• svansmamman

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    tannhatg skrev 2023-06-14 17:35:44 följande:
    //

    Kan detta vara positivt? ÄL +10
    Absolut positivt, grattis! 🥳❤️
  • svansmamman
    Tomatfluff skrev 2023-06-15 10:57:15 följande:
    Någon som ser streck trots väldigt dålig kvalitet på bilderna?
    Testa tidigt graviditetstest, fick ta ut testet ur plasthöljet eftersom det är så svårt att se när plasten är repig.
    Är ungefär bim+2 och inga spår av blödning. Jag är en av de som känner på livmodertappen, och den brukar vara mjuk och mer öppen när jag ska få mens, nu känns den däremot hårdare och mindre öppen med mer klibbigt "sekret" runtom. Däremot fick jag när jag kände på tappen den 11 juni lite blod när jag torkade av på pappret, inget den 12 men den 13 juni va det likadant som deb 11, för att sen inte ha haft någonting sedan dess. 
    Jag ser tyvärr ingenting. Vidare kan man inte passera BIM utan att vara gravid, för annars kommer mensen när den ska. Med tanke på att ett tidigt test inte visar tveklöst positivt kan du vara rätt säker på att du hade äl senare än du tror, alternativt inte alls. Tempar du eller använder du äl-test? 
  • svansmamman
    Tomatfluff skrev 2023-06-16 12:29:28 följande:

    @svansmamman

    Inte för att vara sån, men att du antar att min ägglossning måste ha varit sen eller att jag inte haft någon alls utan att veta/tagit reda på hur mycket jag kämpat med att bli gravid är inte att visa respekt eller vara förstående. Jag frågade om någon såg ett streck, bad inte om åsikter kring min ägglossning. Jag loggar allt i appen Flow, jag har tagit ägglossningstest varje månad för att pricka in rätt datum i års tid och aldrig fått negativa test.
    Skickar med en bild på ett digitalt test taget någon timme efter, går nog inte att skylla den på utebliven ägglossning iallafall :)


    Jag ber om ursäkt om du upplevde min kommentar som elak eller oförstående, för det var absolut inte min avsikt. Med tanke på all info du skrev ut ville jag av välvilja informera om att det inte går att passera BIM, som många verkar tro. Med tanke på att det inte syntes ett tveklöst positivt streck på bilden, och din mens enligt uppgift var två dagar sen, föll det sig naturligt att det i sådana fall skulle innebära att du inte passerat BIM = annat tillfälle för ägglossning. 


    Det var som sagt var ingen pik öht från min sida. Men hur som helst, grattis till plusset! 

  • svansmamman
    mulin skrev 2023-06-20 17:26:40 följande:
    testat ganska tidigt och ej på morgonurin. BIM idag men gör IVF så mensen kan oavsett bli sen. Är detta ett positivt test?
    Solklart positivt, ta ett digitalt och bekräfta det för att våga tro på det själv. Grattis!! 🥳🥳❤️
  • svansmamman
    Anonym114 skrev 2023-07-04 15:43:49 följande:

    Håller på att bli galen här haha. Har inte haft planer på barn nu men händer det så händer det. Är på bim +2 och alla test jag tagit visar super svaga streck, så får varken positiva test eller mens. Beställt ett digitalt men de kommer fram på fredag. Hur skulle ni tolkat det? 


    Jag ser inte heller något. Skulle du vara på BIM+2 hade testet visat tydligare, om du nu inte har väldigt få dagar mellan äl och BIM. Kan du ha haft ägglossning senare än du tror, och att du alltså inte passerat BIM? 
  • svansmamman
    Sanlin90 skrev 2023-07-05 12:02:14 följande:

    Jag är helt 100 på att jag ser ett rosa streck irl men blir osäker, kan som mest va äl+6 så isf otroligt. 


    är det vanligt med spök på graviditetskollens test? 


    har molvärk och lätt yrsel.


    Jag ser inget streck, men om du är säker på att du som mest är på äl+6 kan du vara rätt säker på att det är spökstreck du ser. Skulle molvärk och yrsel bero på graviditet beror det ju på att du har tillräckligt med gravidhormoner för att få symptom, och då skulle strecket vara tydligare. 


    Jag håller tummarna för att du är gravid ändå, bara att det är för tidigt för att se det! ❤️

  • svansmamman
    Nomen123 skrev 2023-07-07 23:59:21 följande:

    Så samma vi har det vågen22.. 

    Hur svarar man förresten i någons inlägg? Om det går.. 

    Jag har som sagt gjort 3 gravtest som visat streck.. Så det gör ju mig lite smått förvirrad.. 

    Jag menar att ägglossningen inte kan hålla i sig och visa positivt i över 7 dagar.. Har även fått extra mycket flytningar/sekret nu.. Typ som vid ägglossning.. Så därför blir det rörigt här.. 


    Kruxet med äl-test är ju att de detekterar hormonet som kommer innan ägglossning. Det finns de som har positiva ägglossningstest stup i kvarten men som ändå inte ägglossar. Det enda sättet att veta om ägglossning skett är via undersökning, temp eller att man har tydliga symptom som bekräftar äl. Nu kan du såklart vara gravid, men jag ville bara bemöta faktumet att ha positiva äl-test länge. Sen vet jag inte var du använder dig av för test, eller hur de sett ut när du testat under veckan. Absolut kan äl-test ?ta fel? på hormon och detektera graviditet, men i sådana fall borde ju ett tidigt gravtest visa tydligare positivt. Jag ser inget på bilden tyvärr, men jag är heller inget fan av de icke-digitala testen från cb. 🙈
  • svansmamman
    Nomen123 skrev 2023-07-08 09:32:29 följande:

    Ok. Är sugen på att åka och köpa ett test till idag men gjorde en stor beställning från graviditetskollen igår med ägglossningstest och gravtest.. Ska iväg på bröllop idag också och de känns jobbigt att inte veta.. Men det är nog bara att invänta mensen om ca 10 dagar.. 


    Om det är så osäkert när äl var, om den ens inträffat, kan du nog inte förvänta dig att mensen kommer om 10 dagar (för jag antar du räknat BIM som 14 dagar efter sista positiva äl-testet). Nu hoppas vi att du plussar tidigare än så, men jag tänker så du inte får upp förhoppningarna bara för att mensen skulle lysa med sin frånvaro om 10 dagar. ❤️
  • svansmamman
    Lillablåvalen skrev 2023-07-11 09:56:30 följande:

    Jag behöver hjälp att tänka. Har tagit två testet från clear blue testa tidigt. Båda testerna har sett ut som bilden. Tog sedan ett clear blue testa tidigt digitalt idag (bim -2/3) och det säger ?inte gravid?. 
    Har läst att många får spökstreck på clear blue testa tidigt - men kan det vara såhär starka spökstreck? Kan man få spökstreck på två test på raken?

    Vet inte vad jag ska tro. Är jag gravid eller inte?


     


    Strecket ser torkat ut, är bilden tagen efter testtiden? I mina ögon ser det ut som ett klassiskt torkstreck som ofta blir på cbs icke-digitala test. Riktlinjen brukar vara att strecket ska vara lika brett som kontrollstrecket och jämnt i färgen, av bilden att döma verkar det vara ojämnt = torkstreck. När jag testat med cb early (och jag varit gravid) har strecket förblivit jämnt i färgen även efter testtiden. ☺️
  • svansmamman
    HejEllie skrev 2023-07-13 17:02:39 följande:

    Haft så konstig mens denna månad (brukar annars vara väldigt regelbunden och ?normal?). Denna månad först sen och sen väldigt liten/sparsam. Bara ljust röd. Tog detta test imorse. Har väldigt svårt att tro att jag är gravid för i så fall stämmer typ inget denna månad med cykeln. Men funderar om det är nåt knas man borde kolla upp. Vad tycker ni? Tog detta imorse. Fotat efter 4 min cirka. Vet att många fått spökstreck på RFSUs så har köpt ett ClearBlue som jag tänkte ta imorgon på morgonen. 


    Det är definitivt positivt! Såhär såg det ut för mig när jag plussade på BIM denna graviditeten: 



    Jag har använt RFSUs testa ofta-test myyyycket och har aldrig fått tillstymmelse till spökstreck. Har det synts något streck har det alltid varit positivt, annars har det varit helt blankt. ❤️
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester