum pengar jag lagt ut)

    Men varför börjar det återigen visa starkare teststreck på stickorna?

    Ja jag har haft flytningar som va vitaktiga/geggiga vad jag minns av mina trosors kontroll runt 6-7 Oktober, har haft mycket skoj med sambon nätterna mellan 8-10 Oktober, fick bruna/rosa flytningar 2 dagar efter allt sexande och haft molvärk, små blödningar, isande känsla på bröstvårtor sedan dess, Flytningarna som kom efter sexandet och samt småblödning är borta sen igår.
    Har nada aning om min mens för tog min sista spruta 11 Maj (P-spruta) dvs verkningstiden va över för 3 månader sen efter sammanlagt 3 sprutors användning, så kan inte direkt räkna efter mens för innan dess hade jag  P-stav och hade tyvärr problem med blödningar varje dag i flera månader och fick börja med blodhämmande innan min BM beslutade att P-spruta sattes in samma dag staven togs ut och from den dagen slutade mina blödningar helt och hållet.

    Sorry för mycket text och öppenhet :)

  • Livetsgång
    Bäbis2016 skrev 2016-10-18 11:56:21 följande:

    Ååh Snälla hjälp mig att tyda mitt graviditetstest!! Kram kram!


    Jag ser ett svagt streck utan problem på dina test :D
    Så kan våga mig på ett smygande Grattis!
  • Livetsgång
    Bäbis2016 skrev 2016-10-18 12:17:25 följande:
    Åååh ja jag ser ju också nånting men De känns som de är för långt mellanrum mellan teststrecket och kontrollstrecket??:/ :) man vågar ju inte riktigt tro att de är ett plus ????
    Jag tycker det ser ut som lagom avstånd :O
    Är strecket i rosa/lila eller röd nyans men ändå svagt så är det ju positivt test oavsett vad :) 
  • Livetsgång
    Nykär15 skrev 2016-10-18 12:24:57 följande:

    Ska försöka svara dig lite. Glad


    Om du inte vet vart i cykeln du är så är det jättesvårt att säga om du har ÄL eller ej just vid den stegringen du ser, för inget av testerna du visar är positivt. Man har mer eller mindre starka utslag på ÄL-test hela cykeln, det är det positivt starka man ska leta efter. Ex i min cykel så är mensens första dag nr 1 och på dag 12 i cykeln brukar jag få positivt ÄL-test, ägget släpper då inom nåt dygn. På dag 13 brukar testet vara svagare igen. Sen har jag lutealfas (tiden mellan ÄL och mens) på 14 dagar, strax före mensen ska komma blir mina ÄL-tester väldigt starka igen, men aldrig helt positiva. 


    Så du måste nästan ta ett test om dagen vid samma tid förmiddag eller eftermiddag men ej på morgonurin för att du ska kunna hitta din ÄL på detta sättet. Jag tog ett vid 10 och ett vid 17 varje dag första månaden vi började försöka för att se när jag oftast fick bäst utslag. För mig funkar det bäst att testa vid 17-tiden. 


    ÄL-sekret är genomskinligt/mjölkfärgat och blir som långa slemmiga trådar mellan fingarna om man tar i det, och väldigt glatt när man torkar sig (man kan även ha liknande detta slem mitt i sin mens). Det ska alltså inte vara vitt klibbigt som lotion, då är du inte så nära din ÄL. Googla på flytningar så kan du även här få en del info om vad du kan kika efter. Glad


     


    Vissa får utslag på ÄL-test vid graviditet men en tidig graviditet kan man inte se enbart med ÄL-test, iaf inte jag. För mina har då varit starka men inte positiva. Däremot längre in i graviditeten har de varit starkt positiva precis som grav.testerna. Men man måste ta ett grav.test isf för att veta om det ev är en graviditet, så rätt dumt ödsla ÄL-test på det tycker jag iaf., 


     


    Lycka till i jakten på äl! Hittar du den inte kan du ju be en BM kolla med VUL om hon kan se vart i cykeln du befinner dig Glad


    Tack för svar

    När jag hade en regelbunden mens så hade jag det oftast runt månadsskiftena d.v.s slutet och början av månaderna om du förstår :)

    Jag har inte direkt pillat på mina flytningar haha men av det jag själv vet och kan säga är att (jag använder alltid svarta trosor) så va det som du nu säger mjölkaktigt (brukar säga vitaktigt men kanske ska ändra det uttrycket så det inte missförstås)
    då jag såg det runt 6-7 Oktober. Va på biltema och det kändes typ blött/halt när jag gick så gick in på toa där för trodde ju att det va nått annat sen va det likadant på kvällen när jag va hemma men då hade jag varken tanke eller dylikt på ÄL eller tester m:m sen när jag då började prova testerna samma tidpunkt varje eftermiddag i tre dagar så blev strecken svagare för varje dag dom tre dagarna som gick. Det va det jag vill uttrycka :)

     
  • Livetsgång
    Joss91 skrev 2016-10-18 16:11:39 följande:

    Hjälp! Vanligt med spökstreck på Apotekets egna gravtest? För visst är det ju något där?!


    Jag ser ett solklart streck där :)
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester