• Niljes

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    För tre dagar sedan fick jag dessa resultat, drygt 15 dagar efter ägglossning. Ingen tvekan för mig. Men idag testar jag igen (onödigt, men har försökt i 27 månader och blev gravid för allra första gången förra månaden vilket slutade i tidigt missfall, så jag är nojig), och det digitala säger fortfarande "gravid 1-2", men strecket blev myycket svagare. Jag testade samtidigt med min clearblue monitor som visade "inte gravid", den visade "gravid" för två dagar sedan. Jag får alltså olika svar från monitorn och det digitala med veckoindikator.

    Kan detta vara ett tecken på missfall? Eller kan det vara att hormonhalten bara råkar vara lägre idag? Testade med morgonurin.

  • Niljes
    Jonnanittio skrev 2021-09-26 08:18:42 följande:

    Hur har det gått för dig? Låter spontant som ett tidigt missfall utifrån beskrivning med resultatet på monitorn och svagare test. Samtidigt finns det ju en chans att det var pga utspädd urin.


    Monitorn fortsätter visa minus samtidigt som testen med streck är svaga med nästan obefintliga streck. Har ej testat igen med det digitala med veckoindikator eftersom det visade Gravid när monitorn visade tvärtom. Kände yyyytterst lite molande i magen dagarna innan jag plussade, och i två dagar till. Sen ingenting och inga gravidsymptom på det. Så jag är säker på att det är en kemisk graviditet eller ett tidigt missfall, har dock ej fått någon blödning än men den kommer säkert snart. Det har bara känts så märkligt eftersom mina första test var så tydliga. Ska i alla fall testa med det digitala nästa vecka för att få det svart på vitt med det testet också.
  • Niljes
    Cattisl skrev 2021-09-29 05:42:38 följande:

    Säkert ???

    Försökt 1 år och 3 månader

    3 månader med progesteronkräm då jag upptäckte att jag hade för lite

    Herrgud , kan inte tro det


    Var har du köpt progesteronkrämen? Jag skulle vilja använda det men får inte tag i det. Eller har du kanske det på recept?
  • Niljes

    Tog två test imorse, från Clearblue och Apoteket. Clearblue är lite tydligare. Men är orolig över att de är för svaga för att vara på BIM? Vad tror ni? CB digital säger Gravid 1-2. Hade kemisk graviditet förra cykeln och ett missfall i cykeln innan det. Har försökt 2,5 år och dessa tre gångerna är enda gången jag fått positiva resultat. Nu nojar jag totalt pga så svaga tester. De var ju det vid missfall och kemisk graviditet också, båda gånger fick jag, Gravid 1-2 på CB digital. Vad tror ni? Är de för svaga för att vara på BIM?

  • Niljes
    Cattisl skrev 2021-11-03 05:01:30 följande:

    Jag förstår din oro för mina var också sådär svaga när jag fick mf nu i september

    Jag vet att många som får svaga på BIM ändå klarar sig med en frisk graviditet men tyvärr slutar också en del i mf eller kemisk. Jag skulle säga att vet man när man hade ÄL så bör nog strecket va lite starkare ?

    Men å andra sidan kan ägget fäst extremt sent

    Håller tummarna för det !!!

    Jag är gravid nu igen och även om jag inte kan ropa hej ännu så är skillnaden på mina två streck vid BMI stora ! Denna gång var starkare starkare BMI-4 än i sept på bim

    Dessutom ökar de i styrka nu , skedde ej sist även om jag fick positivt på CB digital 1-2. Lägger in två bilder som förtydligande

    Önskar dig stort lycka till !!!


    Jag är på äl+17 så det blir säkert inget av detta. Jag kan ju inte göra något åt det ändå så jag bör bara låta det vara, men det är svårt. Och tack <3

    Stort grattis till din graviditet nu!
  • Niljes
    svansmamman skrev 2021-11-03 07:48:43 följande:

    Jag tycker inte att du ska oroa dig över detta ännu. När jag testat vid BIM har strecken varit starkare men dels vet jag många som haft svagt streck vid BIM och ändå haft en normal graviditet och dels räcker det ju med att du misstagit BIM med en dag för att det ska ge ett svagare streck.

    Det jag gjort är att jag väntat en vecka och testat med cb digital igen. Inom 7-10 dagar har jag förväntat mig att testet ska visa nästa steg, dvs i ditt fall gravid 2-3. Om det inte ökat har jag ställt in mig på missfall eller MA, något som stämt för mig de fyra gånger jag gjort så hittills. Jag vill dock skicka med en brasklapp om att veckoindikatorn är just en indikator och inte en faktisk vetenskap. 

    Jag tycker att du ska försöka undvika annat än digitala test, risken är att du bara kommer oroa dig ännu mer och fundera på om strecket verkligen blivit starkare mot för förra gången. 

    Jag håller verkligen ALLA tummar för dig och hoppas att detta går vägen! Och försök att inte oroa dig, om än jag vet att det är svårt. 


    Tack <3! Jag håller med om att jag bara bör hålla mig till digitala test för att inte bli knäpp av allt tolkande. Jag ska ta ett digitalt efter helgen och hoppas på att det har slagit om till åtminstone 2-3.
  • Niljes
    Isolines skrev 2021-11-03 10:52:37 följande:

    Bim säger mig noll, nada och ingenting - hur många dagar efter äl är du? Bim kan för viss vara äl+10 och för andra äl+16. Hade jag fått sådär på bim hade det varit start plus (bim för mig är äl+9 då jag har kort lutealfas).

    Dessutom ökar inte hcg lika mycket för alla kvinnor, det enda som spelar roll är att testen faktiskt ökar i styrka. Ta ett nytt digitalt om några dagar, slår det över till 2-3 veckor så vet du att det ökar. Sen är det ju tyvärr inte en garanti oavsett men.


    Du har rätt i det du säger. Idag är jag på äl+17, vilket är rätt långt ändå. Bim brukar vara runt 14-16 för mig, det är inte exakt samma alltid. Ska absolut ta ett nytt digitalt om några dagar och se. Kan ju inte påverka det oavsett, men alla dessa försök och all denna tid tär på mig.
  • Niljes
    emmapa22 skrev 2021-11-04 22:22:25 följande:

    Hej! Använder clearblue monitor efter 2 års försök. Aldrig fått ett positivt gravtest men förra månaden fick jag detta (det gröna testet) som sen försvann efter några dagar aldrig ökade. och nu denna månad detta, stod ej gravid i monitorn men när jag tar ut stickan ser jag två streck. Svårt att få med på bilden då dem ser grå ut men linjerna är blåa. Kan detta vara spök streck jag fått båda gångerna? Har några dagar kvar till mens men monitorn ville jag skulle testa redan imorse.


    Började också använda monitorn efter 2 års försök, nu har jag använt den i 6 månader. Det är alltid två streck på graviditetstest-stickan. Det är styrkan på det ena strecket som den läser av som "inte gravid" eller "gravid". Har fått "gravid" tre cyklar på rad nu och då är strecken starkare. Det behöver ju inte betyda att det inte är något för dig. Testa efter när din mens skulle kommit istället så kanske det har ändrats. Håller tummarna för det!
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester