Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    KOtte... jag tycker tyvärr det ser ut som ett spökstreck.. men jag har ju följt dig och hoppas hopppas hoppas att det inte är så..

    Jag har fått likadana med den typen av test..lite mörkare (hoppas det är klarrosa i verkligheten)

  • slemtorsk i din bralla
    kotte1 skrev 2011-10-03 18:48:44 följande:
    ja det är faktiskt det.. ja jag hoppas att det är pos.. lite jobbigt för psyket att hoppas
    och så är eller blir det inget av det.. det är inte kul.. men hoppet är det sista som överger en..
    jo tack jag vet... tre månader i rad har jag haft sånna där svaga streck som kunnat tolkas som positiva...värst var det för två månader sen då jag fick streck på flera test.. men negativt på minst lika många.. svaga positiva var det men väl synliga... fruktansvärt att slitas mellan hopp o förtvivlan.....

    Men jag håller mina tummar hårt för dig
  • slemtorsk i din bralla
    lilaemma skrev 2011-10-03 20:38:11 följande:
    Tror inte det är halten HCG får samma sak på babytimes "normalkänsliga"... tror faktiskt inte jag får så på de känsliga...

    Har i alla fall försökt att få nån sorts undersökning gjord, men de verkar inte så peppade på det... Har haft konstant mensvärk sen i hm.. juni/juli eller nått sånt... men ingen mens (ammar fortfarande så det är inte konstigt i sig...). Lyckades tjata mig till en gynundersökning för typ två veckor sedan, men det gjorde mig inte direkt lugnare... (så om ni har läst min anonyma tråd så har jag outat mig nu... ;) )
    jag har inte läst något i någon anonym tråd så jag har inte en aning

    Men om du får streck på de testen så har du ju antingen någon slags hormonrubbning eller så har du fått en hel hög med deffekta tester, för som sagt jag har inte fått några sånna streck på samma typ av tester. Pratade med en kompis som använder dem också och inte heller hon har fått streck efter utgången tid (eller spökstreck)

    Men om du har ont i magen så sök akut till kvinnokliniken...överdriv lite Då brukar man få komma fram, nu vet jag inte var du bor men jag vet en SUVERÄN gynekolog i Göteborg.. han kan upplevas som lite väl hafsig för han jobbar snabt som attan men han är otroligt pålitlig och effektiv och lyssnar på sina patienter, så bor du i närheten (själv bor jag 8 mil från Göteborg men går fortfarande hos honom- gjorde även det då jag bodde 15 mil från Götet)
  • slemtorsk i din bralla
    lilaemma skrev 2011-10-03 20:45:44 följande:
    Fast som sagt: strecken kommer efter att tiden gått ut. På alla test (är uppe i över 40 st nu). Men aldrig på något annat test än just babytimes. Inte på testlagret. Inte på ... hm... vad det nu hette...
    men streck som kommer efter tiden har gått ut ska man ju ändå inte bry sig om......är det wondfo du tänker på...??

    Jag har som sagt testat en del och har aldrig fått streck som kommer upp på babytimes men däremot på testlagrets (efter utgången tid alltså).

    Resultat efter utgången tid är inget att lita på har jag fått lära mig (den hårda vägen)

    Och om du har ont, sök vård igen för så kan du ju inte ha det..
  • slemtorsk i din bralla

    Du ska inte känna att du känner dig dum... det är inte okej att gå omkring och behöva ha ont, det blir ju ett orosmoment i sig också.. vilket kan skapa stress och ångest i sin tur

    Men jag funderar på en sak.. hur länge har du haft ont och hur länge har du ammat.. jag vet att många får kramper i livmodern när de ammar ....kan det vara något sådant?

    Får man fråga vad de sa när du var där hos läkaren??

    Och självklart ska du söka privat om du inte känner att du får gehör hos landstinget.. jag går absolut inte till någon vårdcentral eller landstingsanknuten vårdgivare utan alltid privat, allt från tandläkare till gynekolog för jag upplever inte någon trygghet på vårdcentralen, får aldrig samma läkare 2 ggr och det är stressigt. Hos privata läkare får man TID vilket är oerhört viktigt om man ska kunna beskriva sina besvär ordentligt..

  • slemtorsk i din bralla

    Många fina plus ser jag. Grattis alla bim-12 här....så nu till den stora och pockande frågan........NÄR ska jag ta första testet? Jag har denna månad 18 st av babytimes extra känsliga.....vad säger ni?

  • slemtorsk i din bralla
    Den lilla M skrev 2011-10-05 10:55:48 följande:
    grattis till alla nya plus .
    Själv har jag slutat testa den här månaden. Testade neg på bim-6 igår och då är det ingen ide att fortsätta testa. Har fått min tidiga mensmolvärk och ömma bröst (hos mig ett säkert kort på att den röda tanten kommer). 
    Men hänger här ändå och fortsätter att analysera era test och hoppas på en massa plus!! 
    Men det har ju gått snett när man ger upp en vecka före mens... vissa kan få positivt svar så tidigt i bland... men det är EGENTLIGEN inte förrän man passerat BIM som man kan räkna med att få ett positivt resultat så jag fattar inte attityden som råder här på FL att man ger upp så tidigt.. Har sett det i flera trådar, och bara för att man testat positivt tidigt förut betyder det inte att man gör det denna gången, alla graviditeter är olika och har olika hormonpåverkan på kroppen.

    DOCK är det ju bra på ett vis..du sparar pengar på tester
  • slemtorsk i din bralla
    Blygaste skrev 2011-10-05 11:12:41 följande:
    Hej! Usch, det är så tråkigt när man inte fattar vad som händer i kroppen :( Allt verkar vara knas alltså! Men vad konstigt att inte din har kommit än:O Kan man inte gå till vårdcentralen och be dom göra ett blodprov på hCg eller något? :P Kanske syns lättare i blodet. Men vänta en vecka till och testa sen igen :)

    Jag testade i morse, tyckte jag såg något när jag håller upp testet så ljuset lyser igenom från baksidan men jag vet inte.. Det är så svårt! :(

    Undrar hur dom gjorde förr i tiden när det inte fanns tester ;P Då hade vi nog allihopa varit säkra på att vi var gravida! Då tog man ju bara utebliven mens som säkerhet lixom! haha :P
    Gravtester har funnits i ganska många hundra år.. men förr använde man djur - det var nog till och med så att dagens gravtester utvecklades i Sverige på typ 60-talet..
    innan dess utfördes graviditetstester på kaniner. Urin från kvinnan injicerades i en kaninhona, som sedan avlivades efter två dygn. Om kaninen hade förstorade äggstockar med blödningar, var kvinnan gravid. 
  • slemtorsk i din bralla
    Den lilla M skrev 2011-10-05 11:27:57 följande:
    jo fast jag vet ju redan allt det här..  men det är ett bra sätt för mig att intala mig själv att inte slösa på test (och det funkar haha). Men har inte mensen kommit eller tempen gått ner på måndag så tar jag ett test då. 
    Men jag vet ju att det tar olika lång tid för alla och vid olika graviditeter när det gäller hormon fast hos mig så har det ju stämt 4ggr så visst tappar man lite av hoppet.. 
    jag förstår att du känner så.. men det känns sååå fel att fler o fler resonerar så och verkligen menar det. Ser i massor av trådar - framförallt yngre tjejer som försöker få första barnet- som tror att allt är kört om man inte fått positivt 6-8 dagar före BIM...

    Det här maniska testandet är ju mest en kul grej för oss och det kan nog vara bra att styra det liiite så det inte går överstyr
  • slemtorsk i din bralla
    Knasten83 skrev 2011-10-05 11:40:02 följande:
    måste h avarit ngt fel på mina tidigare tester... idag va det ett fett minus!! Rynkar på näsan

    Dumma dumma mig som fick förhoppningar...
    men.. vad konstigt det där är !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Var är du i cykeln nu då? Kan det ha varit att du druckit mycket så urinen är utspädd??
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester