Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Skubberumpan skrev 2011-10-10 21:20:19 följande:
    Dagens bild, vad ser ni? 

     


    ett svagt plus ser jag iaf....
  • slemtorsk i din bralla
    Skubberumpan skrev 2011-10-10 21:44:51 följande:
    Du låter ju gravid...
    Varför vill dom inte skriva in dig?
    ja varför vill de inte.. när jag var gravid förra gången ringde jag bara en BM och sa att jag testat positivt och då fick jag ett datum för inskrivning.

    Vad är orsaken liksom?
  • slemtorsk i din bralla
    JWoo skrev 2011-10-10 21:48:29 följande:
    För de gjorde ett test som visade neg. 
    Jag förklarade att jag har låga hormoner, men nej.

    Och nej det "får" de tydligen inte göra.... 
    men du har inte haft nån blödning på typ 3 månader nu alltså??

    Då ringer du KK och ber om en akut tid för ultraljud eller ring en privat gyn/barnmorska och förklara ditt problem.. för om du INTE är gravid så är det ju något som är galet
  • slemtorsk i din bralla

    njae... det är inte bullshit och om du fick missfall så var det ju ett väldigt tidigt sådant.. jag har för mig att få man missfall tidigare än v 9 så behöver man inte uppsöka läkare, det är så "litet" att det liksom inte blir några rester.

    Har du testat dig nyligen och fått ett plus??
    , jag vill inte vara elak eller nåt men det låter onekligen som att du faktiskt haft mens men att det har varit mindre blödningar. Man ägglossar inte alla månader och då man inte ägglossat kan man få en mindre blödning och ofta utan samma känningar som vid vanlig mens.

    Jag hade själv en sån mysko blödning för några månader sedan, den varade 1,5 dag bara... och var ingen större mängd, ingen magont inget.... men nog var det mens. Jag själv gör just nu vaginalt ultraljud minst en gång i månaden så jag har ju koll på att jag inte var gravid då annars hade jag nog trott det.

    Ring en privat gynekolog, de kostar inte mer än vårdcentralen, eller en privat barnmorska och be om en undersökning så du får svart på vitt vad som är på gång.

  • slemtorsk i din bralla
    JWoo skrev 2011-10-10 22:01:09 följande:
    Har ringt till gyn oxå och nej där med.
    Det är sant men det är en krånglig historia....
    Testade förrförra veckan.... Då var det de två som blev positiva men sedan försvann. 
    blev positiva och försvann??

    Hur menar du då?? Blev det ett plus/två streck men det försvann innan tiden gått ut??
  • slemtorsk i din bralla

    jag vet inte men vad jag vet är att när man verkligen vill bli gravid kan man få kroppen att bete sig som det omedvetet... jag har ju haft supersymtom 3 av 4 månader, plus att jag heller aldrig haft sånna konstiga menser men så fort vi började försöka få barn hade jag en och nyligen hade jag en till på 4 dagar som var "lätt att handskas med"- jag blöder annars som en stucken gris......

    kroppen är underlig, den spelar en spratt... Hoppas att du är gravid och ÄR du det ska du ju helt klart ta o läxa upp barnmorskorna, är du inte får du bara ta o pusta ut och försöka ta nya tag. Du gör rätt som ringer läkare i morgon för du måste ju kollas upp för din egen skull, går ju inte att ha det så här.. och ÄR du gravid ska du ju ha rätt till mödravård.

  • slemtorsk i din bralla
    JWoo skrev 2011-10-10 22:08:41 följande:
    Östersund.
    De tre missfallen fick jag ingen annan hjälp med för de var så tidiga. 
    Jag har inte fått hjälp i alla fall.... Gråter
    tidiga missfall, före v 8 får man vanligtvis ingen "hjälp" med eftersom de är så vanlig.. man brukar säga att 30% av alla graviditeter slutar i sk tidigt missfall och de allra flesta vet inte ens om att de varit gravida så missfallet inträffar i 4:e veckan innan man ens hunnit testa många gånger (skulle ju aldrig ske här på FL hehe)

    Det är JÄTTEVANLIGT med tidiga missfall och även om det är tungt för oss när det händer så finns det ju ingen möjlighet att vården skulle ha tid och resurser att hjälpa och utreda alla som råkar ut för det.. MEN om du och din kille/man försökt att bli gravida längre än ett år utan framgång har ni rätt till en utredning, eller om ni fått 3 missfall på raken som är efter v 8-9  men det måste man BE om och efterfråga
  • slemtorsk i din bralla
    Lufsan skrev 2011-10-10 22:10:58 följande:
    Va? Hur menar du? Jag har fått fem varav fyra stycken innan vecka 6 och blev erbjuden utredning efter mitt tredje. Gå till en annan läkare. 
    Lycka till! 
    wow.. det var bra jobbat eller.. ska inte sätta en glad gubbe i samband med missfall.. men här vet jag att de utreder inte om det inte är "senare" missfall... för de hinner inte, man kan tjata till sig om man är duktig på att tjöta men det är svårt
  • slemtorsk i din bralla
    JWoo skrev 2011-10-10 22:12:12 följande:
    Ja, det blev starkt positivt (plus) och efter 15-16 sekunder så blev det svagare och svagare....
    så det försvann innan tiden gått ut...??? Tyvärr.. då är det inte positivt.... för färgen vandrar över rutan och kan framkalla ett plus.. kravet för att vara positivt är att det ska stanna kvar och finnas där när tiden har gått ut... sen är det CB antar jag??? och de är ju tyvärr ökända för sina falska plus

    Men du ska ABSOLUT uppsöka läkare och kolla upp... det är ju inte omöjligt att du ÄR gravid iaf.. men om testet inte satte sig och fanns där inom tidsramen så tyvärr......
  • slemtorsk i din bralla
    Lufsan skrev 2011-10-10 22:14:27 följande:
    Tyvärr så stämmer det inte, får man tre missfall på raken så får man hjälp. Det sa dom på sös till mig. Sen sa dom att jag antagligen inte behövde göra utredningen för att det är helt normalt. Men man ska få utredning om man vill. 
    inte i Västra Götaland.. här krävs det utomkveds och/eller upprepade missfall efter v 8-9...
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester