• KSRG8887

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    nufårvise skrev 2018-07-26 21:42:16 följande:

    Hjälp mig tänka lite tjejer, hade sista mensens första dag 23:e juni. Fick en brun blödning den 16:e och trodde mensen var tidig och på g. Kom bara lite brunt under ett dygn. Inget mer sen dess... Stickningar i brösten, molvärk så pass att jag tar tabletter emellanåt, fortfarande hög temp och vansinnigt trött... MEN.. negativt test. Vet egentligen att det är kört men min hjärna vill inte förstå. Visst borde det ha visat något nu om de var något?


    Så länge mensen håller sig borta finns fortfarande chansen (och även då eftersom en del har mensliknande blödningar hela graviditeten). Avvakta ett par dagar och ta ett nytt test om mensen inte dykt upp.

    Tänkte mest skriva angående värktabletter, Ipren kan minska chansen att bli gravid. Det kanske du redan vet, jag hade dock ingen aning förrän jag läste det för ett tag sedan. Kommer inte ihåg orsaken men står på bl.a. FASS.
  • KSRG8887
    lilagrodautanben skrev 2018-08-07 07:49:13 följande:

    Hörni.. nu är jag väldigt förvirrad oxh skulle verkligen behöva hjälp.. bilden ovanför tog jag alltså igår, nästan positivt va?

    Skulle ha prickat med sex men blev inte så eftersom jag har sån jäkla nackvärk. Hursomhelst tog jag ett nytt idag och det var helt negativt.

    Frågan då - är då det där ?efterdyningar? av äl som kanske till och med inföll i förrgår?! :-O (alltså om jag testat i förrgår så kanske det skulle varit positivt?)

    Hursomhelst så hade vi inte sex då heller men i fredags hade vi det.

    Alltså - kan vi ha prickat med en dag ?förtidigt?? eller känns det menlöst att hoppas och spekulera? Sorry för lång utläggning men blir så förvirrad då jag egentligen ska ha äl på lördag efter senaste mens...


    Jag hade fortsatt testa för att se om du får en ökning när du egentligen borde ha ÄL enligt senaste mens. Kan ju ha varit en tidigare ÄL, men kan även varit något annat som gav utslag. Teststrecket var ju dock väldigt starkt, även om det inte var lika starkt som kontrollstrecket. Var det första dagen du testade?

    Oavsett så kan ni ha prickat ÄL eftersom ni hade sex i fredags, så hade du tidigare ÄL finns fortfarande chansen :)
  • KSRG8887
    onlygirl skrev 2018-08-08 12:20:57 följande:

    Hur tolkar ni dessa? Blir galen


    Så där fick jag i måndags, testade på nytt imorse. Var nog ungefär samma, testade därför även med CB digital eftersom jag läste att de mäter vid lägre nivå av HCG än RFSU (vet dock inte om det stämmer). Fick ?Inte gravid? på digitala :/ Så nu lägger jag ner allt testande till helgen om inte mensen dyker upp innan.

    När har du BIM? Jag tycker att dina test ser svagt positiva ut - hoppas det är så! :)
  • KSRG8887
    nyfiken23 skrev 2021-09-14 20:27:09 följande:

    Tycker mig ana ett svagt streck. Vilken dag är du på?


    ÄL+10, så ganska tidigt men har tidigare fått plus även på digitalt vid ÄL+10 så ger typ upp hoppet redan. Men tycker att jag ser något, så kanske?

  • KSRG8887
    nyfiken23 skrev 2021-09-15 10:05:13 följande:

    Vänta du några dagar och testa igen så får du se om det ökar :)

    Själv tog jag ett CB på morgonen igår som var neg. Testade sen med rfsu på em som gav svagt positivt.. Är idag på BIM så tänker nu vänta några dagar för att se om mensen kommer då dessa olika resultat på testen gör mig galen..


    Fick positivt imorse på RFSU och digitalt :) Kommer log testa igen om ett par dagar bara för att se att det ökar?

    Hoppas du får tydligt plus snart!
  • KSRG8887
    Tildiiiss skrev 2021-09-29 22:13:24 följande:

    Jag har endast använt mig av rfsu testa ofta, som jag har fått svaga men tydliga streck på. Hur ska man egentligen tolka dessa svaga streck? Jag har fått streck på alla jag fyra stycken jag testa på sen igår nämligen. Vilka andra test rekommenderar ni då rfsu tydligen ofta ger spökstreck?


    Ta ett digitalt så behöver du inte försöka tolka. Mitt från RFSU var väldigt svagt när jag fick positivt på digitalt.

  • KSRG8887
    Cattisl skrev 2021-11-03 11:17:17 följande:

    Jo jag förstod men håller inte helt med : )

    Säger man att testet är taget ÄL + 10 så kan det ju va 5 dgr före bim för nån och 1 dag för nån , därmed måste man prata om ÄL i förhållande till bim

    Det anser iaf jag. Hur ska man annars kunna tolka om testet borde va starkare eller ej

    BIm är bim för alla , oavsett om det är 14 eller 10 dgr efter ÄL : )


    Nej, att det bara är en dag kvar till BIM vid ÄL+10 gör inte att de kommer ha starkare test än någon som har 5 dagar kvar till BIM vid ÄL+10. Det är antal dagar från ägglossning som kan ge en indikation om hur starka test man kan förvänta sig (dock är variationen mellan individer stor, så inte ens det kan ge någon säker information om ett test är ?tillräckligt? starkt eller inte).

    Att testet anger testdag i förhållande till BIM handlar främst om att man ?antar? en lutealfas på 14 dagar (genomsnittet) samt att det är vanligare att kvinnor har koll på BIM än på faktisk ÄL.
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester